Noul ceas Bugatti Chiron de 560.000 de dolari al lui Jacob & Co. pare că are în interior un motor Supercar

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 06-05-2021

în: NewsWatches

Jacob & Co. a dezvăluit încă o altă capodoperă în lumea horologică. Remarcabilul ceasornicar din New York tocmai a dezvăluit un nou tourbillon de mare complicație inspirat de Bugatti Chiron de mare putere.

Ceasul este unul dintre puținele care s-au lansat într-un parteneriat de mai mulți ani între cele două mărci de lux care a început în 2019. La fel ca predecesorii săi, acest model găzduiește o reproducere funcțională în miniatură a motorului cu cilindru W16 al lui Chiron.

foto via @robbreport.com

De fapt, această iterație conține nu mai puțin de 190 de diamante albe, 109 safire negre și 42 safire portocalii, care sunt toate plasate invizibil în carcasa tonneau din aur alb de 18K. Jacob & Co. a spus că au folosit noi tehnici personalizate și tehnologii avansate pentru a fixa corect pietrele rare. Carcasa, care măsoară 55 mm pe 44 mm, are, de asemenea, aceleași linii ale Chiron și o serie de sigle Bugatti pentru o bună măsură.

foto via @robbreport.com

La fel ca supercar-urile curbate ale mărcii franceze, există o inginerie precisă în joc în această capodoperă cu șase cifre de la încheietura mâinii, inclusiv un tourbillon zburător pe o înclinare de 30 de grade. Similar motorului Chiron de 8,0 litri cu 16 cilindri din viața reală, care este capabil să livreze 1.500 de cai amenințător, ceasul are 16 pistoane minuscule și un arbore din oțel solid minuscul care se mișcă în sus și în jos. În același timp, doi „turbocompresori” (în scădere față de patru în actualul Bugatti) se învârt în tandem.  

foto via @robbreport.com

JCAM37 care cuprinde aproximativ 578 de componente, este suspendat în patru locuri cu piese care seamănă cu șocurile reale ale automobilului de la Chiron și este clar vizibil prin fereastra de cristal safir. Mișcarea are o rezervă de putere de 60 de ore, care este indicată de simbolul pompei universale de gaz pe partea laterală a indicatorului la ora nouă. La fel ca în cazul supercarului de 3 milioane de dolari care l-a inspirat, colecționarii se pot aștepta să valoreze o sumă imensă. Bugatti Chiron Tourbillon de anul trecut a avut un preț de 280.000 de dolari și a fost limitat la doar 250. Modelul din acest an va fi în jur de 560.000 de dolari.

Sursa: Jacob & Co.’s New $560,000 Bugatti Chiron Watch Looks Like It has a Supercar Engine Inside