Sanda Ionescu: „Femeia puternică este iubire”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 31-03-2022

în: The Famous

Mamă devotată, soție iubitoare și vedetă de televiziune, Sanda Ionescu vede lumea într-un mod unic, plin de energie și strălucire. Cu o carieră de succes ca model, dar și pe micul ecran, Sanda și-a urmat pasiunea pentru Științele Divinitorii și a decis să facă o schimbare, alegând să devină astrolog. Deși nu a renunțat la prima ei iubire – televiziunea –, fiind în continuare prezentă în atenția publicului, Sanda îmbină armonios viața de familie cu cea profesională, reușind să creeze un echilibru astral.

Sanda Ionescu

Lumea te cunoaște din televiziune, dar cine este Sanda Ionescu, omul din spatele micului ecran?
Pot spune că este o întrebare dificilă, pentru că mai am multe de descoperit despre mine ca om. În primul rând sunt mamă, soție, femeie și mă bucur de această energie feminină pe care o îmbrățișez în viața aceasta. 

După o carieră vastă în presă, ai început să profesezi ca astrolog. De unde a pornit această pasiune?
Pasiunea mea pentru Științele Divinitorii a pornit în urmă cu 11 ani, atunci când am început să studiez misterele Universului, cum ar fi energia cuantică, geometria sacră, să descopăr lucrurile dincolo de ceea ce ni se spune, să intru în subtilul vieții. Iar pasiunea pentru astrologie a venit odată cu studiul meu legat de angeologie. De fapt, eu îmi căutam îngerul și trebuia să aflu niște date astrologice. La acel moment eu nu credeam în astrologie, eram foarte sceptică. Acest scepticism mă caracterizează și în momentul de față, astfel încât accesez discernământul față de tot ceea ce citesc și studiez. Cu toate acestea, am decis să merg la o școală de astrologie, dar doar la primul modul, astfel încât să pot intra în legătură cu îngerul meu. Dar atât de mult m-au fascinat profesorii mei, încât am terminat toate formele de astrologie. Astfel, această pasiune a devenit parte din viața mea.

Ai menționat că sunt mai multe tipuri de astrologie. Care sunt acestea?
Într-adevăr, există mai multe forme de astrologie. Prima este astrologia natală, care este astrologia ființei. După care vine astrologia previzională, unde vorbim de tranzite și de revoluția solară. Apoi avem astrologia relațională, pe care toată lumea o accesează. 90% dintre consultațiile pe care le am sunt bazate pe acest tip de astrologie. După care intrăm într-o astrologie mai complexă, și anume astrologia orară, care este astrologia întrebărilor. Este nașterea energetică a unei întrebări profunde pe care tu o ai în interior. Apoi există astrologia electivă-medicală, iar ultimul tip de astrologie este cea karmică. Cea mai recentă pasiune este astrologia stelară-holografică.

Conform spuselor tale, răspunsul se află în stele, iar multă lume caută lămuriri în horoscopul zilnic. Există vreo legătură între astrologie și horoscop?
Categoric, nu. Horoscopul este o astrologie comercială adusă în România anilor ‘90 în televiziuni. Din păcate, horoscopul a făcut ca știința astrologică să nu mai fie văzută ca atare. Din punctul meu de vedere, horoscopul poate fi considerat o ghicitoare, dar astrologia este știință pură. 

Sanda Ionescu

În calitate de astrolog și de membru al Asociației Astrologilor din România, oferi și consultații astrologice. În ce constă mai exact o astfel de consultație?
Mie îmi place foarte mult conexiunea pe care o am cu oamenii și mă conectez total, pentru că ajung în profunzimea sufletului lor. În momentul în care vrei să evoluezi, apelezi la un astrolog. În cadrul unei consultații, pe baza hărții astrale răspund la întrebarea profundă pentru care se dorește răspunsul, iar cele mai multe întrebări se focusează pe iubire; urmează întrebările legate de joburi și, mai nou, oamenii doresc să își cunoască menirea. O consultație durează cel puțin două ore, timp în care ființele se emoționează până la lacrimi atunci când își redescoperă promisiunea sufletului.

Cum se poate descoperi menirea unui om pe Pământ?
Menirea se vede în harta astrologică, iar astrologii au de parcurs mai mulți pași pentru a o putea citi. În primul rând ne conectăm la Divinitate, pentru că astrologia este un echilibru între știință și spiritualitate. 

