Noutățile Omega 2021

Povestea tradiției bogate este actualizată prin lentila inovației și tehnologiei

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 12-07-2021

în: Watches

Noutățile Omega 2021

Lansarea colecțiilor pentru 2021 a fost transformată de cei de la Omega într-un adevărat eveniment, chiar dacă a fost doar o prezentare online. Ei bine, am fost printre puținii jurnaliști acreditați la nivel mondial care au beneficiat de prezentarea oficială cu câteva ore mai devreme, pe 23 martie, un adevărat privilegiu pentru cei puțini din tagma noastră, cea a „jurnaliștilor de lifestyle”. 

Am primit cu doar o oră înainte parola care ne-a asigurat un film de excepție, în care președintele și CEO-ul Omega, Raynald Aeschlimann, ne-a declarat că „de curând, timpul a devenit mai important ca oricând. Am învățat să împărtășim și să apreciem orele pe care le avem pentru a face ca fiecare să conteze. Sunt aceleași motive pentru care valori precum calitatea, autenticitatea și artizanatul contează cu adevărat. Din ce în ce mai mult, oamenii îmbrățișează ideea de produse de calitate, care nu doar că au o funcționalitate, dar dețin și un pic de suflet. Este exact ceea ce vă oferă și un ceas Omega. După cum veți putea vedea în cadrul prezentării noastre, continuăm să spunem povestea tradiției noastre bogate, dar actualizate prin lentila inovației moderne și a tehnologiei de pionierat. Ceasornicarii noștri caută să depășească mereu standardele de excelență pentru a le oferi clienților cele mai inspirate piese orologere. Pentru cei cu un simț al respectului pentru timp reînnoit, aceste ceasuri vor îndeplini aspirațiile dumneavoastră”. 

„Costume profesionale” noi pentru Speedmaster

OMEGA Speedmaster

Vom începe cu finalul prezentării Omega pentru 2021, chiar înainte ca George Clooney să aibă o apariție surpriză, în care îi mustra pe oficialii Omega că nu au apelat la un adevărat profesionist pentru această prezentare, ținută de angajați ai companiei în punctele-cheie. Rezultatul hilar a fost pe măsură, nu degeaba George Clooney rămâne unul dintre ambasadorii principali ai brandului, iată, mai presus în comunicare și față de Agentul 007.

Noile curele din materialul patentat Velcro sunt noutățile pentru modelul Speedmaster, deja updatat cu un nou mecanism de curând. 

Pentru a sărbători istoria comună și parteneriatul cu faimoasa agenție spațială americană, Omega onorează această tradiție de explorare a spațiului cu o colecție nouă de curele Velcro. Acestea dețin sistem de prindere ergonomic, specific astronauților, și un branding curajos, foarte evident. Supranumit „Meatball” („Chifteaua”), logoul NASA, în formă de planetă, colorată în roșu, alb și albastru, și lansat în 1959, reprezintă optimismul epocii spațiale de la mijlocul anilor ‘20 ai secolului trecut. Trei curele în total, cu lățimea de 20 de milimetri, fotografiate alături de o alegere evidentă: Omega Master Chronometer certified Moonwatch. Un astronaut nu ar purta niciodată o brățară de metal în cadrul unor activități în afara vehiculului lunar (EVA) ori în timpul unei plimbări lunare. Costumele de ieșit în spațiu sunt deja mari și grele, iar o curea Velcro este singura variantă de prindere îndeajuns de versatilă pentru a fi ajustată din mers, în funcție de condițiile mediului. Din acest motiv, noile modele reprezintă un tribut potrivit în toate sensurile, adus colaborării dintre NASA și Omega. 

Galerie Foto

 

Constellation Small Seconds: explozie de diamante, aur și culoare

Noutățile Omega 2021

Simbolul de lungă durată al Omega sinonim cu frumusețea și precizia este colecția Constellation, care a luat naștere în 1952. Designul iconic pe care îl cunoaștem azi, cu modelul de „gheare” distincte și fațete în formă de semilună, a apărut prima oară în 1982, devenind între timp unul dintre cele mai recognoscibile modele orologere. 

