Rolls Royce, record de vânzări în 2019 conduse de modelul Cullinan

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-01-2020

în: AutoNews

Producătorul auto de lux Rolls Royce a înregistrat în 2019 cele mai bune rezultate din istorie, în mare parte datorită modelului SUV Cullinan care are un preț ce poate ajunge la peste 400.000 de dolari.

Compania, o divizie a BWM, spune că a vândut 5.152 de mașini anul trecut, în creștere cu 25% față de 2018.

SUV-ul producătorului cu prețuri începând de la 330.000 de dolari a contribuit cel mai mult la rezultatul din 2019. Pentru acest an, directorul Rolls Royce se așteaptă la o stabilizare a vânzărilor.

„În timp ce celebrăm aceste rezultate remarcabile, suntem conștienți de promisunea pe care am făcut-o clienților noștri, să păstrăm brand-ul nostru rar și exclusivist”, a spus Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce.

Principala provocare pentru companie în acest moment este să țină pasul cu cererea. Rolls-Royce a anunțat că va realiza investiții „semnificative” la fabrica din Goodwood, Marea Britanie, urmând să recruteze un număr record de persoane pentru programul de ucenicie.

2019 a fost și primul an plin cu vânzări cu Cullinan, motivul pentru care rezultatul a fost în creștere.

Cea mai mare piață pentru Rolls Royce este America de Nord, urmată China și Europa. Recorduri de vânzări au fost înregistrare Rusia, Singapore, Australia și Japonia.

Energy Expo 10-13 octombrie