DERTOUR prezintă noile atracții uimitoare ale Dubaiului, pentru toată familia

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 28-08-2019

în: Travel

Turoperatorul german DERTOUR vă propune o destinație la modă, Dubai, o locație excelentă la intersecția a trei continente și, prin urmare, ideală pentru o vacanță sau chiar ca escală pentru alte țări din Asia de Sud sau Africa. Dubai reprezintă combinația unică a culturii și tradiției arabe cu stilul de viață modern, punând la dispoziția oaspeților excelente hoteluri și servicii disponibile în metropolă, pe plajă și chiar în deșert. În continuare, vă prezentăm câteva atracții turistice interesante pe care nu le puteți rata în călătoria în uimitorul Dubai, dar și câteva puncte de interes la care să visați, până la inaugurarea acestora.

Dubai Parks and Resorts
Incluzând trei parcuri tematice și un parc acvatic, Dubai Parks and Resorts oferă vizitatorilor o experiență unică în lume. Cu atracții incredibile amplasate în interior și în aer liber în Motiongate Dubai, Legoland Dubai și Legoland Water Park, acest labirint al distracției le promite copiilor o aventură de neuitat. De asemenea, Riverland Dubai oferă întregii familii numeroase opțiuni de divertisment și preparate culinare variate, fiind potrivit pentru toate vârstele. Iar pentru a putea profita din plin de toată distracția, vă puteți caza la Lapita Autograph Collection Resort sau la noul ROVE at the Park.

Grădina Miracolelor din Dubai
Miracle Garden își întâmpină vizitatorii într-o lume a minunilor florale. În această grădină cu o suprafață de 72.000 de metri pătrați se află mai multe structuri remarcabile, unde pot fi admirate cele 50 de milioane de flori care acoperă diferitele exponate. Un alt loc ce merită vizitat este Grădina Fluturilor din Dubai, care găzduiește peste 35.000 de specii de fluturi în zece cupole construite la comandă.

La Mer
Situat între Pearl Jumeirah și viitorul Jumeirah Bay, La Mer cuprinde mai multe zone distincte, inclusiv o plajă, un centru de recreere și divertisment, numeroase cafenele și restaurante îmbietoare, precum și cel mai nou parc acvatic din Dubai, Laguna Waterpark. Cu luminile sale sclipitoare și picturile murale spectaculoase desfășurate pe toată lungimea promenadei, La Mer este plin de peisaje unice, perfecte pentru a fi imortalizate și postate pe Instagram.

Al Seef
Proaspăt deschisă, zona Al Seef își face simțită prezența în centrul istoric al Dubaiului. Situată lângă emblematicul Dubai Creek, aceasta include o zonă istorică distinctă cu arhitectură veche care se integrează perfect printre structurile contemporane. De asemenea, Al Seef găzduiește o multitudine de concepte de shopping în piața sa în aer liber, precum și o selecție irezistibilă de restaurante și hotelurile lanțului Jumeirah Zabeel House și Al Seef Heritage Hotel.

Global Village
Global Village aduce laolaltă culturile pentru a ajuta vizitatorii să exploreze numeroasele țări ale lumii în doar câteva ore – fie că e vorba de Big Ben din Londra, de turnul înclinat din orașul italian Pisa, de Taj Mahal sau de Egiptul antic. Există o mulțime de activități pentru întreaga familie, peste 75 de țări prezentând produse de artizanat și preparate culinare tradiționale în peste 30 de pavilioane.

În același timp, Dubaiul oferă decorul perfect pentru a evada din cotidianul urban agitat și aglomerat și pentru a vă bucura de natură.

Hatta
Una dintre cele mai frumoase și uimitoare atracții naturale ale Dubaiului, Hatta are în fundal peisajul incredibil al Munților Hajar. Celebrând serenitatea și mediul natural spectaculos al enclavei montane Hatta, o serie de noi proiecte și atracții turistice inaugurate recent oferă vizitatorilor o perspectivă unică asupra parcului național – de la energicul Hatta Wadi Hub, până la experiențele de neuitat din spațiile de cazare ecologice Hatta Damani Lodges și Hatta Sedr Trailers. De asemenea, vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea și în campingul Hatta, un loc de campare dedicat unde pot fi instalate corturi, pentru o experiență care combină interiorul cu exteriorul.