În 2021, Omega adaugă colecției o nouă gamă de modele Small Seconds, îmbogățite cu mai multe diamante și câteva detalii unice. Ceasurile au un diametru al carcasei de 34 de milimetri, fiind fabricate din aur Sedna de 18 carate, oțel inoxidabil sau o combinație a celor două metale, la alegere. Pe bezel, aveți două variante: numerale romane gravate sau un cerc cu 38 de diamante. Pentru a continua a cincea generație de îmbunătățiri aduse designului, din 2018, toate componentele cu aspect satinat au fost șlefuite pe marginile carcasei și ale brățării, coroana strălucitoare contribuind la un efect optic de subțiere a siluetei. În plus, faimoasele „gheare” au fost acum șlefuite și integrate fin pe marginile carcasei. 

Poate cel mai evident aspect al noului design este simetria specială a acestor modele Small Seconds, care dețin o fereastră pentru dată în dreptul orei 6, dar și diamante pentru marcării orari, care au fost plasați în monturi din aur de 18 carate și aranjați în funcție de mărime în jurul cadranului. Cercurile sunt prezente la nivelul subcadranelor pentru secundarul periferic – Small Seconds, dar și pentru minute – Central Minute Track. În cazul anumitor modele, aceste inele sunt realizate din aur Sedna de 18 carate, fiind completate de diamante delicate. Aurul proprietate Omega, Sedna, de 18 carate, este folosit și pentru indicatoarele orare sau de minute, pentru secundar, logoul Omega și steaua Constellation. 

O nouă direcție pentru această „Constelație” este faptul că fiecare model are propria sa culoare deosebită. Primele piese lansate au o culoare vișinie – „burgundy”, care evocă sentimentul unei moșteniri de lux, dar și sofisticare. Urmează cadrane realizate din sidef, de un albastru exotic sau castaniu deschis. Fie că apelați la curele din piele în culori complementare sau la brățara metalică specifică colecției, mecanismul este unul certificat: Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8802/8803, oferind cel mai înalt standard de precizie, performanță și rezistență la undele magnetice și beneficiind, evident, de garanția Omega de cinci ani. 

Galerie Foto

Seamaster 300M Black Black – Colțurile cele mai întunecate ale oceanelor

Seamaster 300M Black Black

În 2021, celebrul ceas de scufundări Omega îmbrățișează partea întunecată, cu un nou model, „îmbrăcat” în negrul cel mai negru. Cu acest model nou și incitant, adăugat colecției Diver 300M, lansată pentru prima dată în 1993, Omega a adoptat avantajul versatilității ceramicii în crearea unui ceas în nuanțe contrastante, deși dintr-o singură culoare. Ca întotdeauna, brandul a rămas fidel originalului 300M și s-a asigurat că noul model îndeplinește toate funcțiile necesare unui ceas de scufundări. 

Pentru o senzație de adâncime și pentru a simboliza cele mai întunecate colțuri ale oceanului, carcasa cu diametrul de 43,5 milimetri, din ceramică neagră [ZrO2], este fixată la încheietura mâinii cu ajutorul unei curele integrate, din cauciuc negru, cu cataramă din același material ca și carcasa, pentru a garanta că fiecare parte a ceasului se îmbină în mod frumos și armonios. Ceasornicarii Omega au creat, de asemenea, versiuni din ceramică neagră ale coroanei și supapei de ieşire pentru heliu. În ciuda nuanței alese, cadranul ceasului este ușor de citit la orice oră. 

Pentru prima dată, Omega a operat cu laser aproape fiecare detaliu de pe cadranul din ceramică neagră [ZrO2]. De la valurile iconice la scala pentru minute și chiar simbolul OMEGA, detaliile au fost elaborate în relief, folosind o singură piesă. Construcția unică prezintă un efect contrastant superb, conferind totodată ceasului un aspect uniform și sculptural. Ca printr-un hublou, mecanismul este dezvăluit prin intermediul unui geam din cristal safir. Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806 este un mecanism certificat la cele mai înalte standarde de către Institutul Federal Elvețian de Metrologie (METAS). Garanția de cinci ani oferită de Omega este o dovadă suplimentară a încrederii mărcii în noul și uimitorul Seamaster Diver 300M Black Black. Preț recomandat: 8.600 de franci elvețieni. 

