Top 5 cele mai luxoase hoteluri ecologice din lume

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 05-04-2021

în: NewsTravel

Inițiativele ecologice au reușit să ne atragă atenția din ce în ce mai mult, iar oamenii au început să le practice mai des, ceea ce nu poate decât să ne bucure.  Hotelurile din întreaga lume desfășoară o mulțime de inițiative ecologice, cum ar fi dușurile inteligente, instalațiile de energie solară și diversificarea deșeurilor. Astfel, am selectat 5 dintre cele mai cool locații eco-friendly. 

SONEVA FUSHI – Maldive

foto via @hauteliving.com

Dacă ești în căutarea paradisului, îl poți găsi chiar la Soneva Fushi, pe un eco-refugiu Maldivian, chiar lângă o Rezervație a Biosferei protejată de UNESCO în Atolul Baa. Centrul spa Six Senses, plajă privată cu facilități de sporturi nautice, biciclete de împrumutat, totul cu magia insulelor Maldives ca fundal. Dar există mai multe în acest loc perfect.

Soneva Namoona Baa, un parteneriat lansat de Soneva Fushi și ONG-ul internațional Common Seas în colaborare cu guvernul Maldivelor și al celor trei insule locale (Maalhos, Dharavandhoo și Kihaadhoo), demonstrează că o reciclare radicală a deșeurilor poate împiedica scurgerea plasticului în ocean . De fapt, centrul “waste-to-wealth” al proprietății transformă articolele și materialele folosite în interiorul stații în comoară reciclată.

Traseu de jogging, jocuri de societate și camere cu propriul propriu Barefoot Butler. Stațiunea poate organiza, de asemenea, scufundări, sporturi acvatice motorizate și excursii cu barca locală. Alimentele sunt cultivate și obținute la nivel local, acolo unde este posibil, și există chiar și un centru special conceput pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor, precum și un program de conservare marină.

JADE MOUNTAIN – St. Lucia

foto via @hauteliving.com

Una dintre cele mai romantice stațiuni nu numai în Caraibe, ci și în lume, frumoasa stațiune Jade Mountain de pe coasta sud-vestică a Caraibelor, Sfânta Lucia, este mai mult decât o simplă destinație: este un loc impresionant datorită priveliștilor sale incredibile Piton și designului extraordinar. Designul proprietății întărește conexiunea cu mediul natural. Cele 29 de apartamente enorme, numite „sanctuare”, sunt punctul culminant; prin intermediul celui de-al patrulea perete inovator, deschis, fiecare are vedere la mare din întreaga cameră – de la patul cu baldachin, cada cu hidromasaj ridicată.

Proprietatea nu folosește răcire sau iluminare artificială, pentru a conserva resursele de energie și a minimiza amprenta sa de carbon. O piață exterioară a fost proiectată pentru a captura apa de ploaie în iazurile koi și în zonele de plantare, care este apoi recoltată pentru a fi folosită în restaurantele stațiunii. În amenajarea teritoriului au fost folosite doar plante indigene, ceea ce minimizează nevoia de udare și protejează o resursă prețioasă. Și oaspeții pot face mai mult decât să se bucure de peisajul frumos de la o piscină infinită privată din camera lor cu vedere. Aceștia pot participa la activități precum curățarea recifelor și plantarea copacilor.

FOGO ISLAND INN – Canada

foto via @hauteliving.com

Fogo Island Inn s-ar putea simți ca cel mai îndepărtat colț al planetei și fii sigur, asta este și ideea. De fapt, hanul, construit de arhitectul norvegian Todd Saunders, se află pe o insulă de pe coasta Newfoundland, cu 29 de camere și apartamente unice, care prezintă vederi ce-ți taie răsuflarea asupra Oceanului Atlantic. Meniul său reflectă întotdeauna regiunea: ingredientele pe care oaspeții le vor găsi pe farfurii sunt pescuite, vânate, cultivate și hrănite chiar pe sau în jurul insulei, cum ar fi crab, scoici cu păstârnac și multe altele.

Arhitectura și sistemele operaționale ale proprietății asigură cele mai ridicate niveluri de eficiență energetică și conservare a resurselor printr-un cadru de oțel izolat, în timp ce apa de ploaie de pe acoperiș este colectată în două cisterne și ulterior filtrată pentru a fi folosită în toalete și aparate de bucătărie. Și cum este asta pentru inovație? Proprietarul, Shorefast, o organizație caritabilă canadiană înregistrată, și-a dezvoltat chiar propriul sistem de notificare privind nutriția economică, o etichetă care permite consumatorilor să facă alegeri conștiente cu privire la modul în care achizițiile lor vor afecta economia locală și globală. Într-adevăr, acesta este cel mai bun turism regenerativ.

SVART – Norway

Unul dintre cele mai cool hoteluri care urmează să se deschidă în anul următor este cu adevărat o oază de liniște. Acesta este Svart, primul hotel din punct de vedere energetic din lume. Situată în Norvegia Arctică, la baza ghețarului Svartisen, această structură circulară cu exterior din sticlă este creată pentru a inspira călătorii cu discernământ să aibă grijă de protecția naturii, conservare și importanța regiunii polare curate. O vizită la Svart va fi o experiență în valoarea reală a trăirii, a simțirii naturii neatinse, în timp ce te bucuri de activități într-un cadru uluitor. Acesta își propune să fie complet dezactivat de rețea, fără emisii de carbon și zero deșeuri în primii cinci ani de funcționare.

Așa cum a fost creat de designerii inovatori danezi Space Copenhagen, Svart va găzdui un centru spa interior, patru restaurante, va dispune de bărci electrice pe proprietate pentru a facilita transferuri și activități. Oaspeții se vor bucura de experiențe arctice emoționante pe tot parcursul anului, de la cățărarea pe ghețari la practicarea yoga la miezul nopții, precum și observarea faunei sălbatice, scufundări și pescuit.

MASHPI LODGE – Ecuador

foto via @hauteliving.com

Mai aproape de Quito decât pădurea tropicală amazoniană, oferind totuși aceeași experiență de aventură, Mashpi Lodge este visul fiecărui iubitor de natură. Urmând toate protocoalele de sănătate și siguranță, Mashpi Lodge este locul pentru a întâlni 400 de specii de păsări, copaci și broaște care nu se găsesc nicăieri altundeva în lume, complet cu cascade prăbușite și floră incredibilă. Cabana, construită cu cele mai noi tehnici de construcție durabilă, este concepută pentru a se amesteca frumos cu împrejurimile sale. Prezintă un decor modern, minimalist, care amestecă tonuri calde de pământ, note de culori strălucitoare, linii curate și unghiuri izbitoare cu vederi interminabile. Mashpi Lodge este un cocon de lux în nori care are lumea naturală chiar acolo, făcându-l un loc ideal pentru contemplare și relaxare. Mashpi Lodge găzduiește un biolog rezident care oferă diferite prezentări și discuții despre conservarea naturii și despre proiectul Mashpi. 

Sursa: Going Green: The Most Luxurious Eco-Friendly Hotels In The World

Energy Expo 10-13 octombrie