Casa Underhill – luxul mascat de natură

Scris de Luxury
Publicat la data de: 19-10-2016

în: Art & Design

Underhill, cea mai impresionantă casă construită sub pământ este acum disponibilă spre vânzare. Privind intrarea casei, ne-am putea gândi la ficționalele personaje hobbit și la casele lor rustice. Însă, privind dincolo de ușă ne convingem încă o dată că aparențele pot fi înșelătoare și că luxul este la fel de impredictibil precum este atrăgător.

underhill-woodhead-road-holme-hd9-2qe-15

Visul de demult al unui arhitect englez s-a transfomat în ceea ce este acum cea mai luxoasă casă de poveste. Situată pe o proprietate de aproximativ 4000 de metri pătrați, într-un mediu natural ce oferă o priveliște de vis, tipică peisajelor naturale din Anglia rurală, casa Underhill situată în sătucul Holme, aproape de orașul Manchester, reprezintă viziunea și designul arhitectului local Arthur Quarmby. În urmă cu 41 de ani acesta a contruit-o pentru familia sa, împruenă cu care a locuit acolo până de curând. Recent, casa a fost scoasă la vânzare, iar această proprietate desprinsă parcă din povești poate deveni realitatea cuiva pentru o sumă de aproximativ 1 milion de dolari.

luxury-hobbit-hole-round-door
Dincolo de aspectul exterior modest, vila ascunde un design de lux surprinzător și un confort incontestabil: piscină interioară și o cupolă în tavan ce oferă vedere spre cer, sală de muzică și o cameră tapetată cu piatră pentru șemineu – acestea sunt doar câteva din surprizele ascunse de acest colț de rai.

underhill-woodhead-road-holme-hd9-2qe-47
Intrarea este cea care oferă proprietății aspectul unei case a hobbiților. O ușă circulară oferă accesul într-un tunel de piatră ce străbate un banc de pământ. Contrastând cu interiorul luxos al casei, acest element adaugă farmec imobilului, conferindu-i o identitate ce o deosebește, adăugându-i valoare. Trecerea se face brusc iar piesa centrală din interior o reprezintă piscina, deasupra căreia tavanul prezintă o cupolă de sticlă, ce oferă o relaxantă privire către cer. Ziua, razele de soare pătrund, oglinzindu-se în apă, iar seara, spectacolul ceresc poate fi admirat în toată splendoarea sa, într-un moment de relaxare totală.

indoor-pool-hobbit-home

Toate celelalte camere sunt dispuse în jurul piscinei, trasformând-o atât în centrul de interes, cât și în centrul energetic al casei. Sufrageria are o largă deschidere către curtea interioară prin ample ferestre glisante în stil francez, curte interioară ce reprezintă de fapt deschiderea către o mirifică vedere panoramică asupra dealurilor verzi ale Angliei. Ferestrele permit pătrunderea luminii ce indundă camera, creând o atmosferă caldă, în ciuda faptului că aceasta se află, de fapt, sub pământ.

aaaaaa-1

Proprietatea “Underhill” combină o eleganța modestă cu modernitatea și confortul unui stil de viață de lux, iar atmosfera de poveste este prezentă nu doar prin stilul intrării, ci și prin alte elemente. Camera șemineului, o peșteră de piatră ce îmbină stilul rustic și medieval cu magia momentelor petrecute în fața focului, este una dintre cele mai speciale colțuri ale vilei.

luxury-hobbit-hole-peat-fire

Lux mascat de natură, elemente moderne contrastate de atmosferă rustică, villa Underhill este o reprezentare a modului de a onora tradiția, bucurându-ne în același timp de confortul modernității și de plăcerea unui stil de viață de lux. Iar acum, o puteți cumpăra, pentru o viață de poveste până la adânci bătrâneți.

      underhill-woodhead-road-holme-hd9-2qe-22