Victoria Christian – Celebrarea istoriei parfumiere

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-01-2014

în: BeautyInterviuri

Încă de la începuturile civilizației, parfumul a stat ca simbol al puterii și al nobilimii. Esențele Clive Christian nu reprezintă o modă, ci mai degrabă o operă de artă pe care o porți și care crește cu tine de-a lungul vieții; ele sunt puternice, complexe și te vor face să reconsideri modul în care simți și percepi un nou parfum. Timp de zece ani, Clive Christian a fost reprezentat de trei esențe deosebite, No.1, 1872 și X, pentru a primi acum cu brațele deschise și multă căldură un nou membru al familiei, noul parfum C.

Victoria_Christian_Official_127x151mm_300dpi

În 1999, tatăl tău, Clive Christian, a ales să reînvie legendara casă de parfumuri, The Crown Perfumery, ce reprezenta un simbol al calității și excelenței britanice. Care este povestea din spatele acestei decizii foarte inspirate?

Când aveam 4 ani, tatăl meu a descoperit o sticlă de parfum care l-a fascinat prin aspect și mireasmă, pentru a afla 20 de ani mai târziu că aceasta aparținea casei The Crown Perfumery, o bucățică de istorie britanică. Acest parfum a fost creat pentru o regină și pentru prințul său, în urmă cu peste un secol, astfel că totul era de cea mai înaltă calitate – cele mai concentrate esențe de trandafir, iasomie, lemn de santal, precum și cele mai bune ingrediente din toată lumea. Și, presupun că știți foarte bine, coroana care decorează sticla de parfum aparține Reginei Victoria, ca simbol al calității și excelenței. Astfel, Clive a preluat conducerea acestei case de parfumuri atât de importantă pentru tradiția britanică.

Cele trei parfumuri – No.1, 1872 și X – aparținând Definitive Collection sunt esențele de semnătură ale brandului. Care este povestea noului parfum C din Private Collection?

Inițial, brandul a fost creat în ideea de a comercializa doar șase parfumuri, pentru el și ea, și nimic mai mult, iar timp de zece ani aceste esențe au crescut pe tot globul, au fost apreciate, iar clienții s-au îndrăgostit de miresmele oferite de Clive Christian. Au devenit semnătura brandului și ilustrează perfect felul în care poate un parfum să devină atemporal. Însă acum doi ani, în urma presiunilor venite din partea clienților noștri fideli, tatăl meu a decis să le ofere acestora, dar și potențialilor clienți două noi esențe, pentru el și ea, pe care le-a ales din colecția sa privată. Astfel, noul C pentru doamne reprezintă tot ceea ce am ajuns să iubim la Definitive Collection, esențele florale bogate, fiind o forță în adevăratul sens al cuvântului, ca o celebrare a feminității. Acest parfum se adresează femeilor puternice și încrezătoare. C pentru bărbați vine în completarea partenerului său și este creat pentru clienții fideli care cunosc deja casa Clive Christian. Aceștia vor recunoaște intensitatea, profunzimea, esența de lemn și notele de bază ale unui parfum foarte masculin.

Cum a fost întâmpinată noua esență?  

Noua sticlă de parfum se potrivește perfect cu cele din Definitive Collection, fiind un simbol destinat clienților fideli, ca, atunci când se cufundă în parfum, aceștia să-și amintească din nou de ce s-au îndrăgostit de brandul Clive Christian.

Ești moștenitoarea unui imperiu care nu își limitează activitatea doar la crearea de parfumuri. Mă interesează însă să aflu mai multe despre propria ta poveste de dragoste cu parfumurile.

Ca și copil, obișnuiam să golesc sticluțele de parfum ale mamei mele, rupeam petalele trandafirilor ei preferați și, adăugând puțină apă, speram să creez esența perfectă. Bineînțeles că acest lucru nu se întâmpla, însă rămâneam fascinată și captivată de tehnica prin care sunt create adevăratele parfumuri. Pot să spun că eram îndrăgostită atât de esențe, cât și de anumite recipiente mai deosebite, chiar dacă aceste două iubiri păreau să nu se întâlnească în realitate. În timp, am descoperit multe sticle care mi-au atras atenția, pentru a fi apoi dezamăgită de conținut. Acum, pot spune că sunt mândră pentru ceea ce reprezint. Iată că, într-un final, ambele mele iubiri s-au întâlnit într-un singur parfum.

Care sunt ingredientele cheie în construirea unui imperiu precum Clive Christian, o companie care astăzi reprezintă luxul britanic?

Atunci când un business se bazează în primul rând pe valorile familiale, integritate și pasiunea de a împărtăși cu cei din jur ceea ce iubești, nu are cum să dea greș. Tatăl meu crede în obiectele atemporale, atât în ceea ce privește colecțiile de mobilier, cât și atunci când vine vorba de parfumurile lansate, iar dumneavoastră aveți acces la acest lux, de a alege dincolo de trenduri. De aceea, cu toții avem respect atât pentru Clive, cât și pentru companie și suntem mândri că facem parte dintr-o familie care va fi aici pentru mult timp.

Parfumul reprezintă mult mai mult decât o simplă esență, este ceea ce alegem să purtăm zi de zi, în funcție de starea noastră de spirit și stilul de viață. În ce note alegi să te „îmbraci”?

Înainte, „garderoba” mea conținea o colecție foarte vastă de parfumuri, atât dulci, cât și mai puternice, lemnoase, însă acum mă simt împlinită doar cu cele șase din Definitive Collection și, mai nou, cu ambele variante ale parfumului C. Îmi place să le combin în funcție de starea mea de spirit și să folosesc atât variantele pentru doamne, cât și cele pentru domni și recomand cu căldură ca și dumneavoastră să le încercați pe pielea dumneavoastră pentru a descoperi care dintre acestea vi se potrivește cel mai bine. Am tot timpul cu mine setul cu mini-parfumurile Clive Christian oriunde aș călători, deoarece le iubesc pe toate în egală măsură și n-aș putea spune că doar unul singur este preferatul meu.

Care este părerea ta despre un stil de viață luxos?

Luxul, mai presus de toate, reprezintă timpul pe care ni-l acordăm nouă și familiei, de a ne bucura de viață și de tot ce am realizat prin muncă și pasiune, iar în al doilea rând abilitatea de a nu face rabat de la calitate.

Parfumurile Clive Christian sunt disponibile în cadrul magazinelor Madison Perfumery.

Galerie Foto