Distileria Benromach dezvăluie un whisky single malt de 50 de ani

Scris de Luxury
Publicat la data de: 22-01-2020

în: Lifestyle
benromach

Faimoasa distilerie Benromach din Speyside a lansat recent un whisky single malt rar, cu o vechime de 50 de ani. Băutura a stat la maturat timp de o jumătate de secol în butoiul cu numărul 2003.

Ajuns la o vârstă venerabilă, whisky-ul are o aromă exotică, cu note de fructe coapte și ușoare nuanțe de fum și stejar. Băutura a fost creată de o mică echipă de distilatori, iar gustul său este unul rafinat și autentic.

„Benromach 50 Years Old este cea mai veche iterație din actuala noastră gamă și a fost prelucrat cu grijă de către predecesorii mei prin metode speciale care au consacrat distileria Benromach și care s-au perpetuat până în ziua de azi, folosind cel mai bun orz scoțian, cea mai pură apă locală de izvor și bazându-ne pe expertiza și simțurile distilatorilor noștri de a crea un spirit care este cu adevărat artizanal”, a spus Keith Cruickshank, manager al distileriei Benromach.

Whisky-ul lansat într-o ediție limitată de 125 de sticle va fi vândut în locații selecte la prețul de 10.000 de dolari. Fiecare sticlă rară conține o licoare distilată în anul 1969 și îmbuteliată pe 12 iunie 2019.

Cutia personalizată care găzduiește sticla conține în plus povestea producerii băuturii, detalii despre butoiul în care whisky-ul a stat la maturat și descrierea metodei tradiționale Benromach care asigură calitatea fiecărui produs.