Topul celor mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în lume

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 09-01-2020

în: Art & DesignNews

Conace și vile somptuoase desfășurate pe câteva mii de metri pătrați sunt scoase la vânzare în locații din Asia, Europa și America pentru sume care ajung chiar și la o jumătate de miliard de dolari.

Pumpkin Key Island – 95 de milioane de dolari

La doar zece minute de zbor cu elicopterul de faimoasa South Beach din Miami se află insula privată Pumpkin Key, cu o suprafață de 26 de acri (peste 100.000 de metri pătrați). Aceasta oferă condițiile ideale pentru locuit, fiind în același timp și o locație care protejează intimitatea proprietarului.

Aici veți găsi o reședință cu trei dormitoare și piscină, două imobile mai mici pentru angajați, un apartament pentru invitați și un teren de tenis care funcționează și ca helipad. Pe insulă este amenajat inclusiv un port, perfect pentru andocarea unui super-iaht.

 

Pumpkin Key Island oferă, de asemenea, 12 loturi de teren a câte 2.023 de metri pătrați pentru dezvoltări imobiliare suplimentare. De pe insulă se poate ajunge cu barca, în doar trei minute, la Ocean Reef Club din Key Largo, unde există alte facilități premium, precum restaurante, un centru Spa spectaculos și o pistă pentru avioane private.

Insula este disponibilă la vânzare pentru un preț de 95 de milioane de dolari.

Penthouse în Woolworth Tower Residences – 110 milioane de dolari

Localizat în emblematicul imobil Woolworth din New York, un penthouse întins pe ultimele cinci niveluri ale zgârie-norului a fost scos la vânzare pentru suma de 110 milioane de dolari. Apartamentul luxos are amenajat chiar și un observator de unde se poate admira priveliștea orașului.

Penthouse-ul se află amplasat într-un zgârie-nori în stil neogotic. Ultimele 33 de etaje ale clădirii au fost convertite în apartamente de către Alchemy Properties, luxoasele Woolworth Tower Residences purtând semnătura arhitectului francez Thierry W. Despont. Aflat chiar deasupra faimosului Broadway, imobilul a fost finalizat în anul 1913 și rămâne o bijuterie elegantă în peisajul Manhattan-ului.

Penthouse-ul a fost dotat cu un lift privat pentru a vă deplasa între etaje sau pentru a coborî la piscina interioară a complexului ori la salonul de divertisment prevăzut cu cramă și sală pentru degustări.

Owlwood Estate – 115 milioane de dolari

Conacul Owlwood Estate din Holmby Hills, California, a fost finalizat în anul 1936, în stil renascentist italian și emanând un lux de neegalat. Proprietatea deținută în trecut de artiști renumiți și chiar de un director al unui studio cinematografic din Hollywood a fost pusă în vânzare la prețul de 115 milioane de dolari.

Imobilul are nouă dormitoare și zece băi dispuse pe o suprafață de 1.133 de metri pătrați. Pe proprietate se mai află un teren de tenis, o piscină de dimensiuni olimpice și patru garaje. Totodată, noul proprietar va avea la dispoziție și loturi de teren suplimentare pentru noi dezvoltări imobiliare. Este o achiziție ideală pentru cei care vor să intre în posesia unei părți din Old Hollywood.

Palazzate – 125 de milioane de dolari

Construit de artizani locali care au folosit cele mai fine materiale din întreaga lume, Palazzate este un conac în stil caraibian contemporan, localizat în Barbados, pe malul mării.

Imobilul are șase etaje, 20 de dormitoare și 20 de băi, dar și un garaj pentru 18 mașini și patru piscine infinity. Totul poate fi achiziționat pentru 125 de milioane de dolari. Conacul poate fi împărțit în mai multe reședințe, fiecare cu cinci dormitoare, o bucătărie, o cameră media, terasă acoperită și acces la liftul privat. Există și un penthouse cu o zonă specială pentru servit cina, completată de o zonă deschisă ideală pentru divertisment.

Printre finisajele cu care se mândrește luxoasa reședință se numără plăcile de marmură italiană Bufalini, placajele din piatră de coral și elementele din porțelan.

Villa l’Echauguette – 125 de milioane de dolari

Villa l’Echauguette este una dintre rarele vile independente din Monte-Carlo, cu priveliște asupra Portului Hercule și a traseului de Formula 1 din Monaco. Renovată în 2008, această construcție impresionantă are finisaje de lux moderne care se îmbină perfect cu eleganta arhitectură neoclasică a fațadelor frumoase.

