Reina Boats redefinește viața în largul mării cu houseyachts

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-08-2023

în: AviațieNews

Reina Boats

Oricât de somptuos ar fi un superyacht, miliardarilor le lipsește, în cele din urmă, confortul unei case. De ce nu sunt aceste vile plutitoare de mai multe milioane de dolari proiectate să arate mai mult ca niște case? Reina Boats este deja pregătită cu o soluție, iar aceasta se numește- houseyachts.

Umila casă-barcă din anii ’80 și ’90 a fost modernizată pentru a se potrivi stilului de viață și esteticii din 2023. Houseyachts vin în mai multe dimensiuni, variind între modele de 26ft, 34ft, 44ft și 60ft. Linia Reina se mândrește cu cinci avataruri, de la o rulotă plutitoare până la un apartament de lux, cu două etaje, pe malul apei.

Reina Boats

Ideea le-a venit fondatorilor Reina, Hayri Dayi și Emin Günal, în timpul pandemiei, când marea mare părea cel mai bun loc în care să te afli, cu tot confortul și luxul unei case. Cu toate acestea, ceea ce lipsea în mod evident era o navă confortabilă care să ofere spațiu și facilitățile unei case fără să coste foarte mult.

„Multe ambarcațiuni nu au spațiul de locuit necesar pentru a oferi toate facilitățile și confortul pe care și-l doresc oamenii. Catamaranele cu motor oferă mai mult volum, dar au devenit și destul de scumpe. Acest lucru a lăsat bărcile-casă ca singura opțiune”, a declarat Günal într-un comunicat.

Reina Boats

Reina Live L44 DR este unul dintre cele două modele de Reina Live; modelul comod și fermecător aduce funcționalitate pentru croazieră permanentă și pentru divertismentul oaspeților în natură. Acest model include o punte din față, o zonă de living, o zonă de luat masa, o bucătărie completă, o baie și două cabine. Puntea superioară și cea inferioară sunt conectate printr-o scară circulară. L44 DR împarte cabina principală mai mare în două cabine mai mici unde pot dormi până la 5 persoane.

Reina Boats

Prezența unei bucătării complete, în formă de C și a unor spații de luat masa în interior și în aer liber face ca șederile prelungite pe houseyacht să fie confortabile. Propulsate de două motoare duble de mare putere, aceste case cu tehnologie inovatoare pot fi duse în largul mării. „Acestea sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, remarcabil de silențioase și funcționează fără probleme”, adaugă Günal. „De asemenea, sunt certificate cu un rating de emisii foarte scăzute de către California Air Resources Board (CARB).”

Dacă doriți să vedeți primul model, Reina Boats – Reina Live 44DR, puteți vizita Salonul Nautic Internațional de la Fort Lauderdale în octombrie 2023.