Bentley privește către viitorul mobilității de lux cu EXP 100 GT

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-09-2019

în: News

Reputatul producător auto Bentley Motors și-a prezentat viziunea asupra viitorului mobilității de lux prin intermediul EXP 100 GT, limuzina cu zero emisii care este complet autonomă.

Noul concept iese în evidență prin designul impresionant, integrând în același timp inteligența artificială (AI) ca un mijloc de a redefini automobilul drept spațiu pentru a crea, experimenta și trăi emoții extraordinare, potrivit producătorului.

Inovatorul Bentley EXP 100 GT recreează viitorul modelelor Grand Touring pentru lumea din 2035, profitând de o platformă integral electrică. Stefan Sielaff, head of design la Bentley, a declarat: „Bentley EXP 100 GT reprezintă tipul de automobil pe care vrem să-l producem pe viitor. La fel ca acele modele Bentley emblematice din trecut, această mașină se conectează cu emoțiile pasagerilor săi și îi ajută să experimenteze și să păstreze amintirile călătoriilor cu adevărat extraordinare pe care le întreprind”.

Cel mai nou concept al constructorului britanic marchează centenarul mărcii, este produs din aluminiu ușor și fibră de carbon, fiind susținut de elemente decorative fabricate din cupru și aluminiu.

Automobilul-concept are o lungime de 5,8 metri și o lățime de aproape 2,4 metri. Ușile șoferului și pasagerilor au o lățime de doi metri și se rotesc spre exterior și în sus pentru un acces fără efort. Deschise până la capăt, acestea se ridică la aproape trei metri, pentru un plus de impresie. La interior, scaunele biometrice inteligente și adaptabile pot fi configurate în trei moduri diferite. Senzorii biometrici monitorizează temperatura, poziția pasagerilor și ambianța exterioară pentru a oferi un confort maxim, oricare ar fi condițiile.

Materialele folosite de Bentley ies în evidență prin calitate și raritate. De exemplu, producătorul a integrat lemn colectat sustenabil, provenit de la arbori căzuți natural, care a fost conservat timp de 5.000 de ani în turbării, lacuri și râuri. Totodată, Bentley se folosește de subproduse vinicole pentru a crea viitorul materialelor ecologice de lux, dezvoltând un material pentru scaune de tip piele, dar care este 100% ecologic.