Galerie Foto

Seamaster 300: declinări stilistice vintage, de la oțel la Bronze Gold

Seamaster 300

Colecția Seamaster 300 a fost creată de Omega în 1957 și reprezintă unul dintre cele mai cunoscute capitole din epopeea ceasurilor pentru scufundări. Noile modele vor fi mai subțiri datorită noului geam din cristal safir, mai interesante datorită referințelor vintage și mai performante datorită îmbunătățirii la nivelul certificării Master Chronometer. 

Primul model de Seamaster 300 a venit într-un moment de mari schimbări pentru omenire. După cel de-Al Doilea Război Mondial, societatea a început să îmbrățișeze un nou stil de viață, al explorărilor, călătoriilor și aventurii. Știința și industria au progresat rapid, iar Omega a dedicat o serie de ceasuri profesioniștilor din diverse domenii. În 1957 a apărut colecția „Professional Trilogy”, care include modelele Speedmaster, Railmaster și Seamaster 300. În cadrul acestei colecții „profesionale”, Seamaster 300 s-a lansat ca primul ceas plonjor realizat de Omega. Designul rămâne notabil pentru cadranul negru, indicatoarele mari și indecșii luminoși, tot atâtea atribute pentru o lizibilitate facilă în orice condiții. Peste toate aceste calități, modelul era o adevărată minune a tehnicii. Pe lângă sistemul ingenios de depresurizare, ceasul a introdus primul bezel de scufundări marca Omega. Acesta a fost proiectat cu o funcție de siguranță, pentru a preveni operarea accidentală în timpul scufundărilor. Seamaster 300 a devenit imediat alegerea scafandrilor experimentați, oferind precizia și siguranța necesare în mediul subacvatic. Iar reputația sa a crescut în timp, modelul devenind o opțiune populară în rândul scafandrilor amatori, al cercetătorilor sau membrilor marinei militare. 

Noua colecție onorează spiritul modelelor originale, fiecare dintre declinările carcasei de 41 de milimetri fiind oferită în oțel inoxidabil clasic, cu bezeluri mai subțiri, realizate dintr-un aluminiu tratat prin anodizare în vederea unei rezistențe superioare. Îmbunătățiri au fost aduse și la nivelul ergonomiei brățărilor din oțel inoxidabil, fiind inclus un nou sistem de prindere. Schimbările cele mai evidente se remarcă însă la nivelul cadranului. În acest sens, Omega a folosit un sistem tip „sandwich”, care include un strat de bază tratat cu Super-LumiNova, pe lângă un strat la exterior, cu decupaje pentru marcării orari. Aceștia sunt în stilul modelelor Seamaster 300 din anii 1960. Secundarul de tip „lollipop” revine în cazul modelelor cu carcasa din oțel, vârful fiind acum tratat cu Super-LumiNova. În plus, cadranul curat nu prezintă decât logoul Omega, toate trimiterile la mecanism fiind mutate pe capacul ceasului. Acesta deține un geam din cristal safir care permite vizualizarea mecanismului Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912, certificat METAS. 

Pe lângă modelele din oțel inoxidabil, cu cadran albastru sau negru, există și o variantă tributară noii mode a bronzului: Seamaster 300 Bronze Gold. Cu același diametru de 41 de milimetri, carcasa este realizată, în cazul de față, din materialul înregistrat către patentare de Omega: Bronze Gold, un aliaj care combină bronzul – un metal cu o istorie îndelungată în explorarea oceanelor și folosit în industria maritimă – cu aurul, care, combinat cu arama, a creat în vremuri îndepărtate aliajul cunoscut în istorie sub numele de Corinthian Bronze. Evocând însuși numele său grecesc, Omega face referire la această artă pierdută a „bronzului corintian”, un metal prețuit, folosit la realizarea statuilor, vaselor și altor obiecte. Datorită proprietăților sale, aliajul Bronze Gold dezvoltat de producător a fost creat pentru a putea fi purtat direct pe piele, grație unei compoziții speciale. Folosit în cazul carcasei și al cataramei, acest aliaj unic a fost îmbogățit cu elemente nobile: aur în proporție de 37,5%, paladiu și argint, pentru a căpăta o culoare unică, aflată undeva la jumătatea distanței între aurul Moonshine de 18 carate și cel Sedna de 18 carate, ambele mărci înregistrate în cadrul Omega. Aliajul promite să-și păstreze în timp frumoasa patină naturală, o veste excelentă pentru fanii ceasurilor din bronz. Modelul are o garanție de cinci ani și încorporează același mecanism Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912.

