VIDEO. Expoziție dedicată arhitectului de geniu Gio Ponti, un motor al industriei de design din Italia

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-12-2019

în: Art & DesignNews

La 40 de ani de la moartea sa, MAXXI dedică o expoziție majoră arhitectului italian Gio Ponti, care studiază și prezintă versatilitatea sa, începând cu prezentarea stilului său arhitectural. 

Comentatorii spun că Ponti a fost unul dintre creatorii care a pus Italia pe harta internațională a industriei de design.

Ponti a avut o carieră prolifică de aproape șase decenii, perioadă în care a realizat cel puțin 40 de proiecte de clădiri în Milano și a fost designer pentru câteva sute de piese de mobilier. Cele mai vizibile lucrări ale sale sunt Pirelli Tower, Parco dei Principi hotel din Sorrento și scaunul Superleggera pentru Cassina.

„Ponti a fost unul dintre pionierii design-ului modern, alături de Alvar Aalto, Le Corbusier, Charles și Ray Eames”, a spus Giulia Molteni, head of marketing and communications pentru Molteni&C.

Ponti spunea despre el că „sunt un artist care s-a îndrăgostit de arhitectură”. Acesta a mai fost și designer, art director, scriitor, poet, critic și artist în toată regula.

Muzeul MAXXI notează că designul lui Ponti era caracterizat de „confortul său în a schimba scalele”.

Expoziția este deschisă la muzeul din Roma până în 13 aprilie 2020.

Fotografii via maxxi.art.