Dr. Andrei Capră: „Pentru mine, zâmbetul perfect este inspirația zilnică”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 20-03-2023

în: Beauty

dr. Andrei Capră

Medic specialist în estetică dentară, având la bază o vastă experiență în protetică și parodontologie, dr. Andrei Capră este considerat astăzi unul dintre cei mai apreciați „magicieni” ai zâmbetului. Pentru cei care doresc o dantură perfectă atât funcțional, cât și estetic, restaurarea în cadrul clinicii care-i poartă numele este una dintre principalele opțiuni. Pe ce „trucuri” putem miza pentru a deveni posesorii unui zâmbet sănătos și spectaculos aflăm chiar de la dr. Andrei Capră…

În ultimul timp, și nu doar de la persoanele publice, auzim tot mai des numele dumneavoastră atunci când vine vorba despre o dantură frumoasă. Cum ați dobândit competențele care au făcut posibilă această performanță?

De mic am fost pasionat de frumos, iar zâmbetul este poate cel mai important accesoriu pe care o persoană îl poate avea. Am studiat continuu, și încă mai fac asta, pentru a fi în pas cu noile metode de prelucrare și mi-am perfecționat tehnica tocmai pentru a aduce pe fața tuturor acel zâmbet fără cusur. Este un proces de informare și practică continuu, dar care îmi aduce satisfacții de fiecare dată atunci când văd fericit un pacient care pleacă din clinica noastră.

Ce drum ați parcurs până ați devenit owner-ul clinicii care vă poartă numele și de ce ați dorit propriul dumneavoastră business?

Cu siguranță au fost multe nopți nedormite și încă mai sunt, căci un business necesită eforturi, iar să ai o responsabilitate atât de mare nu este deloc un lucru simplu. Mi-am propus să am propria clinică încă din liceu, am vrut să fiu eu magicianul în propriul castel! (Râde – n.red.) Dacă ar fi să sumarizez, aș zice că nopțile nedormite sau momentele petrecute departe de familie sunt cele mai dureroase, dar atât timp cât mii de pacienți pleacă fericiți, eu pot să mă declar mulțumit.

Cum împăcați rolurile de medic și om de afaceri? Care sunt principalele provocări cu care vă confruntați în prezent?

Încerc să tratez această situație din punct de vedere al unui medic, în primul rând – pacienții sunt cei mai importanți pentru mine și în această direcție se îndreaptă eforturile, apoi de clinică mă ocup împreună cu soția mea, Olimpia, care are un talent înnăscut în ale afacerilor. Dar, de fapt, succesul cred că vine din rezultate; pacienții pleacă fericiți, revin pentru noi tratamente sau ne recomandă, și asta e cheia succesului. 

Ce are special clinica Dr. Andrei Capră, prin ce se diferențiază de competitori și cum vă raportați la concurență?

Pe lângă tehnologiile de ultimă generație, cu care suntem echipați și la care lucrăm necontenit pentru a ține pasul cu piața, noi tratăm pacientul ca pe cel mai important pion, îl punem pe primul loc. Investim în doctori și în cursuri de perfecționare, astfel încât tehnologia îmbinată cu mâinile specialiștilor să aducă acel zâmbet perfect de care aminteam mai devreme. 

dr. Andrei Capră

Care sunt cele mai solicitate servicii pe care le oferiți în clinică?

Este un trend în materie de zâmbet „ca la Hollywood”, prin urmare fațetarea este cea mai dorită procedură sau implanturile și reabilitările totale, dar nu excludem serviciile basic precum tratamente endodontice, ortodontice și tratamentele de terapie cum ar fi obturațiile.

La clinica dumneavoastră beneficiați de o echipă de profesioniști – medici, asistente și tehnicieni – cu experiență solidă în practica medicală. Cum i-ați cooptat și fidelizat, dat fiind faptul că în ultimii ani e tot mai greu să găsești profesioniști dedicați?

Investim mereu în echipă, în dezvoltarea membrilor ei, prin urmare și ei ne răsplătesc efortul. Și eu am fost cândva la început și am avut nevoie de îndrumare, iar acum mă comport cu echipa mea așa cum mi-ar fi plăcut și mie să am sprijin din partea medicilor la care practicam. Ei sunt familia mea extinsă și de aici totul curge natural. 

În orice domeniu, profesioniștii trebuie dublați de aparatură performantă. Ce tehnologie de ultimă generație dețineți în cabinetele dumneavoastră?

Aminteam mai devreme că investiția în noile tehnici și în tehnologie este un must pentru noi. Parcursul unui pacient în clinică este unul foarte smooth, acesta având parte de un pachet generos de servicii care acoperă absolut orice nevoie legată de acest domeniu.

Ne putem mândri cu servicii de imagistică, cel mai performant computer tomograf sau lasere de ultimă generație prin intermediul cărora precizia este dusă la un alt nivel.

Ce reprezintă pacientul pentru dumneavoastră? Cum vă raportați la nevoile lui?

Pacientul este cel mai important element din acest scenariu. Totul începe de la pacient și se rezumă la nevoile acestuia și la tratamentul corespunzător în cel mai scurt timp, cu cea mai mare dedicare și profesionalism. Aminteam că, pentru mine, clinica este un vis devenit realitate, dar cel mai important nu este businessul, ci pacientul.

