#ALLABOUTUS by Coccinelle

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-05-2023

în: Fashion

Coccinelle

Înapoi în viitor. Caroseria flamboaiantă a unui Cadillac, scaunele din piele roz și crem ale unui Thunderbird decapotabil. Pe ecran, cadre ale unei autostrăzi nesfârșite, o promisiune de distracție și libertate, de dorință de viitor. În aer, parfumul dulce al nopții. Acesta este rezumatul campaniei pentru noua colecție Coccinelle.

Campania de publicitate Coccinelle pentru sezonul de primăvară-vară 2023 este un omagiu adus senzualității inocente și rebele a anilor ‘50. A fost realizată sub direcția creativă a fotografului italian Giampaolo Sgura, renumit la nivel mondial pentru fotografia de modă ce este invariabil infuzată cu romantismul și pasiunea țării sale natale și a cărui viziune despre femei este descrisă de Vogue Franța ca fiind „un echilibru între senzualitate, feminitate și glamour”, și a jurnalistei de modă Anna Dello Russo, cunoscută la nivel internațional ca o emblemă a industriei modei, ea fiind și consultant creativ și redactor pentru Vogue Japonia. Cei doi nu sunt la primul proiect de acest gen, noua campanie Coccinelle reprezentând cel de-al treilea proiect de colaborare cu reputatul brand de lux.

Filmată la un cinematograf drive-in pe timp de noapte, campania evocă atmosfera neorealistă a unor filme-cult precum „The Outsiders” și „American Graffiti”, reflectând în același timp inspirația vintage-chic din „Grease” și „Happy Days”. În viziunea lui Giampaolo Sgura, rivalitatea dintre bande cedează locul în mod natural tandreței cuplurilor de îndrăgostiți, prieteni și iubiți, dar și dorinței unei noi sociabilități, redescoperită și recâștigată.

Un party spontan cu popcorn și lip gloss; îmbrățișări în parcare, într-o atmosferă lejeră și fără griji; un sărut furat chiar înainte de genericul de final. Părul desfăcut, denim și fustă mini în cazul ei, tricou și părul dat cu gel în cazul lui.

Protagoniste în acest film neoromantic alb-negru sunt și trei genți Coccinelle. Coccinelle Magie, o geantă armonioasă cu o închizătoare cu plectru inspirată de rock’n’roll-ul lui Elvis Presley, geanta Coccinelle Sole cu capac rotunjit și emblematica geantă Coccinelle Nico, al cărei detaliu-cheie este o închizătoare cu plectru metalic supradimensionat.

Cele trei genți spun întreaga poveste a feminității contemporane așa cum este ea văzută de Coccinelle: o femeie conștientă de corpul ei, îndrăgostită deopotrivă de practicitate și libertate, fermecătoare, dar instinctivă, dornică mereu de noi aventuri. Totul folosind hashtag-ul #ALLABOUTUS.

Galerie Foto