Van Cleef & Arpels lansează patru modele noi ale brățării Ludo

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 17-09-2019

în: Jewels

Casa Van Cleef & Arpels sărbătorește una dintre piesele sale atemporale prin lansarea noilor brățări Ludo.

Ca toate brandurile cu greutate și tradiție, Van Cleef & Arpels stăpânește arta subtilă de a reflecta moștenirea sa în colecțiile noi, păstrând un echilibru fin între clasic și modern. Cele patru modele noi în care descoperim iconica brățară Ludo dovedește exact acest excercițiu stilistic și transformă provocarea în șansa de a da o notă contemporană unui design iconic.

Designul original a fost lansat pentru prima dată în anul 1934, iar numele modelului a fost inspirat de porecla lui Louis, cel mai tânăr dintre frații Arpels. În anul lansării, designul era revoluționar: avea caracteristicile unei curele cu cataramă prețioasă, completată cu o panglică din aur bine definită prin motive geometrice. Brățările erau purtate de doamnele acelor vremuri în special peste mănuși lungi din mătase, într-un styling inspirat de ținutele superbei soții ale lui Louis, Hélène Arpels. Ea a fost muza acestei colecții și stilul său avangardist a contribuit la succesul de piață al brățărilor Ludo.

 În anul 1950, casa suspendă producția acestora, pentru a reveni acum cu entuziasm asupra unei piese pe care eram nerăbdători să o revedem în peisajul accesoriilor luxury contemporane. Este o celebrare plină de inspirație a eleganței atemporale și a rafinamentului tipic esteticii Van Cleef & Arpels, căreia i se adaugă strălucirea pietrelor prețioase.

Modelele recent lansate sunt infuzate cu inspirație couture, iar nota lor de eleganță rafinată este completată de materiale prețioase și tonuri aurii care pun și mai bine în valoare geometria dreptunghiulară și hexagonală a designului original. Detaliile sunt extraordinar de fine, duse la extrem de manufacturierii casei într-un joc grafic cu contururi rotunjite. Adăugăm la toate acestea pietrele prețioase care împodobesc brățarările. Rubine, safire sau diamante cu tăieturi sofisticate transformă creațiile Van Cleef & Arpels în adevărate piese de rezistență care înnobileaază încheietura mâinii.