Nicoleta Nucă: „Sentimentul de împlinire este relativ și nestatornic”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-05-2023

în: The Famous

Nicoleta Nucă

Nicoleta Nucă este, fără doar și poate, una dintre cele mai bune voci din România. Frumoasă și talentată, cântăreața nu a avut un parcurs foarte ușor în industria muzicală, lovindu-se de multe piedici și prejudecăți. Cu toate acestea, Nicoleta a reușit de curând să își îndeplinească un vis ascuns, acela de a deveni actriță. Cum se îmbină cele două industrii, muzicală și cinematografică, cum să-ți învingi temerile sau ce reprezintă împlinirea sunt doar câteva dintre întrebările la care ne-a răspuns artista într-un interviu inedit.

În 2022 ți-ai îndeplinit un vis, și anume acela de a juca într-un film. Cum ți s-a părut această experiență?

EXTRAORDINARĂ! A fost o experiență care m-a scos din zona de confort într-un mod pozitiv. Să joc în filme este un vis pe care îl am de mică, însă de-a lungul timpului am depozitat acest vis într-un sertar ascuns al minții, pentru că nu mi s-au ivit ocazii să exploatez această direcție. Odată cu acest vis am depozitat și încrederea în mine, crezând că ar fi un domeniu care nu mi s-ar potrivi. Filmul „Sicilian Holiday” a apărut complet întâmplător, deși tind să cred că am atras cumva la nivel subconștient această experiență, iar universul mi-a auzit dorința și mi-a scos în cale această oportunitate pe care aș fi ratat-o foarte ușor dacă mă lăsam cuprinsă și ghidată de frica de necunoscut. 

Nicoleta Nucă

Te-ai gândit să te reprofilezi și să îmbrățișezi o carieră în actorie?

Sa renunț la muzică pentru actorie, nu. Consider că sunt două domenii care sunt „surori” și pot merge de mână. Așa că, cel mai probabil, dacă aș avea ocazia, aș alege să le fac pe ambele în paralel. 

Anul trecut a fost unul plin de evenimente memorabile pentru tine. Pe lângă filmul în care ai jucat, ai fost cerută în căsătorie. Aveți planuri legate de nuntă?

Încă nu. Avem alte priorități în acest moment, mai ales că, realist vorbind, o foaie cu o semnătură pe ea nu ne schimbă prea mult situația de cuplu. Poate doar mie mi s-ar adăuga încă un nume, dar, în rest, relația noastră este suficient de consolidată, încât nu credem că schimbarea stării civile în acte are cu adevărat relevanță. Cu siguranță, la momentul potrivit vom planifica și nunta, dar ne-am zis că o vom face atunci când vom reuși să o organizăm exact așa cum ne dorim și ne imaginăm, nu doar de dragul de a face ceva doar ca să închidem gura lumii care pune întrebări. 

Faci parte din industria muzicală de foarte mult timp. Te-ai lovit de prejudecăți în toată această perioadă?

Din păcate, prejudecățile sunt unul dintre dezavantajele cu care vine la pachet industria muzicală. M-am lovit de prejudecăți încă de la primele apariții în showbizul românesc. Lumea m-a perceput arogantă și antipatică, pe când eu sunt doar introvertită și mai timidă atunci când nu cunosc încă oamenii cu care interacționez. Chiar și în prezent, după atâția ani, mă lovesc de acest lucru. Altă prejudecată ar fi că sunt percepută drept antisociabilă, doar pentru că nu mă lingușesc și nu încerc să intru pe sub pielea nimănui ca să obțin beneficii, așa cum se obișnuiește în industrie.

Nicoleta Nucă

Care sunt atuurile unui artist de succes?

Din punctul meu de vedere, un artist de succes are mai multe atuuri și calități. Printre acestea se regăsesc perseverența, ambiția, munca și, nu în ultimul rând, talentul. 

