O insulă privată din Patagonia, la vânzare pentru 35 de milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 14-05-2024

în: Art & Design

Patagonia

Virgin Island, o insulă privată din Patagonia, cu suprafața de 110.000 de acri, a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 35 de milioane de dolari. Insula se află în regiunea Aysén din sudul statului Chile și este ideală pentru un iubitor de natură deoarece pe teritoriul său vei găsi o diversitate impresionantă de floră și faună.

Singurul lucru care lipsește de pe insulă este o locuință, însă cumpărătorul ar putea să demareze un proiect de construcție fără probleme, după cum explică Jeff Buerger din partea Hall and Hall, agenția care se ocupă de vânzarea insulei.

Pe Virgin Island din Patagonia regăsim o junglă, 150 de mile de zonă costieră, izvoare de apă dulce, lacuri, lagune și păduri.

Topografia insulei variază dramatic, ridicându-se de pe coastă pentru a forma munți înalți care se coboară în văi adânci. Nisipurile joase separă trei lacuri mari și peste 80 de lagune de ocean. Munții Anzi – cel mai lung lanț muntos de pe planetă – se întind pe întreaga lungime a insulei, acționând ca o zonă de izolare naturală a teritoriului.

„Sălbăticia viețuiește neatinsă, așa cum era în urmă cu mii de ani. Ecosistemul divers al Patagoniei îi conferă rezistență la schimbările rapide de mediu. Cumpărătorul ideal va privi natura incredibil de izolată și virgină a insulei cu o viziune progresistă asupra conservării și aventurii”, se arată în descrierea realizată de agenție.

Patagonia

Ce spune brokerul despre proprietate

„Pe măsură ce lumea pare să se micșoreze, iar oportunitățile de expansiune pentru munca la proprietăți de clasă mondială cresc, suntem entuziasmați, privilegiați și mândri să vă prezentăm Virgin Island. Este o oportunitate rară să aducem această proprietate fără precedent pe piața globală. Un adevărat Rembrandt; dimensiunea totală a acestei insule este fără egal. La fel de atipică este cantitatea extraordinară de apă, peste 100 de mile de plajă, cascade, izvoare, pâraie, topografia și biodiversitatea generală. Elementele distincte ale terenului sunt finite, rare și excepțional de unice. Aflată într-unul dintre cele mai diverse ecosisteme de pe planetă, dacă nu chiar cel mai divers, volumul biodiversității și abundența a sute de specii de animale sălbatice care există aici sunt dificil de cuantificat.

Posibilitățile de conservare și administrare aici sunt, iarăși, nemaipomenite. Achiziționarea insulei prezintă o oportunitate de a păstra o minune ecologică, contribuind simultan la protejarea mediului înconjurător într-un mod semnificativ și ecologic. Terminologia este adesea folosită în exces; totuși, această proprietate se potrivește zicalei «o dată în viață».”

Patagonia

Locație exclusivistă

Insula este accesibilă și conectată prin autostrada Carretera Austral din sudul statului Chile și prin aeroporturile naționale. Virgin Island se află la două ore și jumătate de mers cu barca rapidă față de cea mai apropiată localitate, Puerto Aysén, care în prezent are o populație de aproximativ 17.000 de locuitori.

Un vizitator are șansa de a experimenta patru anotimpuri distincte pe această insulă privată în decurs de 24 de ore. În timpul iernii, temperaturile variază între -2 și 10 grade Celsius. Pe timp de vară, temperaturile maxime se mențin plăcute, în jurul valorii de 18 grade Celsius. Insula înregistrează mai mult de 250 de zile cu ploaie anual, iar majoritatea zilelor însorite sunt în timpul verii.

Tot ce ține de această insulă din Patagonia evocă spiritul aventurier, fiind perfectă pentru ca un proprietar preocupat de conservare să se simtă conectat la lumea istoriei naturale. Un sol natural spongios acoperă peisajul, practic neatins de pasul omului. Câteva animale sălbatice populează insula, însă datorită caracterului său izolat, aceasta este în principal acoperită de vegetație sălbatică și copaci. Datorită prezenței oceanului, râurilor și lacurilor, locația este ideală pentru pescuit, dar și pentru plimbări cu caiacul.