Cel mai scump loc de parcare din lume valorează un milion de dolari

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 28-01-2020

în: Vip

Ți s-a întâmplat vreodată să fii în stare să dai orice pentru a avea unde să parchezi mașina? Un loc de parcare auto a fost vândut recent în Hong Kong pentru fabuloasa sumă de un milion de dolari, în clădirea unde a fost filmat “Batman – The Dark Knight”. Acesta a devenit cel mai scump loc de parcare din lume. 

Hong Kong este recunoscut pentru prețurile ridicate ale proprietăților și deține unele dintre cele mai scumpe case la nivel mondial. Acum, are și cel mai scump loc de parcare de 134 de metri pătrați, localizat într-un turn de birouri de 73 de etaje, clădirea “The Center”, dintr-un cunoscut district financiar. Acest lucru înseamnă că un metru pătrat valorează undeva la 7.400 de dolari. Prin comparație, un metru pătrat al unui apartament de lux din Manhattan ajunge până la 1.700 de dolari, potrivit unor analize imobiliare.

Proprietarul locului de parcare, magnatul Johnny Cheung, l-a vândut cuiva care are un birou în acea clădire. Prețul de vânzare pe metrul pătrat este triplu față de prețul mediu pe metru pătrat al unui apartament din Hong Kong, ce a fost cotat de către Demographia International Housing Affordability Survey ca fiind cel mai scump oraș de pe piața locuințelor, al nouălea an consecutiv.

Tranzacția subliniază, de asemenea, marea inegalitate socială de pe teritoriul chinez semi-autonom, despre care unii spun că este centrul tulburărilor politice care au survenit în ultima vreme și au provocat o criză economică accentuată. Se pare, însă, că unii indivizi înstăriți sunt imuni la acest lucru.

Un agent imobiliar cu experiență a declarat presei că “indiferent dacă există momente bune sau proaste în piața imobiliară, există încă oameni foarte bogați care plătesc oricât este necesar pentru a obține ceea ce le place”.