Bulgari Hotels & Resorts dezvăluie al optulea giuvaier din colecție

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-06-2023

în: Travel

Bulgari Hotels & Resorts

Bulgari Hotels & Resorts anunță cu mândrie deschiderea hotelului Bulgari Tokyo la adresa 2-2-1 Yaesu, Chuo-ku, pe 4 aprilie 2023. Noul hotel va fi a opta bijuterie a colecției Bulgari Hotels & Resorts, aducând glamour și stil contemporan italian Bulgari în capitala Japoniei.

Jean-Christophe Babin, CEO al Bulgari, comentează: „Suntem încântați să anunțăm data deschiderii hotelului Bulgari din Tokyo și așteptăm cu nerăbdare ziua de 4 aprilie pentru a dezvălui un astfel de proiect uimitor, realizat de bijutierul roman al ospitalității, care va deveni noul punct de referință pentru comunitatea de călători înstăriți și exigenți, care deja cunosc și apreciază celelalte «bijuterii ale ospitalității» din colecția Bulgari Hotels & Resorts. Japonia este cu adevărat o piață strategică în care Bulgari, ca brand, este prezent de 30 de ani și este o onoare pentru noi să aducem din nou la Tokyo tot ce are mai bun ospitalitatea de lux, cultura, stilul de viață și designul italian, pentru a crea un adaos binevenit și o experiență irezistibilă pe piața hotelieră japoneză de lux”.

Yuji Tanaka, director general al noului hotel Bulgari Tokyo, declară: „Este o mare plăcere să inaugurăm un hotel Bulgari în orașul meu natal. Suntem foarte mândri să fim parte din familia Bulgari Hotels & Resorts ca a opta adiție și așteptăm cu nerăbdare să primim oaspeții începând cu data de 4 aprilie 2023”.

Hotelul Bulgari Tokyo reprezintă cea mai recentă creație din colecția Bulgari Hotels & Resorts, care cuprinde proprietăți în Milano, Bali, Londra, Beijing, Dubai, Shanghai, Paris și, de asemenea, lansări viitoare în Roma (2023), Maldive și Miami (2025) și Los Angeles (2026).

Bulgari Hotels & Resorts

Location, location, location

Ocupând etajele 40-45 ale Tokyo Midtown Yaesu, un impresionant zgârie-nori din districtul Yaesu 2-Chome North, hotelul se înalță deasupra împrejurimilor liniștite, a mediului natural și istoriei fascinante a Palatului Imperial, oferind în același timp priveliști uimitoare asupra orașului și a muntelui Fuji la orizont. Numit după aventurierul olandez din secolul al XVII-lea Jan Joosten van Lodensteyn, cunoscut în japoneză drept Yayōsu, cartierul Yaesu a înflorit recent, devenind una dintre cele mai atractive zone ale orașului pentru sejururi de lux, dar și pentru afaceri.

Situat la câțiva pași de emblematica gară din Tokyo și de cartierele financiare Nihombashi și Marunouchi, hotelul Bulgari Tokyo este amplasat perfect în mijlocul celor mai populare atracții din oraș și al zonei comerciale vibrante din Ginza.

Pe lângă hotelul Bulgari, turnul Tokyo Midtown Yaesu, deținut de reputata companie imobiliară japoneză Mitsui Fudosan Co., Ltd. include spații de retail și birouri de înaltă clasă, cu utilizare mixtă.

La fel ca în cazul celorlalte hoteluri ale lanțului, designul interior al noului Bulgari Hotel Tokyo a fost încredințat cabinetului italian de arhitectură și design interior ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio Patricia Viel, care a preluat valorile de bază ale Bulgari în ceea ce privește designul contemporan, magnifica măiestrie și migala artistică pentru a crea spații de cazare eficiente, care să reflecte esența celui mai sofisticat stil italian. Toate interioarele au fost concepute cu aceeași atenție la detalii și meticulozitate specifice unei bijuterii Bulgari, punând în valoare toate elementele caracteristice ale unităților dezvoltate de casa de bijuterii din Roma.

Cele 98 de camere și apartamente ale hotelului, excepțional amenajate – cu ajutorul celor mai prestigioase branduri de mobilier italiene, cum ar fi Maxalto, Flexform și B&B Italia –, includ senzaționala Bulgari Suite, cu unele dintre cele mai bune vederi asupra orașului. Măsurând 400 de metri pătrați și oferind oaspeților un design italian modern cu accente tradițional-japoneze, alături de o tehnologie de ultimă oră, aceasta este una dintre cele mai mari suite din Tokyo și poate fi extinsă prin conectarea cu o suită alăturată.

