Fabergé a dezvăluit o colecție inspirată de clasicul James Bond „Octopussy”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-03-2024

în: JewelsNews

Fabergé

Fabergé a dezvăluit prima dintr-o serie de colecții care celebrează arhiva emblematică a lui James Bond. Linia inaugurală Fabergé x 007 este inspirată de Octopussy a lui John Glen. Clasicul din 1983 este cel de-al 13-lea film din franciză și al șaselea care îl prezintă pe Roger Moore în rolul agentului M6. Intriga este, de asemenea, centrată în mod corespunzător în jurul unui jaf elaborat de ouă Fabergé.

Primele piese dezvăluite în colecția Fabergé x 007 Octopussy sunt uimitorul Egg Objet și uluitorul Egg Surprise Locket. Create de Liisa Tallgren, șefa departamentului de design al Fabergé, cele două piese rare combină tehnici consacrate și elemente clasice de design cu referințe artistice la Octopussy.

Fabergé

Realizat manual din aur galben de 18 carate, oul are o înălțime de aproximativ 5 cm, dar este montat pe un suport ornamentat cu diamante albe și safire albastre. Exteriorul este pictat manual cu un email verde intens care evocă oul prezentat în film. Sub smalțul lucios se află un model hipnotizant care combină modelul guilloché caracteristic bijutierului cu tentacule de caracatiță gravate.

Oul se deschide pentru a dezvălui o caracatiță împodobită cu pietre prețioase. Realizat din aur galben de 18 carate, exemplarul prezintă tentacule încrustate cu diamante albe și ochi din diamante negre. Caracatița aduce un omagiu atât personajului negativ din Octopussy, cât și lui Peter Carl Fabergé, care a fost renumit atât pentru ouăle sale decorative, cât și pentru micile sale studii excentrice despre animale.

Fabergé

Personajul Octopussy se află, de asemenea, în centrul medalionului Egg Surprise. În acest colier, un ou din email verde este încastrat într-o plasă de aur și este decorat cu flori realizate din safire albastre și diamante albe. Capătul medalionului are forma unui „O”, ca o aluzie la titlul filmului, în timp ce caracatița în miniatură din interiorul medalionului ou onorează omonimul filmului. De asemenea, creatura este realizată din aur galben de 18 carate, iar ochii sunt reprezentați de două diamante negre.

Colecția Fabergé x 007 este disponibilă în magazinele Fabergé din Dubai și Macao, online pe site-ul Faberge și în magazinul oficial 007, precum și prin intermediul unor retaileri autorizați din întreaga lume. Egg Objet este limitat la 50 de exemplare numerotate. Prețurile sunt disponibile la cerere.