Încercăm să oferim consultare în alegerea tratamentului corespunzător, să oferim sprijin pre și post tratament, astfel încât cei care ne calcă pragul să nu simtă acea frică de stomatologie, cu care suntem obișnuiți. Încercăm să fim o clinică profesionistă, dar și cool în același timp. Eu le mai cânt pacienților la chitara electrică pe care o am în cabinet! (Râde – n.red.) 

Unul dintre dezideratele dumneavoastră este ca orice experiență la stomatolog să fie una plăcută, iar cei mai mulți dintre pacienții dumneavoastră obțin rezultatele dorite prin tratamente personalizate, care nu implică durere. Cum reușiți această performanță?

Punem nevoile pacientului pe primul loc, nu încercăm să îngreunăm lista de proceduri sau să adăugăm unele care pot fi omise și, cel mai important, oferim încredere, astfel încât clienții clinicii să se simtă în siguranță alături de noi. De cele mai multe ori, durerea este doar un mit când vine vorba de stomatologie, iar pacienții pășesc cu frică în unele cazuri. Încercăm să fim deschiși, să oferim cât mai multe explicații despre procedură și să descriem procesul în amănunt. Aceste informații sporesc încrederea și creează acel liant de încredere între doctor și pacient.

Un zâmbet perfect înseamnă un chip mai frumos, la care toți visăm. Ce înseamnă pentru dumneavoastră un astfel de zâmbet și cum îl obținem?

Pentru mine, zâmbetul perfect este inspirația zilnică, pentru el muncesc și pentru a face oamenii care pleacă din clinica mea fericiți, cu el pe buze. În unele cazuri, pacienții trebuie să aibă proceduri minime de întreținere pentru a avea zâmbetul perfect, căci îl posedă natural; în alte situații, clinica oferă servicii infinite pentru a ajunge la acel rezultat, iar fațetarea reprezintă acea alegere rapidă, lipsită de durere, cu riscuri minime asociate, care îți poate conferi zâmbetul de Hollywood.

Există studii care atestă faptul că oamenii frumoși obțin mai repede/ușor succesul la locul de muncă. Cum este în privința zâmbetului?

Există o parte de adevăr aici, altfel nu îmi explic goana tuturor după zâmbetul impecabil. Eu cred că zâmbetul te ajută în primul rând să capeți încredere în sine, de acolo pleacă totul.

dr. Andrei Capră

Moft sau necesitate – ce reprezintă astăzi fațetele, când vorbim despre estetica dentară?

În unele cazuri este un moft, iar atunci le explic pacienților întreaga procedură și îi consult în luarea celei mai corecte decizii. În cele mai multe cazuri, însă, este o necesitate, căci rezolvă acel gol de la natură. Acolo intervenim noi, echipa clinicii Dr. Andrei Capră.

Când ne putem mulțumi doar cu deja clasica albire dentară?

Dacă sunteți printre norocoșii care au dobândit o dantură impecabilă de la natură, atunci igiena corectă zilnică, igienizarea la stomatolog de două ori pe an și o albire sunt suficiente. În caz contrar, ați putea fi candidatul perfect pentru fațete.

Care sunt în prezent cele mai fiabile fațete de pe piață? Ce le recomandați celor care doresc să își pună fațete?

Cel mai important când ajungi pe acest drum este să îți alegi un medic în care să ai încredere. Este o procedură simplă aparent, dar complexă pe de altă parte. Clinica noastră posedă tehnologie de ultimă generație în acest sens și materialele cu care lucrăm sunt de cea mai înaltă calitate.

Fiabilitatea nu vine din preț, ci din complexitatea lucrării – de aici și costurile variate. Prin urmare, fiecare pacient este asistat în luarea deciziilor și aceștia pot alege varianta perfectă. Unii au nevoie de lucrări ceva mai complexe, alții pot apela la fațetele dentare fără șlefuire sau, cum mai sunt numite, „no prep”, acestea fiind acel tip de fațetă dentară care nu necesită pilirea dintelui. Avantajul este că acest tip de fațete vine cu o multitudine de beneficii, nu deteriorează sub nicio formă dintele tău, iar dacă după o perioadă nu le mai vrei, poți reveni la dinții tăi naturali.

Nu în ultimul rând, recomand documentarea, asumarea unor alegeri și o relație foarte strânsă cu echipa de doctori stomatologi.

Ce reprezintă luxul pentru un creator de frumos?

Aici pot să mă rezum la două aspecte. În calitate de medic stomatolog, cu siguranță pot să afirm că este un lux să ai un zâmbet perfect și o dantură sănătoasă; apoi, ca familist, căci sunt unul convins, consider că este un privilegiu să ai o sănătate de fier, restul fiind lucruri materiale la care aspirăm cu toții. Eu sunt un tip modest și pentru mine luxul este reprezentat de familia mea, soția Olimpia împreună cu fiica mea, Katia, care, apropo, are acel zâmbet care îmi face pielea de găină, apoi de familia extinsă reprezentată de clinica Dr. Andrei Capră și de pacienții fericiți.

Ce vă doriți cel mai mult pentru anul 2023?

De la 2023 îmi doresc sănătate și forță, astfel încât să putem mulțumi și mai mulți pacienți. Mi-aș dori să fiu în gândul tuturor celor care au trecut pragul clinicii la fiecare final de an cu o amintire plăcută și cu un zâmbet perfect, care să le reamintească de clinică.