Avionul electric cu 186 de pasageri, cu un pas mai aproape

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-02-2020

în: AviațieNews

Avionul

Wright Electric a demarat programul de dezvoltare al unui motor electric pentru modelul inovator de aeronavă Wright 1.

Inginerii Wright dezvoltă un sistem electric suficient de puternic pentru a asigura zborul comercial pentru un avion cu 186 de scaune. Compania lucrează în prezent la construcția unui motor electric cu capacitatea de 1,5 MW. Pentru zona de sisteme de control și management al energiei, Wright Electric discută cu BAE Systems.

Producătorul intenționează să efectueze primele teste la sol cu noul motor în 2021, în timp ce primele teste de zbor ar trebui să aibă loc 2 ani mai târziu.

Compania se așteaptă ca Wright 1 să devină operațional în anul 2030. O serie de agenții guvernamentale din Statele Unite ajută cercetarea prin furnizarea de finanțări pentru aviația electrică, inclusiv NASA și Laboratorul de Cercetări al Forțelor Aeriene.

„Tehnologia bateriilor avansează dinamic, iar numeroase agenții guvernamentale americane finanțează acum cercetări în aviația electrică – toate aceste dezvoltări ne ajută să vedem mai clar un viitor al operațiunilor mai durabile”, spune Johan Lundgren, CEO al easyJet, compania parteneră Wright.

Scopul dezvoltării noului motor îl reprezintă tranziția către o industrie aviatică cu emisii scăzute de carbon.