Lacurile Al Qudra
Lacurile Al Qudra le permit turiștilor să descopere spectaculoasa oază deșertică a Dubaiului, formată dintr-o serie de lacuri artificiale împrăștiate pe zece hectare în deșertul Saih Al Salam din Dubai. Vizitatorii pot savura un picnic delicios după o plimbare relaxantă pe ciclotraseul Qudra, iar apoi pot admira fauna sălbatică locală în mediul său natural, cu păsări flamingo, lebede și numeroase păsări migratoare. Cel mai nou membru al grupului artificial de lagune din Al Qudra este Lacul Iubirii, modelat sub forma a două inimi împreunate.

Bedouin Experience in Al Marmoom
Deșertul Al Marmoom va găzdui în curând cea mai nouă rezervație naturală a Dubaiului, reprezentând și cel mai mare proiect turistic de acest tip din regiune. De asemenea, este prima rezervație neîngrădită de conservare a unui deșert din Emiratele Arabe Unite, gazdă a sute de specii de animale sălbatice – de la antilope oryx și gazele arabe, până la vulpi și pisici sălbatice. Rezervația va include zece platforme de observare a animalelor și păsărilor, punți de observație pentru stele și apusuri de soare și chiar un teatru în aer liber.

Familiile care preferă să scape de căldura de afară își pot ocupa timpul cu o sumedenie de activități distractive în interior.

IMG Worlds of Adventure
Cel mai mare parc tematic din lume situat în interior, IMG Worlds of Adventure, le oferă vizitatorilor peste 1,5 milioane de metri pătrați – sau 28 de stadioane – de distracție fără egal, prin intermediul unor atracții de ultimă generație care aduc la viață personajele Marvel și Cartoon Network în cinci zone tematice. Vizitatorii mai tineri se pot bucura de aventuri multisenzoriale cu Ben 10, Gumball, The Powerpuff Girls și LazyTown, în timp ce vizitatorii mai în vârstă pot deveni supereroi pentru o zi alături de Spider-Man, The Hulk, Iron Man și Thor și pot vedea dinozauri în mărime naturală în The Lost Valley – o zonă de aventură dedicată dinozaurilor.

The Green Planet
O lume plină de floră și faună exotică vă așteaptă la The Green Planet, propria pădure tropicală a Dubaiului care găzduiește peste 3.000 de specii de plante, animale și păsări. Tentant pentru vizitatorii de toate vârstele, acest loc este perfect pentru o zi petrecută alături de familie în natură – cu interacțiuni speciale cu leneșii care locuiesc aici și cu o varietate de păsări. Bio-domul este format din patru niveluri: bolta, zona de mijloc, zona cu pădure și pădurea tropicală inundată. În fiecare zonă, vizitatorii sunt informați cu privire la rolul important pe care fiecare nivel îl joacă în menținerea echilibrului biologic delicat al pădurilor tropicale.

Dubai Mall
Fie că sunteți în căutarea adrenalinei la înălțimi mari sau vreți să vă pierdeți într-o experiență captivantă de realitate virtuală, există câte ceva de făcut pentru toți membrii familiei la Dubai Mall. Copiii pot cuceri lumea imaginară la KidZania, unde sunt disponibile zeci de activități și jocuri care îi pot ajuta să-și dezvolte abilități esențiale pentru viața de adult, ca pompieri, doctori, polițiști, esteticieni sau astronauți. Între timp, cei care vor să scape puțin de realitate cu ajutorul unor experiențe uluitoare pot să meargă la VR Park, pentru a se cufunda într-o experiență de realitate virtuală, la atracția bântuită Hysteria, pentru a sta față în față cu cele mai mari coșmaruri ale lor, sau să folosească tehnologia de multi-proiecție de la ScreenX, pentru a trăi o experiență cinematografică incredibilă. De asemenea, vizitatorii pot admira peisajele spectaculoase ale orașului de la balcoanele celui mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa, care se mândrește cu două punți de observație la etajele 124 și 125, precum și cu puntea de observație aflată la cea mai mare înălțime din lume (555 de metri), situată la etajul 148. Mall-ul găzduiește și Acvariul și Grădina Zoologică Subacvatică Dubai, un patinoar de dimensiuni olimpice, precum și un complex cinematografic uriaș.

