Liviu Popescu: „Tehnologia și digitalizarea joacă un rol foarte important în evoluția luxului”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 29-11-2023

în: The Famous

Liviu Popescu

Pentru un antreprenor de succes, timpul este o resursă la fel de prețioasă ca aurul. Fiecare minut bine petrecut poate aduce profituri, inovații sau oportunități unice. La fel ca aurul, însă, timpul este limitat, iar modul în care îl administrăm poate face diferența între succes și eșec. La invitația HUAWEI, Liviu Popescu, coproprietar al lanțului Fratelli, ne povestește de ce fiecare secundă investită cu înțelepciune înseamnă mai mult decât orice avere materială, motiv pentru care antreprenorii de succes pun o valoare inestimabilă pe fiecare clipă a vieții lor.

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră și cum ați defini un stil de viață luxos?

Pe măsură ce trece timpul, apreciez tot mai mult timpul de calitate petrecut cu familia mea, pornind de la tradiția de a lua prânzul în familie duminica împreună cu părinții și copiii și până la vacanțele și călătoriile cu oameni dragi. Când eram mai tânăr, având în vedere și domeniul ospitalității în care activez, weekendurile erau cele mai importante zile de lucru și nu îmi puteam permite acest lux.
Dincolo de asta, am încercat încă din tinerețe să mă bucur de accesorii importante pentru mine, care nu își pierd valoarea în timp, cum ar fi ceasul, care nu mi-a lipsit niciodată.

Cum integrați elementele de lux în afacerile dumneavoastră și cum credeți că vă ajută acestea în managementul timpului?

În sfera mea profesională, dar și personală, timpul este într-adevăr un lux, așa că organizarea agendei necesită rapiditate maximă și o reacție promptă față de provocările zilnice. Am descoperit ceasul inteligent HUAWEI WATCH Ultimate Design, care se remarcă prin eleganța sa și se potrivește perfect stilului meu vestimentar business-casual. Emană o notă de lux, un element pe care îl apreciez întotdeauna, dar oferă și funcționalități esențiale de sincronizare cu telefonul HUAWEI, asigurându-mă că pot accesa informațiile importante în orice moment al zilei.

Dincolo de faptul că timpul a ajuns să fie o resursă atât de valoroasă în viața modernă, cum vedeți evoluția conceptului de lux în ultimii ani?

Se simte o evoluție a luxului în ultimii ani, de la achiziționarea produselor de lux către experiențe de calitate. Oamenii acordă din ce în ce mai multă importanță călătoriilor, momentelor și experiențelor care le oferă amintiri. De asemenea, consumatorii sunt mai interesați de produse și servicii care sunt prietenoase cu mediul, sustenabilitatea fiind tot mai des comunicată și regăsindu-se în tot mai multe medii.

Mai consider și că tehnologia și digitalizarea joacă un rol foarte important în evoluția luxului. Brandurile de lux au adoptat online-ul pentru a-și conecta și a-și angaja clienții și pentru a oferi experiențe personalizate. De asemenea, tehnologia a introdus produse precum ceasurile inteligente, care îmbină aspectul de lux cu funcționalități digitale avansate.

Liviu Popescu

Ce aspecte ale afacerilor dumneavoastră considerați că sunt mai valoroase și mai strălucitoare decât aurul?

Colaborarea cu profesioniști talentați și dedicați în cadrul afacerii noastre reprezintă un activ mai prețios decât orice resursă materială. Cunoștințele și abilitățile angajaților pot influența în mod semnificativ succesul companiei noastre. De asemenea, inovația și abilitatea de a aduce soluții out of the box, produsele și serviciile revoluționare sunt esențiale. Și nu în ultimul rând, reputația și încrederea oaspeților noștri sunt de neprețuit.

Cum considerați că abilitatea de a recunoaște „aurul” în oameni sau oportunități a influențat succesul dumneavoastră în afaceri?

Eu am fost educat încă din copilărie să evoluez în echipă, pornind de la jocurile cu fratele meu geamăn. Ulterior, viața de sportiv m-a ajutat să mă dezvolt în același spirit. Iar ca adult, începând de la 20 de ani, am avut șansa de a beneficia de formări profesionale de înalt nivel, care mi-au dezvoltat foarte puternic o gândire strategică. Dar recunosc că m-am născut și cu un „talent” aparte și simt oamenii care pot fi alături de mine pe un drum de succes. Și da, este extrem de important să ai o echipă cu care să poți să îți atingi obiectivele profesionale.

Liviu Popescu

Ce sfaturi aveți pentru tinerii antreprenori sau oameni de afaceri care doresc să învețe să gestioneze timpul ca pe un lux?

Folosiți un calendar sau o aplicație pentru a vă organiza programul. Identificați cele mai importante și urgente sarcini și concentrați-vă asupra acestora înaintea altor activități mai puțin relevante. Învățați să delegați. Folosiți tehnologia, instrumente și aplicații de gestionare a timpului. Și nu uitați să vă rezervați timp și pentru voi! Este important să găsiți echilibrul între viața personală și viața profesională pentru a evita epuizarea.

Care sunt activitățile sau experiențele pe care le considerați cele mai prețioase atunci când aveți timp liber?

Petrecerea timpului de calitate cu familia și cu oamenii dragi!

Ce anume vă atrage cel mai mult la ceasurile de lux – prestigiul mărcii, calitatea sau designul unic?

Toate cele enumerate mai sus. Prestigiul îmi oferă garanția calității, după care aleg designul, care trebuie să se potrivească stilului meu, și, desigur, funcționalitatea.

Liviu Popescu

HUAWEI WATCH Ultimate Design îmbină tehnologia extraordinară cu un design spectaculos menit să treacă testul timpului. Cu un cadran ornat cu aur de 18 carate și ceramică neagră cu nanocristale, noul smartwatch HUAWEI este un accesoriu de lux care răspunde nevoilor antreprenorului modern prin funcții-cheie precum autonomia bateriei de până la 14 zile, compatibilitate cu iOS și Android, rezistență la apă la 100 de metri în timpul scufundărilor și chiar modul de antrenament de golf.

Precomandă-l pe huaweistore.ro și beneficiezi de o cutie cadou de lux și serviciu de garanție internațională!

Interviu realizat de: Andrada Arsenie

Energy Expo 10-13 octombrie