Faima digitală: Lilmiquela, un influencer virtual cu 1,8 milioane de urmăritori pe Instagram

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-12-2019

în: NewsThe Famous

Vedetele virtuale au luat cu asalt industria online în ultimii doi ani și au ajuns rapid la o audiență de câteva milioane de urmăritori.

Lilmiquela, un influencer digital, are peste 1,8 milioane de urmăritori pe Instagram. Avatarul său este mai degrabă ambiguu, cu pistrui și un păr lung prins în două cocuri. Ea apare în fotografii alături de vedete reale, însă are și propria carieră în muzică. Modelul virtual are și contracte cu brand-uri de lux. Lilmiquela a fost creată de Brud media, un start-up din Los Angeles, recent evaluat la 125 de milioane de dolari, potrivit Financial Times.

Avatarul faimos pe Instragram dă și interviuri în care vorbește despre personalitatea ei: „Identitatea mea este complicată, deoarece a fost aleasă pentru mine”, a spus ea într-un interviu pentru revista de modă CR. Ea se identifică drept un membru al comunății LGBTQ+.

În Brazilia, influencer-ul virtual Lu are 1,7 milioane de urmăritori pe Youtube și apare în reclame. Totodată, casa de modă Balmain folosește modele virtuale pentru brand în noile colecții.

Pe YouTube sunt peste 5.000 de canale auto-descrise ca aparținând unor youtuberi virtuali, având peste jumătate de miliard de vizualizări, spune Kevin Alloca, head of culture and trends la YouTube.

Astfel, piața influencerilor virtuali are potențialul de a se dezvolta semnificativ în anii următori.

Energy Expo 10-13 octombrie