Secretul legendarului actor Anthony Hopkins: Nu analizează niciun rol

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-12-2019

în: NewsThe Famous

Ajuns la aproape 82 de ani și cu o carieră impresionantă în industria filmului care depășește șase decenii, actorul Anthony Hopkins spune că nu se ia prea în serios.

Hopkins îl joacă acum pe Papa Benedict XVI în filmul ”The Two Popes” produs de Netflix. Actorul a vorbit într-un interviu pentru Wall Street Journal despre modul în care abordează un nou rol.

Referidndu-se la scenariul pentru un nou film, Hopkins spune direct: „Nu cercetez. Citesc puțin. Nu înțeleg foarte mult. Analiza și cercetarea sunt ok, dar nu pentru mine. Nu am timp pentru intensitate. Viața este prea scurtă pentru a fi atât de orgolios”.

Actorul spune că învață foarte bine fiecare replică, fiecare ritm, iar, înainte de a începe efectiv filmarea, mai face o scurtă repetiție.

Hopkins a primit un Oscar pentru rolul său din ”Tăcerea mieilor”, film în care l-a jucat pe Hannibal Lecter. El a mai fost nominalizat de trei ori la Oscar pentru filmele The Remains of the Day (1993), Nixon (1995) și Amistad (1997).

Unul dintre rolurile sale favorite, după cum a declarat chiar el, a fost întruchiparea lui Burt Munro din filmul autobiografic ”The World’s fastest Indian” (2005), potrivit www.thefamouspeople.com, citat de Agerpres.

Până în prezent, a câştigat 47 de premii şi a fost nominalizat la alte 60 de distincţii, potrivit portalului www.imdb.com.