O carte de benzi desenate cu Superman a fost vândută pentru 3,18 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 21-01-2022

în: News

Superman

Fanii Superman știu deja că personajul emblematic și-a făcut prima apariție în lumea benzilor desenate în 1938, ca parte a Action Comics No. 1. Și într-o ocazie rară de fel, o copie a cărții de benzi desenate a fost vândută recent pentru 3,18 milioane de dolari.

Intermediată de Goldin Auctions în numele clientului său privat, vânzarea a fost efectuată pentru o anumită copie a titlului DC Comics care se numește „The Rocket Copy”. Este numită astfel, deoarece are pe ea o ștampilă de rachetă emblemată de un tânăr de 13 ani care a cumpărat numărul de la un chioșc de ziare în 1938.

Superman

Copia este notată 6.0 de CGC, un serviciu care autentifică starea benzilor desenate. Alte ediții ale numerelor Action Comics care s-au vândut pentru o sumă mai mare au primit nota 8,5 (vânzându-se cu 3,25 milioane de dolari în aprilie 2021) și 9,0 (vânzându-se cu 3,2 milioane de dolari în august 2014).

„A fost distractiv să licitați și să câștigați un articol de 3 milioane USD +. Știu că va ajunge la o casă grozavă!”, a declarat Ken Goldin de la Goldin Auctions.  De asemenea, merită remarcat faptul că este prima dată când „The Rocket Copy” din Action Comics No. 1 a fost licitată.