Ai vreo piesă din repertoriul tău, sau al altui artist, în care te regăsești în totalitate și care te reprezintă?

Single-ul meu „Fata din Oglindă” reflectă în totalitate ceea ce sunt în momentul de față.

Viața de artist este una foarte agitată. Cum reușești să te deconectezi și să îți faci timp și pentru tine?

Am învățat să mă respect suficient încât să-mi ofer timp pentru mine, un lucru care, din punctul meu de vedere, este cel mai de preț cadou în zilele noastre. De obicei, liniștea casei, prezența iubitului meu și timpul terapeutic cu pisicile mele este cel mai ușor mod pentru mine să mă deconectez de la realitate. Nu am nevoie să fac ceva în mod special. Să mă uit la un film sau un serial ori să citesc ceva este suficient pentru mine. 

Nicoleta Nucă

Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în viața profesională?

Una dintre cele mai mari provocări a fost să mă confrunt cu realitatea din culisele industriei muzicale. Ceea ce se vede la televizor și pe internet este o câmpie verde și ofertantă, dar când calci pe ea, sunt nisipuri mișcătoare din care cu greu mai ai scăpare. 

Dar în viața personală?

În viața personală, provocarea cea mai mare este să întâlnesc oameni sinceri și reali, cu adevărat binevoitori. Dar și să pot avea încredere în oameni. 

Te consideri o femeie împlinită?

Aproape… (Râde – n.red.) Există mereu loc de mai bine, dar nu mă plâng nici de ceea ce am în momentul de față. Totuși, cred că sentimentul de împlinire este relativ și nestatornic, așa că ceea ce azi mă face împlinită, mâine poate nu o să mai fie.

Care este cartea sau filmul ce te-a impresionat cel mai mult și care a avut un impact real atât în viața profesională, cât și în cea personală?

Am văzut sute de filme și am citit la fel de multe cărți, dar mai mult cu scopul de a mă relaxa și delecta, așa că cel puțin în momentul de față nu îmi vine în minte nici măcar o carte sau un film care să mă fi marcat într-un mod memorabil. 

Cum ai descrie fericirea?

Fericirea stă în lucrurile mici. Clișeic, dar adevărat. Cel puțin pentru mine. Am învățat să cunosc fericirea asta cu vârsta. Din păcate, la bază, am pornit cu un background de om veșnic nemulțumit, cel puțin așa am fost catalogată, așa că am fost nevoită și mi-am dorit să învăț pe parcurs să fiu recunoscătoare și să mă bucur cu adevărat de lucrurile mici de care am parte. Un buchet de flori, o prăjitură, o carte sau un film bun, o ieșire cu iubitul meu la un restaurant care ne place, timp cu mine sau pisicile mele, câteva ore petrecute cu prietenele mele cele mai bune, un city-break, să revăd pe cineva după mai mulți ani, o sesiune de shopping, să descopăr o nouă piesă preferată, o sesiune în studio în urma căreia iese un cântec care ne răscolește, un antrenament satisfăcător sau să mi se confirme că sunt perfect sănătoasă în urma banalelor analize de rutină… 

Care este cea mai mare temere a ta și cum reușești să o învingi?

Una dintre temerile mele este cea de necunoscut și încerc să o înving făcând câte un pas mic pe rând. Practic, aplic terapia prin expunere și încerc să ies din zona de confort puțin câte puțin, ca să prind curaj treptat. O altă frică, ceva mai banală, este cea de insecte și mi-am propus să o depășesc cumpărându-mi un păianjen mic. Da, sunt mai nebună! (Râde – n.red.) 

Ce proiecte muzicale pregătești?

Sper să fie un an plin de muzică bună și actorie! Urmează să lansez noul single și cred că vor urma și câteva proiecte TV. Pe lângă asta, sunt nerăbdătoare și entuziasmată pentru că ne ocupăm și de lansarea filmului „Sicilian Holiday”, care va apărea în luna iunie.