IS 2021, primul Lexus dedicat comunității de gaming

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2021

în: AutoNews

Brandul auto de lux Lexus a dezvăluit oficial primul său vehicul proiectat alături de comunitatea pasionaților de jocuri de pe platforma Twitch. Denumit Gamers’ IS, vehiculul imersiv pentru jocuri a fost creat ca parte a unei campanii promoționale unice. 

Fuslie, un popular streamer Twitch, a organizat un livestream cu audiență de peste jumătate de milion de urmăritori. Aceștia au votat și au ales dintre diferite caracteristici și opțiuni de modificare menite să aducă la viață una dintre cele mai fascinante astfel de mașini. 

„Membrii comunității Twitch se dedică pasiunii lor pentru jocuri la fel cum am făcut-o și noi în proiectarea noului Lexus IS 2021 ca expresie pură a unui sedan sport”, a spus Vinay Shahani, vicepreședinte de marketing la Lexus. „Le-am cerut ajutorul pentru proiectarea spațiului de jocuri ideal și au răspuns rapid. Împreună, am creat fuziunea supremă dintre design și performanță în industria auto și a jocurilor.”

Bazându-se pe modelul IS 350 F Sport 2021, Lexus a lucrat cu experții de la SCPS pentru a crea noul Gamers’ IS. Începând cu exteriorul, vehiculul de gaming este înfășurat într-o folie de vinil care a fost aleasă de 48% dintre spectatori. Interiorul în stil „Neon Tokyo” a fost votat de 55% dintre spectatori. 

Plafonul prezintă o instalație colorată realizată din lumini LED RGB programabile, care împreună cu elementele de neon din interiorul cabinei evocă aerul metropolei Tokyo. Mașina are, de asemenea, geamuri fumurii pentru condiții optime de joc. Pe luneta din spate se găsește un fundal animat care poate fi programat pentru a prezenta peisajul nocturn din Tokyo.

Pe bord este amplasat un calculator conceput special pentru pasionații de jocuri video. Spectatorii au dorit un ecran curbat și o platformă retractabilă pentru tastatură și mouse. Mașina a fost echipată inclusiv cu o instalație pentru fum și lasere RGB automatizate, pentru crearea unei atmosfere cât mai autentice și mai palpitante în timpul jocului.

Energy Expo 10-13 octombrie