Lora: „Am pus prea multă presiune pe mine să demonstrez și să-mi justific existența lumii”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-12-2023

în: The Famous

Lora

Lora este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite artiste din țara noastră, iar cântecele sale sunt fredonate de milioane de oameni. Pe lângă pasiunea pentru muzică, frumoasa artistă este atrasă și de lumea antreprenoriatului și are o mulțime de idei de afaceri. Pe lângă toate acestea, Lora este și brand ambassador al companiei Samsung, făcând parte din Team Galaxy de câțiva ani. Într-un interviu oferit revistei LUXURY, cântăreața ne-a vorbit despre importanța gadgeturilor în viața ei, despre muzică, dar și despre proiectele sale de viitor.

Cum este Lora, femeia din spatele artistei? Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Sunt o femeie recunoscătoare pentru tot ce trăiesc. Cred că este cel mai puternic sentiment pe care îl simt în prezent și care m-a educat să văd viața ca pe un mentor bun. Mă bucur că am ajuns în punctul în care simt pe pielea mea prezența constantă a recunoștinței și cât de liberă de stres și anxietăți mă simt. Am pus prea multă presiune pe mine să demonstrez și să-mi justific existența lumii. Sunt liberă și curajoasă, și asta mă ajută enorm în domeniile în care activez.

Știm că muzica este nelipsită din viața ta. Ce piese se află acum în playlistul tău? Este vreuna pe care o ai pe repeat?
Am mai multe piese în playlistul meu, multe fiind demo-uri de-ale mele pe care le ascult ca să văd ce le mai trebuie, dar dacă tot a venit toamna cu melancolia ei, vă pot recomanda „L’appuntamento” sau Lana Del Rey – „Young and beautiful”.

Ești o artistă renumită, dar sunt curioasă: dacă nu ai fi devenit cântăreață, ce altă meserie ți-ar fi plăcut să practici?
Am multe idei de business, multă creativitate, dar și logică. Mi-ar fi plăcut să fiu psihoterapeut, dermatolog, să am un showroom de mobilă și decorațiuni, brand de bijuterii, make-up, haine. În fiecare săptămână mă documentez despre unul dintre domeniile acestea.

Lora

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima oară?
Îmi place să învăț lucruri noi și cred că de-asta iubesc Bali și locuiesc câteva luni pe an acolo. Ultima dată mi-am croșetat gentuțe și chiar mi-au ieșit. Îmi place să-mi pun mintea, sufletul dar și îndemânarea la lucru. Însă cel mai frumos e când compun o melodie nouă sau cânt o melodie nouă. Am un sentiment incredibil de împlinire a menirii mele.

Ești artistă, dar și femeie de afaceri, iar programul tău este unul destul de încărcat. Ai timp și pentru tine, pentru pasiunile tale? Care ar fi acestea?
Sunt cinefilă și, de câte ori am puțin timp liber, îmi place să văd filme, mai ales dintre cele premiate, pentru că mă fascinează talentul actorilor și îmi place să-mi imaginez că sunt și eu în film. Mă relaxează să-mi recondiționez hainele și să-mi înfrumusețez ținutele de scenă cu cristale. De asemenea, mă relaxez făcând puzzle-uri de șah pe telefon, mai ales pe șezlong sub palmier, pe malul mării, și jucând board games cu iubitul și prietenii. Iubesc animalele, îmi place să mă joc cu ele și am impresia că înțeleg ce vor să-mi spună. Da, sunt genul ăla… (Zâmbește – n.red.)

