Colecțiile de artă – o nouă afacere profitabilă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 25-07-2014

în: Art & Design

art

Este bine cunoscut faptul că miliardarii își îndreaptă întotdeauna atenția către artă sau piese unice în lume; însă v-ați gândit vreodată că asta ar putea deveni o afacere? Astfel, tendința este de a cumpăra colecții rare de artă și a le vinde la prețuri mai mari. 

Wilbur Rose, colecționar de artă și investitor preferă să vadă această afacere din altă perspectivă. Tendința de piață indică o pantă pozitivă, iar cei care se ocupă cu vânzarea și cumpărarea pieselor de artă câștigă sume impresionante de bani. Sotheby’s și alte case de licitații au avut câștiguri foarte mari din vânzarea unor piese de artă contemporană, vânzare ce s-a desfășurat de curând la Londra. Sotheby’s, Phillips și Christie’s au reușit să strângă 340 de milioane de dolari din aceste tranzacții. New York Times susține că această sumă este cu 26 de procente mai mare față de sumele câștigate din tranzacții similare, în anul precedent.

Rose înțelege mai bine ca oricine această tendință: omul de afaceri a început să cumpere piese de artă din admirație pentru operele faimoase, însă a realizat că această pasiune putea fi transformată foarte repede într-o afacere profitabilă. Investitori privați din SUA, China sau Rusia prezintă un real interes pentru piața de artă, realizând astfel o nouă oportunitate de afaceri.