Baccarat pregătește două colaborări: cu Virgil Abloh și cu Louis Vuitton

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-12-2021

în: News

Baccarat

Baccarat pregătește două noi colaborări: una cu regretatul Virgil Abloh și una cu Louis Vuitton. Pentru una dintre colaborările sale finale, Abloh și-a adus viziunea creativă la Baccarat pentru a crea o nouă colecție numită „Crystal Clear”.

Colecția în ediție limitată este o combinație de influențe industriale și clasice, îmbinând cele două secole de istorie din spatele Baccarat-ului cu viziunea modernă a lui Abloh. Colecția este formată dintr-un candelabru, patru vaze și un pahar cu capac și paie. Fiecare piesă este, de asemenea, numerotată și are accente de zale. 

Virgil Abloh

 

Înainte de moartea sa prematură, Abloh a comentat despre modul în care parteneriatul cu un brand precum Baccarat s-ar alinia obiectivelor sale personale. El a spus: „Pentru mine, Baccarat reprezintă expresia dinamismului cristalului prin istorie și astăzi. Linia de obiecte „Crystal Clear” este o extensie a practicii mele artistice, realizată cu experiență de către artizanii Baccarat.”

Louis Vuitton

Baccarat colaborează și cu Louis Vuitton Les Parfums pentru a prezenta o sticlă Ultimate creată de Marc Newson din cristalul Baccarat. Sticla este prezentată într-o cupolă de sticlă cu bază din piele naturală. Parfumul va fi disponibil în doar 200 de piese unice și gravate.

„Pentru Ultimate Bottle am vrut să creez ceva capricios și distractiv, care este, de asemenea, foarte funcțional. Este extins la o dimensiune sculpturală și se inspiră din expozițiile de parfum vintage”, a spus Marc Newson.

The Ultimate Bottle

Ultimate Bottle va fi disponibilă pentru trei dintre parfumurile Les Parfums: Rose des Vents, Matière Noire și L’Immensité. Rose des Vents este un parfum din trei trandafiri, Matière Noire este un amestec de lemn de agar din Laos cu paciuli și L’Immensité este o concentrație proaspătă de ghimbir și grapefruit.

Colecția este disponibilă în magazinele Louis Vuitton selectate la prețul de 15.000 EUR.