Mașina de antrenament a lui Max Verstappen poate fi a ta pentru 750.000 USD

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 30-03-2023

în: AutoNews

Max Verstappen

Colecționarii de mașini, dar și fanii Formula 1 sunt încântați de noul anunț. Mașina de curse Porsche 911 GT2 RS Clubsport care a servit anterior ca mașină de antrenament pentru Max Verstappen, dublu campion mondial în F1, a fost scoasă la vânzare. Aceasta are doar 2.185 km și a fost întreținută de echipa Red Bull Racing. În plus, modelul vine și cu autograful șoferului de curse pe capota față, pe planșa de bord și pe blocul motor.

Max Verstappen

Există un motiv bun pentru care Max Verstappen a ales GT2 RS Clubsport ca instrument preferat pentru a-și perfecționa abilitățile de curse. Bazat pe 911 din generația 991.2, acest model a fost construit special pentru curse având la bază cel mai puternic 911 roadgoing produs vreodată. Motorul dublu turbo de 3,8 litri, montat în spate, produce 700 CP, iar puterea este trimisă la roțile din spate printr-o transmisie PDK cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

În plus, Clubsport este cu 80 de kilograme mai ușor decât GT2 RS obișnuit datorită construcției cabinei sale. Acesta este echipat cu o cușcă de rulare completă cu specificații FIA, împreună cu un hardware suplimentar pentru curse, fapt care îl face perfect pentru antrenamentele de de pistă și pentru evenimentele de curse Clubsport.

Max Verstappen

Mașina este de vânzare în SUA pentru aproximativ 750.000 de dolari, un preț mult mai mare decât cel original de 478.000 de dolari, dar această sumă este justificată. Cu doar 200 de exemplare construite de Porsche, GT2 RS Clubsport este o mașină foarte rară și extrem de dorită. În plus, istoricul proprietății acestui model îl face și mai special și îi crește valoarea de colecție.