Galerie Foto

Seamaster Aqua Terra

Seamaster Aqua Terra

Noile modele ale colecției Aqua Terra evocă prețiozitatea timpului prin marcării orari realizați din diamante sau rubine. Modelele din 2021 exprimă eleganță prin cadranele „în valuri” și bezelurile luxoase, perfecte pentru femeile care pun preț pe strălucire. 

Noile ceasuri cu diametrul de 34 de milimetri au carcase realizate din aur Sedna de 18 carate și oțel inoxidabil, bezeluri polișate și încrustate cu diamante, indicatoare orare, minutare și secundare din același aur Sedna de 18 carate, precum și o fereastră pentru dată în dreptul orei 6. O adevărată încântare pentru ochi, cadranele opulente sunt completate de brățările integrate, fabricate fie din aur Sedna de 18 carate și oțel inoxidabil, cu încuietoare de tip fluture, fie din piele, în nuanțe de roșu sau nude. Cadranul oferă un adevărat spectacol prin tehnicile speciale de decorare, puse în valoare de diamantele cu tăietură marchiză, pentru varianta nude, sau de rubinele cu aceeași tăietură marchiză, pentru varianta de un roz pal, ambele culori fiind unice în universul cromatic Omega și lansate anul acesta în premieră. 

Geamul din cristal safir al capacului oferă o priveliște privilegiată asupra mecanismului Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800, certificat de METAS, ceea ce face din acest ceas nu doar o frumoasă bijuterie, ci și un reper orologer de înaltă calitate și precizie. Prețul pentru varianta din oțel inoxidabil cu curea din piele este de 78.200 de lei, în timp ce modelul cu carcasă din aur Sedna de 18 carate și oțel inoxidabil, cu brățară în două tonuri, costă 101.500 de lei. 

Galerie Foto

Omega De Ville Trésor Power Reserve & Small Seconds

Omega De Ville Trésor Power Reserve

Gentlemenii au o surpriză plăcută prin această colecție Omega dedicată simplității și rafinamentului, susținute de un nivel de precizie excepțional, garantat de standardul Master Chronometer. Noua colecție din acest an ne propune o varietate de modele cu subcadran – o noutate, alături de o diversitate de culori și materiale, o adevărată încântare pentru cei care sunt adepții modelelor clasice. 

Numele „Trésor” a apărut în universul Omega pentru prima oară în 1949. La acea vreme se referea la „comoara” din interiorul ceasului, legendarul calibru de 30 de milimetri. Derulând înainte, în ziua de azi, Trésor este parte a colecției De Ville. Cu un diametru al carcasei de 40 de milimetri, primele modele lansate vor avea carcasa realizată din aur galben de 18 carate sau aur Sedna de 18 carate. Acestea sunt înzestrate cu curele din piele, iar geamurile din cristal safir sunt prezente pe ambele fețe ale carcasei. Pentru un plus de clasicism, mecanismele sunt manuale, certificate METAS. Toate modelele prezintă un secundar periferic în dreptul orei 6, iar câteva dețin și un indicator al rezervei de funcționare în dreptul orei 12. În acest caz, logoul Omega a fost transferat în dreptul orei 3. Modelul din aur galben de 18 carate, cu cadran alb, are un preț de 86.500 de lei, în timp ce modelul cu cadran vișiniu și aur Sedna de 18 carate costă 83.550 de lei. 

Galerie Foto

Ceasurile Omega sunt disponibile prin intermediul Orologeriei GALT.