Nicoleta Nucă – Sinonimul feminității în industria muzicală românească

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-04-2016

în: InterviuriLifestyle

 

Despre Nicoleta Nucă s-a vorbit la superlativ în ultima vreme, în special atunci când a strâns laude cu privire la performanţele sale vocale. Emoţiile unui artist precum Nicoleta pot atinge limite incredibile şi fragilităţi imense, însă profesionalismul ei s-a reflectat în fiecare melodie interpretată, primind aprecierea publicului încă de la început. Despre evoluţie şi succes ne povesteşte o artistă a cărei voce şi frumuseţe inconfundabilă stârnesc admiraţie profundă şi, de ce nu, veneraţie.

3

– Anul trecut a fost unul extraordinar, din punct de vedere muzical. Ai intrat în familia Global Records, ai lansat compoziţii proprii şi ai cântat pe scenă alături de artişti renumiţi. Ce a însemnat, de fapt, pentru tine anul 2015?

Într-adevăr, a fost un an extraordinar pentru mine. Aş putea chiar să îl denumesc „un vis împlinit”. Deşi am muncit foarte mult, întrucât a fost un an extrem de încărcat, la finele lui m-am simţit mai degrabă împlinită decât epuizată. Cât despre piesele lansate, concertele susţinute, evenimentele care s-au desfăşurat în jurul meu sau la care am luat parte, nu ar fi existat fără suportul Global Records, promotorul proiectului care se numeşte azi „Nicoleta Nucă”. Am avut parte de o primire călduroasă, ceea ce mi-a facilitat integrarea în familia Global Records, iar acum mă simt ca acasă alături de ei.

 

– Debutul ţi-a permis să-ţi pui în valoare vocea prin genuri muzicale extreme, fiecare având cerinţe solicitante atât prin inflexiuni, cât şi prin dăruire emoţională. Cum ai ales stilul muzical pe care l-ai adoptat şi ce alte genuri te-ar mai fi convins?

Fiecare artist are un stil propriu de a interpreta o anumită piesă, iar eu ţin la acest aspect. Consider că frumuseţea muzicii este redată într-o mare măsură de posibilităţile infinite de interpretare, amprentate de fiecare timbru vocal. Dragostea pentru muzică mă determină să îmi pun amprenta în fiecare notă şi în fiecare vers pe care îl interpretez. Iar în abordarea curentă, încerc să îmbin trendul actual şi dorinţa pieţei cu stilul propriu. Desigur că pe viitor îmi doresc ca stilul propriu să predomine în interpretările mele.

 

– Deseori, artiştii îşi găsesc inspiraţia în mentori sau idoli. Care este cea mai puternică influenţă ce te ghidează pe tine în muzică?

Admir foarte mulţi artişti, dar nu pot spune că am un idol sau că îmi doresc să fiu ca cineva anume. Cred că fiecare artist are şanse egale să devină un reper în muzică. Pot spune că mă ghidează o dorinţă arzătoare de a evolua şi a deveni din ce în ce mai bună.

 

– Te numeri printre artiştii cu adevărat binecuvântaţi care nu s-au ales doar cu un moment efemer de glorie şi care au ştiut să fructifice pe deplin o şansă. Cum se transformă un vis într-o carieră, mai ales atunci când puţini reuşesc să se facă auziţi?

Prin foarte multă muncă, cu puţin noroc şi… cumva pe neaşteptate (zâmbește – n.red.). Am studiat foarte mulţi ani muzică şi am avut nenumărate încercări de a mă face auzită. Dar se pare că ne este dat la momentul oportun ceea ce ni se potriveşte cel mai bine. Recunosc că lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată, în bine, când speram mai puţin.

 

– Care este cheia de a rămâne o persoană cu picioarele pe pământ, mai ales după o evoluţie profesională în care atingerea unui vis se aseamănă cu un basm modern? Şi cum ţi-a schimbat percepţia despre lux statutul de celebritate?

Suntem cu toţii plămădiți cam din acelaşi aluat şi, odată cu valul de aprecieri, riscăm să ni se schimbe sistemul de valori. Însă cred că debarasarea de frustrări şi o stare interioară de pace şi mulţumire de sine te pot ancora suficient de puternic cu picioarele pe pământ, astfel încât sistemul de valori să îţi rămână unul uman. Tuturor ne este mai confortabil luxul, însă încerc să nu îl privesc niciodată ca pe o necesitate.

 

– Cu ce alte proiecte ne vei surprinde pe viitor?

Lucrăm în studio la următoarele piese care vor face parte de pe primul meu EP. M-am implicat foarte mult în proiectul „Te cunosc de undeva” şi sper să fim cu toţii pe placul telespectatorilor. Pe 13 februarie începe şi abia aştept să văd ce spune publicul.

 

Interviu realizat de: Tatiana Balaban

Galerie Foto