Dior întâmpină primăvara cu Les Cerisiers

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-04-2024

în: Art & Design

Dior

Celebrând afinitățile dintre creatorul-couturier și Japonia, casa de modă de lux Dior prezintă colecția Les Cerisiers, inspirată de ansamblul haute couture primăvară-vară 1953 numit Jardin Japonais. Schițe subtile de ramuri de flori de cireș ilustrează o serie de piese uimitoare.

Încă de la o vârstă fragedă, Christian Dior a văzut Japonia ca pe un loc miraculos și fascinant. Mulți susțin că designerul a avut o afinitate specială pentru Japonia, multe dintre primele sale creații fiind inspirate de diversele sale călătorii în marile orașe japoneze. Mai târziu în cariera sa, creatorul de modă a găzduit familia imperială în timpul unei vizite la Paris și a creat trei rochii de mireasă pentru prințesa Michiko – fosta împărăteasă a Japoniei.

Dior

„Les Cerisiers” cuprinde o gamă de articole esențiale pentru casă modernizate, printre care se numără suporturi decorative pentru lumânări, farfurii elaborate, sticlărie delicată și fețe de masă brodate, care reprezintă admirația veșnică a brandului pentru țările străine. Fiecare piesă prezintă detalii ireproșabile – de la ornamentul din aur de 24 de carate al unei farfurii pentru cină până la sticla de apă roz pictată manual în Italia. Colecția de piese esențiale prezintă schițe subtile de ramuri de flori de cireș, care sunt uneori puse în valoare cu rafie.

În mod similar, colecția introduce două cutii dezvoltate în parteneriat cu Manufacture des Emaux de Longwy – o companie de emailuri renumită, înființată în 1798.

Împletind rafinamentul Dior cu nuanțele delicate de roz ale florilor de cireș, cea mai recentă colecție de articole pentru casă reprezintă o întâmpinare perfectă a primăverii.