Întinsă pe șase etaje, vila maiestuoasă este înconjurată de o grădină privată cu terase, jacuzzi și o piscină lungă de 22 de metri. Cuprinzând șase dormitoare, o saună, două lifturi, o cramă, un apartament de oaspeți și un garaj spațios, imobilul poate fi cumpărat la prețul de 125 de milioane de dolari.

Gemini – 137,5 milioane de dolari

O proprietate întinsă pe mai mult de 60.000 de metri pătrați iese în evidență în Palm Beach prin frumusețe, intimitate și facilitățile luxoase oferite. Gemini are ieșire atât la Oceanul Atlantic, cât și la Lacul Worth, cu plaje special amenajate pentru a beneficia de întreg potențialul natural.

Imobilul are 12 dormitoare în zona rezidențială principală, iar pe proprietate mai există o vilă cu șapte dormitoare și alte clădiri mai mici unde locuiesc angajații. Dotările includ, de asemenea, un teren de golf, o piscină, terenuri de tenis și baschet, un centru de fitness și Spa.

Microclimatul locației a permis dezvoltatorilor să creeze o adevărată grădină botanică pe terenurile proprietății, integrând nu mai puțin de 1.500 de specii tropicale. Situată în Manalapan, Florida, Gemini este scoasă la vânzare pentru suma de 137,5 milioane de dolari.

90 Jule Pond Drive – 145 de milioane de dolari

Acest complex, dezvoltat pe aproape 170.000 de metri pătrați, are cea mai largă ieșire la ocean din zona Hamptons.

Farmecul și eleganța de odinioară se combină armonios cu facilitățile moderne și funcționalitatea din prezent în imobilul cu 12 dormitoare. Detaliile originale din perioada în care proprietatea a aparținut familiei Ford includ șeminee din marmură italiană, parchet importat din Franța și antichități care provin dintr-un castel european. Spațiile comune ale reședinței oferă o priveliște unică asupra naturii în orice direcție ai privi, inclusiv asupra dunelor dinspre Oceanul Atlantic și a Golfului Mecox.

Proprietatea pune la dispoziția locatarilor multiple activități de relaxare, printre care plimbări pe plaja privată, meditație în grădina cu iaz și cascadă, tenis, înot sau biliard. Reședința din Southampton, New York, poate fi cumpărată cu 145 de milioane de dolari.

Billionaire – 150 de milioane de dolari

Antreprenorul Bruce Makowsky a dezvoltat impozanta vilă Billionaire din Bel Air, California, ghidându-se după ideea conform căreia „bugetul a însemnat că nu există un buget”, potrivit unei descrieri a proprietății.

Billionaire are un preț de 150 de milioane de dolari, sumă în schimbul căreia cumpărătorul va obține o proprietate complet mobilată care oferă o experiență unică pentru toate simțurile. Conacul deține două apartamente de tip master suite, alte zece apartamente pentru invitații VIP, 21 de băi, trei bucătării gourmet, o sală de bowling și o sală de cinema 4K Dolby Atmos cu 40 de locuri. O piscină infinity și multe alte facilități de relaxare și divertisment se integrează cu ușurință în ansamblu.

Makowsky spune că a vrut ca această proprietate să fie „bijuteria de pe coroană” la capătul a 30 de ani de experiență în industria de design.

Villa Firenze – 165 de milioane de dolari

Construită, într-o perioadă de șapte ani, pe dealurile din zona Beverly Hills, California, Villa Firenze afișează un stil ce face trimitere la impozantele palate din Italia. Conacul include toate facilitățile unei reședințe luxoase, de la zonele comune vaste și formale, până la spațiile mici și intime. Grădina somptuoasă din spatele imobilului găzduiește o piscină, două case de oaspeți, un teren de tenis și o pistă de alergare ce înconjoară domeniul. Totodată, pe proprietate mai există loturi de teren disponibile pentru noi investiții imobiliare.

Întreg complexul este scos la vânzare pentru 165 de milioane de dolari.

Chartwell Estate – 195 de milioane de dolari

Situată în inima exclusivistului cartier californian Bel Air, această reședință a fost ridicată în stil neoclasic francez în anul 1930. Interiorul vilei luxoase a fost renovat în urmă cu 30 de ani de către Henri Samuel, unul dintre cei mai importanți designeri ai secolului XX.

