Proiectele rezidențiale de lux, cu design realizat de producători auto faimoși

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-03-2024

în: Art & Design

Proiectele rezidențiale de lux

Proiectele rezidențiale de lux de tip branded sunt încă o noutate pe piața imobiliară din Europa, însă în America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu există tot mai multe dezvoltări de acest gen, care sunt bine primite de cumpărătorii cu putere financiară mare. Oportunitatea de diversificare în segmentul rezidențial a fost identificată și de producătorii auto de lux, care s-au asociat cu companiile imobiliare pentru a realiza locuințe cu design într-adevăr exclusiv.

Printre brandurile auto pe care le regăsim în proiecte de apartamente high-end și vile putem menționa Bentley, Bugatti, Aston Martin și Porsche. Chiar recent, Bugatti a dezvăluit primele detalii ale unei dezvoltări rezidențiale în Dubai, iar investițiile mai vizibile în acest segment se află pe o pantă accelerată de creștere în ultima perioadă.

Proiectele rezidențiale de lux

Bugatti Residences by Binghatti 

Producătorul de mașini de lux Bugatti a publicat designul pentru primul său proiect imobiliar rezidențial din Dubai, construit în parteneriat cu dezvoltatorul local Binghatti. Vorbim despre un zgârie-nori de 42 de etaje care conține 171 de apartamente și 11 penthouse-uri cu balcoane curbate. Turnul va avea, de asemenea, două lifturi auto de la garaj la penthouse, ceea ce va permite rezidenților să aibă acces direct cu mașina în locuință.

„Designul îmbină elemente moderne și naturale, cu o matriță luxoasă și accesorii contemporane elegante. Fiecare centimetru de spațiu emană calitate, rafinament și excelență”, se arată în pagina de prezentare a proiectului.

Locuințele vor fi dezvoltate în zona Business Bay din Dubai. Încă nu este clar când va fi gata proiectul, acesta fiind anunțat în primăvara lui 2023.

Proiectele rezidențiale de lux

Sylvan Rock X Aston Martin 

Sylvan Rock este o casă din cedru negru construită în Hudson Valley, New York. Clădirea dezvoltată de S3 Architecture, cu design Aston Martin, are un acoperiș din metal asemănător cu forma stâncilor din preajmă.

Casa este prima proprietate care a fost proiectată integral folosind serviciul Aston Martin Automotive Galleries and Lairs, pe care compania l-a lansat în 2019. Acesta este dedicat clienților pentru a proiecta garaje și case personalizate care să expună cele mai prețioase vehicule ale lor.

„Crearea unei reședințe de lux cu texturi calde, forme îndrăznețe și intimitate excepțională se aliniază foarte bine cu viziunea proprie a Aston Martin. Am vrut ca proprietarul și invitații săi să experimenteze senzația tridimensională a casei într-un mod organic, la fel cum experimentezi una dintre mașinile noastre – nu există o singură fațadă care să domine. Integrat complet în mediul înconjurător și în comunitate, Sylvan Rock este un exemplu rar de operă de artă rezidențială completă”, a precizat Cathal Loughnane, head of Aston Martin Partnerships. Aceasta este prima reședință privată cu design realizat de producătorul auto exclusivist.

Conceptul Sylvan Rock se bazează pe sănătate și stare de bine, astfel încât printre facilitățile proiectului se numără un Spa, un sistem de filtrare a aerului și o grădină unde pot fi cultivate legume.

Aston Martin Residences

Același faimos producător auto Aston Martin a colaborat cu reputatul arhitect David Adjaye pentru a proiecta cinci apartamente în impunătorul zgârie-nori 130 William din Manhattan, precum și SUV-uri în ediție limitată pentru rezidenți.

Cele cinci reședințe Aston Martin vor fi situate la etajele 59 și 60 ale turnului înalt de 244 de metri, care este încă în construcție, și se disting de celelalte apartamente prin piese de mobilier, finisaje și decorațiuni din cadrul Aston Martin Home Collection, o colecție ce poartă semnătura producătorului italian de mobilier Formitalia.

Prețurile apartamentelor de lux din proiect pornesc de la peste 3 milioane de dolari și pot depăși 10 milioane de dolari în cazul penthouse-urilor.

Proiectele rezidențiale de lux

Bentley Residences

Alături de Dezer Development, Bentley și Sieger Suarez Architects au proiectat un zgârie-nori ca primul proiect rezidențial de marcă al companiei auto. Clădirea va fi situată aproape de Porsche Design Tower Miami din Miami Beach, ambele mărci fiind deținute de grupul Volkswagen.

Se așteaptă ca întreaga clădire de 61 de etaje să fie finalizată în anul 2026. Proiectul va dispune de un lift auto care va asigura transportul rezidenților, cu tot cu mașină, de la parter până în apartament. Bentley Motors va gestiona componenta de design interior și exterior a locuințelor, inclusiv partea de facilități.

Apartamentele din complex care sunt în prezent disponibile la vânzare au prețuri ce pendulează între 5 și 8 milioane de dolari.

Porsche Design Tower Miami

Finalizat în 2017, Porsche Design Tower Miami este un turn de apartamente de lux devenit un obiectiv iconic al orașului. Proiectul include 132 de unități rezidențiale, toate prevăzute cu șemineu și garaje pentru ca rezidenții să își poată găzdui automobilele prețioase. Acest lucru este posibil datorită unui sistem unic: așa-numitul „Dezervator”. Acesta este un lift care transportă rezidentul aflat în mașină direct în locuință.

Porsche Design Tower Miami este situat între sofisticatul Bal Harbour și elegantul Aventura, în comunitatea Sunny Isles Beach, noua adresă din sudul Floridei pentru „Luxul Ingineresc”, după cum subliniază în prezentare compania imobiliară Dezer Development.

Proiectul pune la dispoziție facilități exclusiviste, inclusiv un restaurant privat și un lounge exterior cu vedere la ocean, o terasă cu jacuzzi, un centru de fitness și Spa de ultimă generație, o sală de divertisment, precum și o piscină unde pot fi servite preparate culinare și băuturi. La toate acestea se adaugă o fereastră de garaj din sticlă care le permite rezidenților să-și vadă automobilele de lux din confortul propriului cămin.