Muzeul Iluziilor
Muzeul Iluziilor invită vizitatorii să intre în fascinanta lume a iluziilor, pentru a trăi o experiență vizuală, senzorială și educațională cu expoziții și iluzii interactive. Parte a unui lanț internațional de muzee care a debutat în capitala croată Zagreb, în 2015, ediția din Dubai a muzeului este cea mai mare, cu peste 80 de exponate interactive concepute pentru a provoca mințile oamenilor de toate vârstele.

La Perle
Primul spectacol permanent al Dubaiului, La Perle găzduiește zece show-uri pe săptămână care au loc de două ori pe seară, într-un teatru construit special în inima Al Habtoor City. Teatrul acvatic utilizează tehnologie de ultimă generație care produce cascade, torenți și ploaie pe o podea care se inundă și se scurge în câteva secunde. Așteptați-vă să vedeți 65 de interpreți de clasă mondială din 23 de țări, care execută mișcări incredibile, inclusiv acrobație, contorsionism, zbor, aruncări de la înălțime și chiar motociclete care sfidează gravitația. 

În curând, urmează a se deschide numeroase alte atracții turistice pe care trebuie să le vizitați în Dubai.

Muzeul Viitorului
Fondat de Fundația Dubai Future, Muzeul Viitorului va expune cele mai mari inovații, prototipuri și invenții ale planetei, permițându-le vizitatorilor să interacționeze cu expozițiile. În plus, muzeul va găzdui cursuri avansate, ateliere de lucru și discuții cu ajutorul tehnologiei și soluțiilor științifice de ultimă generație, pentru a explora inovațiile futuriste.

Madame Tussauds
Faimosul muzeu al figurilor de ceară, Madame Tussauds, se va deschide în curând pe Insula Bluewaters, situată aproape de plaja JBR. Madame Tussauds etalează, de obicei, ca exponate de ceară numeroase persoane celebre, inclusiv cântăreți, actori, politicieni, staruri ale sportului și figuri istorice.

Cityland Mall
Cityland Mall este un proiect turistic inspirat de natură, cu o suprafață de 205.000 de metri pătrați ce va îngloba 350 de magazine, 75 de restaurante și cinematografe cu ecrane spectaculoase. Mall-ul va mai găzdui o uriașă grădină în aer liber, cu o suprafață de 18.600 de metri pătrați, care se va numi „Central Park” și va include o mini-grădină a miracolelor, un parc acvatic, trasee pentru plimbări, o grădină cu arbori bătrâni, un spațiu inspirat de cultura japoneză, o zonă pe acoperiș decorată cu frunziș cu panorame la 360 de grade și o serie de restaurante și cafenele. Nu în ultimul rând, centrul va dispune de un amfiteatru uriaș și de o mini-versiune pentru copii, oferind o nouă platformă pentru artele interpretative.

Complexul Floating Venice
Îmbrățișând viața subacvatică de lux, Floating Venice va oferi Orientului Mijlociu tot ce are Veneția mai bun. Cu o capacitate de până la 3.000 de oaspeți zilnic, acest complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum și primul Spa subacvatic plutitor din lume, dar și numeroase buticuri elegante și magazine artizanale tradiționale. Pe tot parcursul anului, complexul va găzdui numeroase evenimente artistice și culturale, precum Carnevale di Venezia, Biennale di Venezia și Festa del Redentore.

Turnul Dinamic
Acest zgârie-nori va fi cireașa de pe tortul cerului Dubaiului și va dispune de 80 de etaje care își vor schimba în mod constant forma, în funcție de modul în care locatarii vor alege să-și rotească locuințele. Turnul Dinamic va fi primul zgârie-nori din lume alcătuit din etaje rotative separate atașate de o coloană centrală, permițând locatarilor să controleze viteza de rotație și direcția propriilor apartamente de lux.

Desigur, pentru a profita din plin de vacanța dumneavoastră și pentru a beneficia de servicii ireproșabile și de o cazare la cele mai înalte standarde, DERTOUR propune următoarele hoteluri bestseller din Dubai: Atlantis The Palm, Jumeirah Beach Hotel, Jumeirah Al Qasr, Rixos Premium Dubai, Jumeirah Zabeel Saray, Le Royal Méridien Beach Resort, Jumeirah Mina A’Salam, Ramada Plaza Jumeirah Beach, Anantara The Palm Dubai Resort. Acestea sunt cotate drept cele mai luxoase hoteluri din Dubai, care oferă plaje private, priveliști impresionante, servicii care satisfac cele mai exigente gusturi, dar și activități pentru toate vârstele.