Ai menționat harta astrologică. Ce reprezintă aceasta, mai exact?
Harta astrologică reprezintă promisiunea sufletului nostru, destinul nostru, ne arată lecțiile cu care noi am venit pe acest Pământ. O astfel de hartă te ajută să găsești calea spre fericire, pentru că este darul cel mai frumos cu care noi ne-am născut.

Spune-ne mai multe despre astrologie, despre începuturile acestei științe.
Astrologia este un dar al atlanților. Atunci când Atlantida s-a scufundat, Hermes Trismegistus a reușit să ajungă în Egiptul de astăzi, aducând câteva papirusuri printre care unul în care era prezentată această știință sacră. Însă trebuie să menționez că prima dată nu s-a studiat astrologia planetelor, ci astrologia stelară. Totul a pornit de la egipteni, pentru că acolo era foarte cald, astfel încât oamenii dormeau ziua și lucrau noaptea sub cerul înstelat. Astrologia a fost renegată în Europa în perioada medievală, dar arabii au continuat să o studieze, descoperind niște puncte matematice importante. Astrologia este știința care te ajută să vezi dincolo de planul fizic și care te face conștient că ești un spirit liber, acesta fiind motivul pentru care a fost interzisă. 

Știu că ești coautorul cărții „Transilvania – veriga lipsă din lanțul templier”. Poți să îmi dai mai multe detalii despre aceasta?
Sunt într-adevăr onorată că Remus Barna, care este istoric templier, mi-a propus să fac analiza astrologică a ultimului Mare Cavaler Templier, Jacques de Molay. A fost o provocare pentru mine întrucât i-am analizat harta astrală în funcție de calendarul iulian și am lucrat pe astrologia veche. A fost foarte incitant pentru că am analizat atât potențialul cu care a venit pe Pământ pentru a conduce un ordin atât de puternic, am analizat ziua în care el a fost numit Mare Maestru, dar și ziua morții lui. Cel mai interesant a fost faptul că, pentru prima dată, am îndrăznit să fac o analiză complexă pe baza astrologiei stelare-holografice. Cartea va fi tradusă în patru limbi: germană, italiană, engleză și maghiară.

În viața privată te ghidezi după ce îți spun astrele?
Oarecum. Nu mă ghidez după astre tot timpul, ci doar atunci când am de luat o decizie importantă. Cu toate acestea, sunt la curent cu aspectele astrologice zilnice în momentul în care trebuie să mă pregătesc pentru emisiune. Totodată, țin cont de anumite aspecte generale. De exemplu, dacă este Lună vidă, adică nu are nicio putere în ziua respectivă, este recomandat să nu faci nimic, deși asta nu înseamnă că nu mă ridic din pat. Dacă îmi propun să fac o meditație sau un detox, mă uit dacă Luna este în creștere sau în descreștere, în funcție de ceea ce îmi doresc să obțin. Dar nu mă focusez zilnic pe asta.

Sanda Ionescu

Care este astrul cel mai important care ne influențează zilnic?
Luna este astrul cel mai important, pentru că ea ne ghidează zi de zi. Ea ne transmite emoțiile în funcție de semnul zodiacal în care se află în ziua respectivă și ne impactează în mod direct.

Pentru că este luna femeii, aș vrea să vorbim mai multe despre reprezentantele sexului frumos. Există mai multe arhetipuri ale femeii?
Da, este un subiect care mie îmi place foarte mult. Doamnele care au apelat sau care vor apela la un astrolog vor înțelege mai bine, pentru că o să ne focusăm pe poziționarea Lunii. Mai exact, doamnele care au Luna în Berbec, Săgetător, Leu, adică în element de Foc, sunt eroinele zodiacului. Femeia-erou este acea femeie devotată, care luptă cu iubire împotriva nedreptății, acea femeie care își dorește să le facă pe toate. După aceea vorbim de domnițele care au Luna în Taur, Fecioară sau Capricorn, adică în elementul Pământ. Aici vorbim despre arhetipul femeii-mamă. Aceasta este femeia protectoare, care are grijă de toată lumea, are grijă ca totul să fie pus la punct. Are tendința de a se neglija pe ea și a se focusa mai mult pe ceilalți. Apoi vorbim despre arhetipul femeilor care au Luna în element de Aer, respectiv Gemeni, Balanță și Vărsător. Acestea sunt femeile inițiatoare, ele tot timpul vin să te învețe ceva, sunt femeile care vin cu idei noi. Ultimul, dar nu cel din urmă este arhetipul femeilor care au Luna în elementul Apă, adică în Rac, Scorpion sau Pești. Aici vorbim despre femeia fascinatoare, femeia pe care atunci când o vezi prima oară îți trezește senzații, femeia care emană prin toți porii feminitate. Este cea care transmite celorlalte femei învățătura energiei rafinate feminine. Însă fiecare femeie are în ea toate aceste arhetipuri, doar că unul este mai predominant.

