Cea mai mare piesă de artă din lume, un zgârie-nori din Dubai

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2021

în: Art & DesignNews

Artistul israelian Zygo și echipa sa au conceput un turn inedit în formă de cârlig de rufe, care va fi construit în Dubai.

Clothespin Company va transforma inovatoarea propunere într-un proiect realist, pe care Zygo îl definește drept cea mai mare piesă de artă din lume. Artistul spune că această clădire va fi un simbol al dragostei și păcii, și va deveni un obiectiv important din Dubai.

Turnul de 40 de etaje este împărțit în două jumătăți, dintre care una va servi drept hotel de lux, cu un total de 1.200 de camere amenajate. Cealaltă jumătate va avea 300 de apartamente de lux, alături de 10.000 de metri pătrați de spații comerciale incluzând centre comerciale, galerii de artă contemporană, restaurante atractive și multe altele. 

Dezvoltatorul ambițiosului proiect caută în prezent parteneri strategici pentru asigurarea terenului și a drepturilor de construcție, intenționând să înceapă lucrările în 2023. 

Artistul Zygo declară: „Vrem să facem din oameni parte activă a proiectului, de la a fi spectatori pasivi ai operelor de artă, să le dăm posibilitatea de a face parte din turn – să-i treacă pragul, să trăiască în el, să petreacă timp înăuntru și multe altele. Credem că această experiență interioară a privitorului este una puternică. Imaginează-ți că poți păși în turn și să locuiești în el, să-l simți din interior și chiar să-l schimbi într-o oarecare măsură prin caracterul personal al fiecărui oaspete. Când te uiți la Burj Khalifa, există un sentiment de putere care se traduce prin înălțime. În Clothespin Tower, sensul mărimii este înlocuit de un sentiment de intimitate și dragoste, un sentiment al sinelui”.

Energy Expo 10-13 octombrie