Cele mai scumpe 10 inele de logodnă ale celebrităților din toate timpurile

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-02-2024

în: Jewels

inele de logodnă

Cuplurile celebre au întotdeauna povești de dragoste fantastice. Dar nu afecțiunea lor este cea mai atrăgătoare, ci modul lor de exprimare a iubirii – inelele de logodnă! De-a lungul anilor, unele celebrități s-au cunoscut pentru a trăi povești de dragoste. Unii s-au reunit după zeci de ani de despărțire, pentru unii a fost dragoste la prima vedere, iar pentru alții, prințul a apărut după ce au fost nevoiți să cunoască mai multe “broaște”. Un punct comun al acestor povești de dragoste a fost cât de impresionante erau inelele. Lista de mai jos cuprinde top 10 cele mai scumpe inele de logodnă ale celebrităților din toate timpurile.

inele de logodnă

Kim Kardashian – 3.942.196 dolari

Kanye a cerut-o în căsătorie pe Kim în 2013 cu un spectaculos inel de logodnă cu diamant tăiat în formă de pană de 15 carate. Diamantul de tip 2A proiectat de Lorraine Schwartz, arată eteric așezat într-o bandă de platină. Vanessa Bryant și Jennifer Lopez au ajuns, de asemenea, pe locul 10. În 2003, Kobe i-a cumpărat Vanessei un inel cu diamant de 8 carate și diamante purpurii în valoare de 4 milioane de dolari. Cam în aceeași perioadă, cântărețul Marc Anthony a cerut-o în căsătorie pe J.Lo cu un inel cu diamant albastru de 8,5 carate, în valoare de 4 milioane de dolari.

inele de logodnă

Paris Hilton – 4.632.081 dolari

Moștenitorul companiei grecești de transport maritim Paris Latsis a cerut-o în căsătorie pe Paris Hilton în mai 2005, cu un inel cu diamant de 24 de carate, care a fost evaluat la 4,7 milioane de dolari. Zvonurile au sugerat că aceasta a avut de ales între 15 pietre diferite.

inele de logodnă

Beyoncé – 4.927.746 dolari

Atunci când membrii familiei regale a muzicii se reunesc, ei își reprezintă mariajul cu un inel de mai multe milioane de dolari. În cazul lui Jay-Z și Queen B, este vorba de un inel de 5 milioane de dolari, cu tăietură de smarald de 24 de carate. Lorraine Schwartz a creat inelul de logodnă al lui Beyoncé. Inelele uimitoare au prezentat un diamant de tip IIa care se așează perfect pe inelul de platină. Mogulul muzical a cerut-o în căsătorie pe divă în 2008. Fanii ei au avut ocazia să vadă prima dată expresia strălucitoare a iubirii în timpul apariției ei la Fashion Rocks de la Radio City Music Hall, New York.

inele de logodnă

Jennifer Lopez și Alex Rodriguez – 4.927.746 dolari

Alex Rodriguez a cerut-o în căsătorie în martie 2019 cu un briliant masiv cu tăietură de smarald de aproape 5 milioane de dolari. Nu a fost primul inel de logodnă al lui Jennifer, dar, la vremea respectivă, cu siguranță a fost cel mai valoros.

inele de logodnă

Anna Kournikova – 5.321.965 dolari

Anna Kournikova și Enrique Iglesias sunt unul dintre cele mai stabile și mai discrete cupluri din industria de divertisment. Aceștia sunt împreună de 22 de ani. Inelul cu diamant argyle al Annei are un diamant roz în formă de pară, cu o greutate de 11 carate, încadrat de diamante în formă de trilion. Pietrele prețioase din mina Argyle au o culoare coniac și șampanie, ceea ce a făcut ca alegerea lui Iglesias să fie una de excepție.

inele de logodnă

Jennifer Lopez și Ben Affleck – 5.913.295 dolari

Vedeta cu cele mai frumoase inele de logodnă reapare din nou în top, datorită soțului ei, Ben Affleck. Acesta și-a bătut propriul record (diamantul Harry Winston din 2002) cu un diamant verde procurat de Ilan Portugali de la Beverly Hills Diamonds pentru cel de-al doilea inel de logodnă. O pereche asortată de diamante albe în formă trapezoidală încadrează diamantul verde natural de 8,5 carate. Directorul executiv al The Diamond Pro, Mike Fried, a declarat pentru Page Six: „Un diamant verde de această dimensiune este incredibil de rar și va eclipsa valoarea inelului lor de logodnă anterior. Aș evalua inelul cu mult peste 5 milioane de dolari, însă ar putea valora chiar mai mult de 10 milioane de dolari”.

Elizabeth Taylor – 8.672.832 de dolari

Singura care bate recordul lui Jennifer Lopez la inele de logodnă și la prețurile astronomice ale acestora este Elizabeth Taylor, care s-a logodit de zece ori. Actorul galez, Richard Burton, a cerut-o prima dată în căsătorie pe iubitoarea de bijuterii cu o broșă Bulgari din smarald. După cinci ani de la prima lor căsătorie, Burton i-a luat soției sale, diamantul Krupp, care a impresionat-o. Acest diamant de 33,19 carate, tăiat Asscher, a fost cumpărat pentru 305.000 de dolari în 1968, însă în momentul de față acesta valorează peste 8 milioane de dolari. Actrița a purtat bijuteria pentru tot restul vieții, iar diamantul a fost redenumit Taylor-Burton.

Mariah Carey – 9.855.491 dolari

Senzaționalul inel cu diamant de 35 de carate deținut de miliardarul australian James Packer va rămâne în istorie drept una dintre cele mai scumpe bijuterii ale celebrităților. Baghete conice au încadrat diamantul tăiat în formă de smarald. Potrivit unui bijutier din L.A, Carey ar fi vândut inelul pentru suma de 2,1 milioane de dolari.

Jackie Kennedy Onassis – 21.682.080 de dolari

Magnatul grec din industria navală Aristotel Onassis i-a dăruit lui Jackie un inel cu un diamant uimitor, a cărui greutate este de 40,42 de carate și care făcea parte din celebrul diamant brun sud-african Lesotho. Diamantul tăiat în formă de marchiză, cu claritate VS2, a fost una dintre cele 18 pietre tăiate din piatra brută originală de 601 carate. Briliantul a fost purtat de Jackie doar de două ori și a fost depozitat într-un seif bancar din New York City până la moartea ei.

Grace Kelly Rainier III – 43.659.825 dolari

Legendarul inel de logodnă cu diamant Cartier al lui Grace Kelly are o piatră de 10,48 de carate cu tăietură de smarald. Pentru a sublinia originalitatea inelului, bijutierii au proiectat o montură din platină cu un diamant tăiat baghetă de fiecare parte a pietrei centrale. Povestea cererii în căsătorie este, de asemenea, emoționantă, deoarece Rainier a călătorit în orașul natal al actriței, în Philadelphia, în acel Crăciun, pentru a o cere în căsătorie. Inelul de logodnă Cartier al prințesei de Monaco ar fi costat 4 milioane de dolari pentru a fi realizat.