Imobilul elegant dispune de o piscină generoasă, teren de tenis, o galerie pentru 40 de mașini, o cramă cu 12.000 de sticle de vin și grădini superb îngrijite, demne de cele mai grandioase castele din Franța. Proprietatea poate fi achiziționată în schimbul a 195 de milioane de dolari.

Villa Les Cèdres – 218 milioane de dolari

Imobilul istoric Villa Les Cèdres de pe Coasta de Azur, cu o vechime de 187 de ani, este aproape vândut după un acord preliminar pentru suma de 200 de milioane de euro. Inițial, proprietatea era mai scumpă cu 164 de milioane de dolari.

Vila, înconjurată de o grădină botanică, este construită pe un teren cu o suprafață de 14 hectare, pe o peninsulă din Mediterana, între Nisa și Monaco. Aflată în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle încă din anii 1920, Villa Les Cèdres a aparținut anterior regelui Leopold al II-lea al Belgiei, conform Bloomberg. Vânzătorul imobilului este producătorul italian de băuturi Davide Campari-Milano.

Mesa Vista Ranch – 250 de milioane de dolari

Mai multe imobile și un aeroport privat vor fi găsite pe întinsa proprietate Mesa Vista Ranch, descrisă drept o veritabilă „oază” în Texas.

Magnatul petrolului T. Boone Pickens a transformat Mesa Vista în ultimii 50 de ani într-un adevărat parc natural. „Faci totul pentru a avea pământul perfect, sperând că următorul proprietar va avea aceeași pasiune”, spunea Pickens, care a decedat în acest an la vârsta de 91 de ani.

Pe proprietatea în valoare de un sfert de miliard de dolari au fost construite patru locuințe, inclusiv o vilă somptuoasă, alături de diverse facilități pentru relaxare ca un cinematograf cu 30 de locuri, un teren de tenis și unul de golf.

Gateway Canyons – 279 de milioane de dolari

Imensa proprietate a fost dezvoltată de către John Hendricks, fondatorul Discovery Channel. Miliardarul a început să cumpere teren aici în anii ’90 și, cu timpul, a ajuns să dețină o suprafață impresionantă unde a ridicat mai întâi o reședință principală, West Creek Ranch Residence, urmată de Gateway Canyons Resort and Spa.

Pe acest domeniu există inclusiv un muzeu auto unde sunt expuse 55 de mașini din colecția miliardarului, o pistă pentru avioane, un hangar și două helipaduri. Conacul masiv cu opt dormitoare este secondat de impunătorul resort și centru Spa, care numără 72 de camere.

Complexul a fost scos la vânzare la prețul de 279 de milioane de dolari.

24 Middle Gap Road – 447 de milioane de dolari

Aflată în exclusivista zonă Peak din Hong Kong, reședința cu patru dormitoare este construită în stil colonial. Imobilul este înconjurat de păduri dense și oferă o priveliște extraordinară din orice unghi. Mai mult decât atât, proprietatea se află la doar zece minute de mers cu mașina de centrul Hong Kong-ului.

Locația cu adevărat privilegiată este cea care a împins prețul proprietății construite în anul 1991 (și, de altfel, destul de modestă) la uluitoarea sumă de 447 de milioane de dolari. Hong Kong este deja una dintre piețele imobiliare cu cele mai ridicate prețuri din lume.

The One – 500 de milioane de dolari

Dezvoltată de către Nile Niami, fost producător de film, devenit mogul imobiliar, The One este cea mai scumpă proprietate din lume, la prețul record de 500 de milioane de dolari.

Conacul cu 20 de dormitoare a fost ridicat pe o colină din Bel Air, oferind o priveliște spectaculoasă asupra zonei exclusiviste din California. Construită pe parcursul a șase ani, proprietatea deține o galerie pentru 30 de mașini, cinci piscine, un club de noapte și o sală de cinema. Reședința prezintă și elemente inedite precum un salon de înfrumusețare și un lounge cu pereții și tavanul alcătuiți din acvarii cu meduze. Niami a spus că a adăugat aceste zone deoarece sunt „cool”.

Dezvoltatorul nu-și face griji că nu va găsi un cumpărător: „Sunt mulți oameni care au mulți bani și care își doresc ceva ce alții nu pot obține”, declara Niami pentru CNBC în urmă cu doi ani, când extravaganta proprietate era încă în faza de construcție. Aceasta a fost finalizată în vara anului curent și nu există informații privind vânzarea sa până în prezent.