Finisaje SSAB în designul spectaculos al celui mai scump club din Mamaia

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-08-2018

în: Art & Design

SSAB

Odată cu inaugurarea Nuba Beach Club în Mamaia Nord, au fost stabilite noi granițe și în materie de design, nu doar de divertisment. Finisajele de la SSAB au contribuit din plin la punerea în valoare a conceptului de amenajare cu totul special realizat de arhitectul Dragoș Epure pentru unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din România.

Nuba Beach Club în Mamaia Nord, SSAB

Nuba Beach Club păstrează eleganța și specificul celorlalte două locații ale clubului, poziționându-se
totuși ceva mai exclusivist, având în vedere că Mamaia reprezintă un magnet pentru milionarii din România. După o investiție de două milioane de euro, cea de-a treia locație a clubului Nuba a fost inaugurată la începutul sezonului estival din acest an, eveniment la care au participat personalități publice și numeroși clienți premium din țară și din străinătate. Pentru aceștia, special, clubul a construit un heliport propriu, marcând o altă premieră în rândul localurilor de gen din România. 

Caracteristică importantă a conceptelor de clubbing de lux din toată lumea, o amenajare spectaculoasă se face remarcată și în locația de la malul Mării Negre, proprietarii clubului mizând și de această dată pe talentul unui remarcabil arhitect român. Dragoș Epure este fondatorul și principalul arhitect al companiei Metropolis, un studio de arhitectură cu structură multidisciplinară, cu sedii la New York și la București. Cu numeroase proiecte internaționale de amenajare interioară, spații publice și multe premii la concursuri de arhitectură – două dintre cele mai recente, obținute pentru realizarea unor porturi de agrement pe Riviera Franceză –, arhitectul Dragoș Epure a revoluționat și în România designul locațiilor HoReCa.

Nuba Beach Club în Mamaia Nord, SSAB

SSAB a livrat finisaje premium pentru băi, terasă și intrarea în club

În realizarea conceptului de design al clubului din Mamaia, arhitectul a urmărit crearea unei atmosfere relaxante, fresh, în armonie cu vecinătatea mării. S-a folosit de elemente și materiale naturale, reușind să contureze o imagine unitară, de o eleganță și spectaculozitate aparte. Structura complexă din lemn care închide întregul complex a fost creată cu ajutorul designului parametric și al desenului inspirat de mișcările valurilor. Parametricismul este considerat în întreaga lume ca fiind curentul arhitectural al următoarelor decenii, generarea formelor fiind obţinută prin programare și calcule complexe ce transformă parametrii introduşi în forme arhitecturale. Designul parametric reprezintă un element distinctiv al proiectelor arhitectului Dragoș Epure, acesta propunându-și astfel să reinterpreteze mediul construit în mediul natural, să aducă matematica naturii în arhitectură.

Nuba Beach Club în Mamaia Nord, SSAB Nuba Beach Club în Mamaia Nord, SSAB

În spectaculoasa structură din lemn de la Nuba Beach Club au fost fixate perne de aer cu rolul de a proteja terasa împotriva ploii și a vântului. Pentru realizarea acestei structuri, arhitectul a avut nevoie de implicarea celor de la Tehnica Schweiz, în timp ce pentru finisajele necesare punerii în valoare a designului unic, a apelat la SSAB, una dintre cele mai importante companii din domeniul finisajelor de lux.

Nuba Beach Club în Mamaia Nord, SSAB

SSAB a contribuit la succesul amenajării prin intermediul materialelor din sticlă, piatră, marmură, lemn și metal, pentru atingerea nivelului maxim de exigență cerut de proiectul arhitectului Dragoș Epure alegându-se finisaje precum mozaic tip oglindă, placaje tip marmură (lucioase și mate), placaje tip piatră, obiecte sanitare spectaculoase și lavoare din sticlă cu efect de aramă. Cu ajutorul produselor SSAB au fost amenajate toate băile, terasa, precum și pardoseala de la intrarea în club. Totodată, s-a acordat o atenție sporită în alegerea materialelor, ținând cont de asocierea placajelor ceramice în strânsă legătură cu obiectele sanitare. Conceptul de design al clubului Nuba este în mod evident un succes, iar rezultatul se datorează cu siguranță și colaborării excelente dintre arhitect și furnizorul de finisaje premium SSAB.

Mozaic tip oglindă, placaje tip marmură sau piatră, obiecte sanitare spectaculoase și lavoare din sticlă cu efect de aramă

Foto: Roger Mantu

office@ssabimpex.ro
0740.087.634
www.ssabimpex.ro
București / Bacău / Iași / Suceava

www.ssabimpex.ro