Premieră mondială: Nera, motocicleta electrică cu piese scoase la imprimanta 3D

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-05-2019

în: News

Compania germană BigRep, specializată în imprimarea 3D, a prezentat un prototip al unei motociclete electrice care conține piese fabricate prin această metodă inovatoare. Toate componentele motocicletei au fost scoase la imprimanta 3D, cu excepția motorului și a bateriei.

Noua motocicletă se numește Nera. Echipamentele BigRep au fost folosite pentru realizarea cadrului, ghidonului, pneurilor și a scaunului. Părțile electrice au fost integrate din altă sursă, aici nefiind posibilă aplicarea tehnologiei imprimării 3D.

Rezultatul eforturilor specialiștilor de la BigRep s-a tradus într-o motocicletă electrică cu dimensiunile de 190 x 90 x 55 centimetri, care este perfect funcțională. Este încă neclar dacă prototipul va deveni un model de serie în curând, însă apetitul tot mai ridicat al consumatorilor pentru vehiculele electrice ar putea genera o oportunitate de afaceri.

„Nera combină o serie de inovații dezvoltate de către NOWlab (laboratorul de inovație al BigRep – n.red.), cum ar fi pneurile fără aer, integrare funcțională și tehnologia pentru senzori”, a explicat Daniel Büning, cofondator și managing director al NOWlab. „Această motocicletă împreună cu alte prototipuri dezvoltate de noi depășesc granițele creativității inginerești și vor contribui la dezvoltarea acestei tehnologii.”

BigRep, compania cu sediul în Berlin și birouri în Boston și Singapore, este cel mai mare producător mondial de imprimante 3D în sistem industrial. Produsele sale sunt utilizate în sectoarele industrial, auto și aerospațial. Fondată în anul 2014, compania a înregistrat o creștere rapidă a afacerilor datorită interesului tot mai mare pentru tehnologia de imprimare 3D.

Galerie Foto