Și pentru că am vorbit despre femei, ce reprezintă pentru tine o femeie puternică?
Femeia puternică este iubire, iar femeile acestei planete sunt cele care ajută la vindecarea a tot ceea ce se întâmplă în momentul de față. Este adevărat că și bărbații ne-au ajutat să ajungem puternice și independente, ceea ce este foarte bine, pentru că energia feminină a fost înlănțuită foarte mulți ani. Se știe foarte clar că femeia era bună doar pentru făcut copii și pentru a îngriji gospodăria. Se știe, de asemenea, că femeile nu au avut acces la educație, dar acum este perioada noastră. Femeia poate să facă orice, dar este foarte important să fie naturală, feminină, să nu se pună umăr la umăr cu bărbatul în a face bani, de exemplu. Bărbatul trebuie înțeles și susținut de energia feminină. O femeie care este conștientă de ea este o femeie puternică. Trebuie să fie gingașă, senzuală, demnă, verticală și plină de dăruire și iubire. Dragilor, vă doresc să înțelegeți că iubirea este răspunsul tuturor problemelor, iar noi, femeile, asta trebuie să dăruim.

Astrologia este o știință care necesită studiu continuu. Cum reușești să echilibrezi viața profesională cu cea personală?
Astrologia pentru mine este pasiune și, sinceră să fiu, am așteptat să-mi crească copiii pentru a mă putea dedica acestei științe. După ce am făcut școala de astrologie, am așteptat aproximativ un an până am început să profesez, pentru că m-am focusat mai mult pe educația copiilor. În momentul de față am timp pentru meseria mea și sunt înțeleasă și susținută de familie, în mod special de soțul meu, Florin, căruia îi mulțumesc din tot sufletul. Deși îmi place foarte mult să studiez, ador să petrec timp cu copiii și cu soțul meu.

Băieții tăi sunt pasionați de această știință?
Mă bucur că ai pus această întrebare. Fiul meu cel mic mai stă pe lângă mine când fac o analiză și deja a învățat să citească simbolurile. De asemenea, și fiul meu cel mare a început să înțeleagă astrologia, fiind interesat în special de astrologia orară. Deși amândoi au început să înțeleagă această știință, eu nu îi forțez. Dar dacă vor, mami este aici să îi învețe.

Ce reprezintă luxul pentru tine?
În știința ezoterică, lux înseamnă adevăr. Pentru mine, luxul în general înseamnă în primul rând să fiu mulțumită cu tot ceea ce am, chiar dacă am puțin – alții nu au deloc. Este foarte important să înțelegem că nimic nu ni se cuvine în viață, că tot ceea ce avem se datorează efortului pe care noi l-am depus. Este cauză și efect. Dar în momentul în care avem tot ceea ce ne dorim, trebuie să avem grijă să nu devenim infatuați, să nu uităm că am muncit pentru ceea ce avem și am fost răsplătiți.

La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă?
În următoarea perioadă, energiile astrale vor fi transformatoare pentru planetă. A început această transformare din decembrie 2019, atunci când a avut loc conjuncția dintre Jupiter și Saturn. Traversăm o perioadă în care karma planetară este eliberată. Este o ascensiune energetică foarte puternică și, chiar dacă noi nu realizăm toate acestea, 2022 este un an al cadourilor Divine. Important este ca noi să fim atenți, să discernem toate informațiile, să ne bucurăm de magia vieții și de transformarea care are loc la nivel planetar atât la nivel macrocosmic, cât și la nivel microcosmic. Trebuie să înțelegem un lucru foarte clar: este perioada unității, trebuie să trecem dincolo de ego și predomină, prin conjuncturile astrale, energia iubirii. Iar femeile sunt cele care au această misiune. Prin ele va avea loc schimbarea planetară.

Foto: Aurel Șerban
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Ținute: Kinga Varga
Încălțăminte: Mihai Albu