Care sunt gadgeturile la care nu poți renunța, fie că vorbim despre viața ta personală sau cea profesională?
În primul rând, nu pot să renunț la telefon. Cred că pentru mine este mult mai mult decât un gadget care să mă țină activă pe rețelele sociale. Am mai multe telefoane și fiecare mă ajută la îndeplinirea tuturor task-urilor. De exemplu, Samsung Galaxy Flip5 este feblețea mea cea mai nouă. În afară de designul fascinant, pentru că este cel mai frumos telefon pe care l-am văzut, e și foarte practic. Mă ajută în studio enorm, pentru că îl pot plia, și asta înseamnă că îl pot așeza oriunde să citesc versurile ușor când înregistrez, ceea ce îmi salvează timp și nervi. La fel și când e vorba de filmări și poze. Iar faptul că pot face selfie-uri cu camera „din spate”, datorită ecranului mare care se pliază, este magic! Îl ador. Și încape în mini bags. Iar dacă nu am nici geantă și nici buzunare, pur și simplu îl pliez la talia pantalonului, fustei sau la curea. Toată lumea când îl vede își dorește să-l atingă și să vadă cum funcționează. Este superb!

Am și un Galaxy S23 care mă ajută mult atunci când am de scris versuri sau vreau să desenez, datorită pen-ului. E aproape ca un laptop și pe partea de business îmi este indispensabil.

Știm că utilizezi deja de o bună perioadă de timp un Galaxy Z Flip. Poți să ne spui ce te-a determinat să alegi un telefon pliabil?
Prima dată am avut un Galaxy Flip3 și nu pot să uit momentul în care l-am văzut prima oară. Tot ce voiam era să îl ating și să-l deschid. Pur și simplu am simțit acel sentiment de… „în sfârșit, mi-am găsit telefonul”. A fost „dragoste la prima vedere”. Și sunt obsedată de acea nuanță de lila în care am toate Flip-urile. Până acum am trei și presimt că le voi avea pe toate. Sunt frumoase, practice, fură atenția oricui. Nu a existat persoană care să îmi vadă telefonul și să nu mi-l ceară puțin.

Știm că ești și ambasador Samsung pe deasupra și se vede că e un brand care îți place foarte mult. Cum ai ajuns să faci parte din Team Galaxy?
Aveam un telefon Samsung pe care l-am spart și mi-am făcut un selfie în oglindă cu el așa crăpat tot, în care spuneam fanilor că sunt tristă că mi-am spart telefonul. Cred că era S20. În câteva zile am primit acasă un cadou, un nou telefon cu mesajul: „Acolo unde un Galaxy cade la datorie, un altul vine să îl înlocuiască! Cu drag, #TeamGalaxy”. Bineînțeles, iubitul meu a fost complicele. Apoi a venit pandemia, eu am rămas în Bali, dar am păstrat legătura cu echipa care m-a așteptat să vorbim despre un parteneriat. Au trecut trei ani și am avut ocazia să cunosc personal oamenii din echipă și sunt foarte fericită că fac parte și eu din ea.

Lora

Ne povesteai mai devreme despre designul sofisticat al telefonului. Ne poți spune, în câteva cuvinte, ce reprezintă luxul pentru tine și care este relația ta cu el?
Pentru mine, lux înseamnă standarde înalte de calitate, frumusețe, inovație. Când investești în standardele astea, investești în calitatea vieții. Pentru mine, un telefon nu înseamnă doar apeluri, poze și jocuri. Trebuie să mă ajute în ce am eu de făcut, apoi să mă ajute să mă relaxez și, când nu îl folosesc, să mă binedispună doar când mă gândesc că am ceva atât de frumos și performant. Telefonul îmi este partener de afaceri și companion.

Cu ce îți vei surprinde fanii în viitorul apropiat?
Urmează muzică nouă cu clipuri noi. În plus, tocmai am încheiat filmările pentru un film superb, care se va lansa în 2024, în regia Cameliei Popa, și în care protagonistele principale sunt Maia Morgenstern, Aura Călărașu și Adriana Trandafir. Eu sunt fata doamnei Maia, de profesie avocat, proaspăt revenită din SUA și prinsă într-un tumult de trăiri și fațete ale iubirii.

Sunt și discuții despre o emisiune TV, zonă de care am stat puțin detașată, dar despre care mă întreabă tot mai mult urmăritorii mei. Mi-am promis că și în televiziune voi fi la fel de exigentă în alegerea proiectelor, cum sunt în alegerea telefoanelor! (Râde – n.red.)