Sticlă de Scotch Single-malt de 300 USD

Bowmore și Aston Martin au folosit „proporția de aur” la crearea noii băuturi

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 15-11-2021

în: News

Imaginat și definit de doi Maeștri: Bowmore Master Whisky Blender Ron Welsh și Vicepreședintele executiv și Chief Creative Officer Aston Martin Marek Reichman, Bowmore Masters ‘Selection face legătura între două lumi distincte într-un mod puternic, dar de înaltă inspirație. Mai presus de toate se află încrederea și respectul reciproc pentru lumile celuilalt și pasiunea de a descoperi și de a învăța unul de la celălalt. Fiecare Maestru își dă propria măsură creativitate și caracter, dar și lasă o urmă de neșters, cum ar fi adăugarea propriei amprente digitale unice, pe fiecare creație.

Marek Reichman, a vorbit adesea despre conceptul de „Proporția de Aur” – raportul matematic găsit în natură, care creează compoziții plăcute din punct de vedere estetic, concept care se află în centrul designului fiecărui Aston Martin. Frumusețea absolută poate fi creată atunci când este realizată o relație perfectă între fiecare proporție a mașinii.

Reichman explică: „Proporționalitatea definește fiecare detaliu precis al proiectării unui Aston Martin. Ne străduim în mod constant să atingem Raportul de Aur; optimul proporţiilor. Și această forță este cea care ghidează crearea frumuseții absolute. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne combinăm priceperea, pasiunea și experiența. A lucra împreună cu Ron doar aduce o perspectivă cu totul nouă asupra acestui lucru și este extrem de inspirată și inspiratoare. Acest whisky ne aduce perfect și armonios împreună pentru a crea un echilibru frumos, dar puternic”.

Pentru Bowmore, proporțiile definesc caracterul și determină combinațiile de arome: de la selecția butoaielor și vechimea acestora, până la procesul amestecare. Ron Welsh, Master Blender, Bowmore, explică: „Pentru prima dată cu acest whisky, am adoptat Raportul de Aur pentru a inspira fiecare dintre elementele sale, aducând propriile arome unice și selectând butoaiele optime pentru a forma caracterul dorit, inspirându-ne de la Marek și echipa acestuia. Ceea ce pare total contrastant este, de fapt, perfect echilibrat și proporțional. Lucrul cu Marek mi-a oferit o nouă lentilă prin care să explorez producția de whisky. Acest whisky servește ca o sărbătoare a cunoștințelor și experienței noastre unificate: pasiunile, valorile și ideile noastre comune”.

Inspirându-se dintr-o abordare proiectată, acest whisky încorporează proporția divină de 61,8%, formată dintr-o bază de Bowmore în vârstă de 21 de ani, maturată în butoaie de Sherry Pedro Ximenez și Oloroso. Părțile rămase sunt alcătuite din proporții exacte între ele, în conformitate cu teoria raportului de aur și includ Bowmore învechit excepțional, maturat de peste 35 de ani.

Pentru acest single malt, creatorii par să fi creat un contrast absolut, dar, în realitate, au capturat echilibrul și proporția perfecte. Cu o asociere asumată de ambele părți cu Aston Martin. Acest whisky Bowmore emană o sofisticare și o complexitate care sunt considerate cu adevărat unice și promite o experiență gustativă palpitantă.

Puternic, dar elegant; cu note gustative de la dulce la condiment; de lasherry la cafea; de la miere până la piper – proporțiile sunt perfecte pentru a obține profunzime și echilibru absolut.

Bowmore Masters’ Selection este disponibil pe piețele globale cheie, inclusiv Marea Britanie, Germania, Canada, SUA și China, la un preț recomandat de producător de 300 USD (fără TVA/taxe), începând cu noiembrie.