Bulgari Hotels & Resorts

Stele Michelin și lounge pentru toți invitații

În adevăratul stil Bulgari Hotels & Resorts, hotelul Bulgari Tokyo găzduiește o varietate de opțiuni culinare. Unicitatea și ambianța ultra-exclusivistă se află la baza călătoriei gastronomice deosebite pe care o oferă Sushi Hōseki, conceptul japonez prezent deja la Bulgari Resort Dubai. Cu doar opt locuri care dau înspre o grădină japoneză privată, restaurantul va fi condus de bucătarul japonez Kenji Gyoten, distins cu 3 stele Michelin la Sushi Gyoten, și va oferi o tratație gastronomică memorabilă, folosind cele mai bune ingrediente din Japonia. Designul modern al restaurantului și interioarele minimaliste prezintă un blat realizat dintr-o singură bucată de lemn hinoki, conform străvechii tradiții japoneze.

Restaurantul cu specific italian Il Ristorante – Niko Romito, condus de chef Niko Romito – unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, distins cu trei stele Michelin pentru restaurantul său Reale din Abruzzo –, prezintă o bucătărie italiană contemporană atent elaborată, în ambianța unui local seducător cu vedere la luminile orașului și care poate găzdui până la 80 de oaspeți.

Situat în drum spre restaurant, lounge-ul – cu fotoliile sale de pluș și un șemineu îmbietor – promite să devină în curând cel mai îndrăgit loc pentru întâlniri cu prietenii.

Chiar în fața restaurantului japonez se află boutique-ul Bulgari Dolci, unde oaspeții se pot bucura atât de renumitele și delicioasele „bijuterii de ciocolată” Bulgari, cât și de o selecție de produse de patiserie italiană din meniul La Pasticceria – Niko Romito.

La etajul 45 al turnului, oaspeții vor descoperi iconicul Bulgari Bar. Aici pot savura băuturi emblematice în interior, unde un mozaic hand-made reprezentând o „grădină a minunilor” încadrează tejgheaua, sau în timp ce se bucură de amurgul magic pe cele două terase exterioare pe jumătate acoperite, cu vederi panoramice asupra metropolei și o sumedenie de plante citrice, cum ar fi yuzu și lămâia, care amintesc de tradițiile japoneze și italiene care coexistă în întregul hotel.

Când vremea o permite, terasa oferă o priveliște incredibilă asupra muntelui Fuji înzăpezit, simbolul Japoniei, care a inspirat și broșa vintage din aur și sidef Mount Fuji, creată în 1972 de Bulgari pentru a celebra legătura îndelungată cu țara și care devine acum un simbol recurent al hotelului.

Bulgari Hotels & Resorts

Evenimente marca Bulgari și un Spa de vis

Indiferent dacă oaspeții doresc să organizeze evenimente corporate, reuniuni familiale intime sau nunți fastuoase, hotelul nu este doar o destinație de vacanță, ci și locația ideală pentru evenimente. Două săli de bal spectaculoase, marca Bulgari, cu o suprafață de 180 de metri pătrați fiecare, situate la etajul 40 și separate printr-o nișă din sticlă care adăpostește un pin secular, pot fi personalizate pentru evenimente ample cu până la 100 de invitați fiecare și oferă tehnologie de ultimă generație. Cu priveliști splendide asupra orașului, aceste locații sunt potrivite atât pentru ocazii speciale, cât și pentru evenimente de afaceri.

La același nivel cu cele două săli de bal, Bulgari Hotel Tokyo găzduiește un Wedding Salon pentru oaspeții care își doresc o petrecere de nuntă în stil Bulgari. O fermecătoare cameră cu terasă, de 110 metri pătrați, amplasată în apropierea salonului, poate fi amenajată ca o capelă pentru o experiență cu adevărat unică.

Spa-ul Bulgari de 1.000 de metri pătrați de la etajul 40 adaugă o notă de lux suplimentară experienței oaspeților, cu nouă săli de tratament, inclusiv o suită Spa și două săli de tratament duble, precum și o piscină interioară de 25 de metri, cu vedere completă la orizont grație impozantelor ferestre din podea până în tavan.

Mai mult decât atât, un centru de fitness de ultimă generație pune la dispoziție așa-numitul Workshop Gymnasium, o metodă de antrenament personalizată: o abordare bazată pe rezultate care redefinește însuși conceptul de bunăstare.