Mobilier virtual creat de un designer argentinian, licitat cu 450.000 de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-04-2021

în: Art & DesignNews

Designerul argentinian Andrés Reisinger a reușit performanța de a vinde la licitație piese de mobilier digitale pentru uluitoarea sumă de 450.000 de dolari.

Colecția numără zece piese de mobilier virtual incluse într-o licitație online, cel mai scump articol fiind vândut cu 67.777 de dolari. 

Aceste concepte de mobilier 3D fac parte dintr-o colecție intitulată „The Shipping” și au fost vândute pe platforma Nifty Gateway. Datorită popularității designerului, prin randările sale minunate și colecțiile bazate pe pixeli, zece modele exclusiv digitale au fost vândute în mai puțin de zece minute pentru un total de aproape jumătate de milion de dolari. Spre deosebire de lucrările anterioare ale lui Reisinger, cinci obiecte din cadrul colecției vor fi în cele din urmă fabricate și trimise cumpărătorului. Între timp, celelalte sunt descrise ca „obiecte imposibile” și vor continua să existe doar digital. 

Reisinger a spus că unele dintre aceste obiecte tangibile sunt încă în construcție, dar toate vor fi expediate cumpărătorilor respectivi. Printre obiectele „imposibile” se numără piese precum o masă roz lucioasă asemănătoare unui balon din gumă de mestecat, un balon de argint dezumflat care se transformă în canapea și, nu în ultimul rând, o unitate de depozitare cromată cu sertare individuale.

Fiecare piesă digitală poate fi folosită în aplicații de realitate virtuală sau augmentată, dar și în platforme de dezvoltare de jocuri și animații.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie