Space Perspective dezvăluie primul Space Lounge din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-04-2022

în: News

Space Perspective

Compania de turism spațial Space Perspective a dezvăluit interioarele personalizabile ale primei nave spațiale cu emisii zero din lume. Cu un preț de 125.000 USD de persoană, „Space Lounge” din nava spațială Neptune oferă o călătorie de șase ore de neegalat, cu vederi panoramice de 360 de grade ale planetei Pământ de la 30 de kilometri deasupra acesteia.

Space Perspective

Cu o capacitate de până la opt oaspeți per călătorie, capsula plutitoare futuristă include scaune rabatabile, un bar, o baie cu ferestre uriașe, WiFi în timpul zborului, precum și un telescop și ecrane interactive. Interioarele sunt proiectate cu materiale sustenabile, iar barul lucrată manual este realizat din materiale brevetate reciclate din unicul SpaceBalloon conectat la capsulă. Pentru a reaminti oaspeților „natura interconectată a planetei noastre”, vor exista și plante și ierburi precum levănțica, busuioc și rozmarin. Aceste ingrediente sunt folosite în pregătirea alimentelor și a băuturilor.

Space Perspective

Datorită experților în călătoriile spațiale și fondatorilor Jane Poynter și Taber Maccallum, Space Neptune folosește tehnologia de zbor testată pe larg de NASA. Capsula va fi lansată de la Centrul Spațial Kennedy cu un balon umplut cu hidrogen de lungimea unui stadion de fotbal. Apoi va urca cu o viteză de croazieră de 12 mph până la marginea stratosferei înainte de a coborî ușor în largul coastei Floridei.

Space Perspective

„Ne angajăm să schimbăm în mod fundamental modul în care oamenii au acces la spațiu – atât pentru a efectua cercetări necesare pentru a aduce beneficii vieții pe Pământ, cât și pentru a afecta modul în care vedem și ne conectăm cu planeta noastră. Astăzi, este mai important ca niciodată să vedem Pământul ca pe o planetă, o navă spațială pentru întreaga umanitate și biosfera noastră globală”,a spus co-CEO Poynter, într-un interviu pentru Robb Report.

Space Perspective

Nava spațială Neptune decolează în zori, permițând oaspeților să se bucure de soarele la răsărit în timp ce călătoresc 100.000 de metri până la marginea spațiului. Pentru a asigura o experiență perfectă, compania l-a adus pe antreprenorul de ospitalitate și divertisment, David Grutman, în calitate de curator al experienței. Cunoscut pentru restaurantele și cluburile de noapte din zona Miami, Grutman va prezida experiența completă de la sosire până la zbor și după aterizare.

Space Perspective

„Echipa de la Space Perspective are misiunea de a schimba percepția oamenilor despre ceea ce poate fi călătoria de aventură. Avem atât de multe idei despre cum putem personaliza experiența — de la celebrarea zilelor de naștere și evadările corporative, până la crearea de momente fundamentale care vor capta imaginația tuturor”, a spus Grutman.

Pe lângă calitățile sale transformatoare și ieșite din lumea asta, oaspeții își pot personaliza zborul. De la meniul de la bord la iluminare și coloana sonoră, preferințele individuale pot fi încorporate în fiecare călătorie pentru aventura spațială personalizată supremă.

Space Perspective

Space Perspective este, de asemenea, prima companie de turism spațial care acceptă criptomonede ca modalitate de plată. Potrivit Forbes, zborurile comerciale sunt vizate să înceapă la sfârșitul anului 2024, cu 600 de bilete vândute până în prezent. Compania acceptă rezervări pentru 2025 și ulterior.