Rolls Royce, record de vânzări în 2019 conduse de modelul Cullinan

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-01-2020

în: AutoNews

Producătorul auto de lux Rolls Royce a înregistrat în 2019 cele mai bune rezultate din istorie, în mare parte datorită modelului SUV Cullinan care are un preț ce poate ajunge la peste 400.000 de dolari.

Compania, o divizie a BWM, spune că a vândut 5.152 de mașini anul trecut, în creștere cu 25% față de 2018.

SUV-ul producătorului cu prețuri începând de la 330.000 de dolari a contribuit cel mai mult la rezultatul din 2019. Pentru acest an, directorul Rolls Royce se așteaptă la o stabilizare a vânzărilor.

„În timp ce celebrăm aceste rezultate remarcabile, suntem conștienți de promisunea pe care am făcut-o clienților noștri, să păstrăm brand-ul nostru rar și exclusivist”, a spus Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce.

Principala provocare pentru companie în acest moment este să țină pasul cu cererea. Rolls-Royce a anunțat că va realiza investiții „semnificative” la fabrica din Goodwood, Marea Britanie, urmând să recruteze un număr record de persoane pentru programul de ucenicie.

2019 a fost și primul an plin cu vânzări cu Cullinan, motivul pentru care rezultatul a fost în creștere.

Cea mai mare piață pentru Rolls Royce este America de Nord, urmată China și Europa. Recorduri de vânzări au fost înregistrare Rusia, Singapore, Australia și Japonia.