Tiffany & Co a dezvăluit cel mai scump colier din istoria brandului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-11-2021

în: JewelsNews

Tiffany & Co

Tiffany & Co a prezentat cea mai scumpă bijuterie pe care a creat-o vreodată în istoria sa de 184 de ani. The World’s Fair Necklace a fost dezvăluit duminică în Dubai. Acesta are 180 de carate, iar diamantele sunt montate în platină. Piesa centrală este „Empire Diamond”, un diamant oval de 80 de carate.

În timp ce bijutierul american nu a anunțat un preț exact, experții din industrie au estimat valoarea colierului între 20 de milioane și 30 de dolari, după cum a raportat WWD. Asta ar face din World’s Fair Necklace cea mai scumpă piesă pe care Tiffany a vândut-o vreodată.

Tiffany & Co

World’s Fair Necklace aduce un omagiu colierului Tiffany care a fost realizat pentru Târgul Mondial din 1939. Originalul, care avea un preț relativ modest de 28.000 de dolari în anii ’30 a fost încrustat cu o piatră acvamarin de 200 de carate și 429 de diamante. Piesa reinterpretată, care a fost realizată acum doi ani, conține un total de 578 de diamante, dintre care 353 au o tăietură rotunde și 224 au o tăietură sub formă de baghetă.

Tiffany & Co

Piesa de rezistență este „Empire Diamond”. Numit după o emblemă a orașului New York, și anume Empire State Building, acest diamant de 80 de carate înlocuiește piatra acvamarin a originalului. Raritatea de formă ovală este cel mai mare și mai scump diamant oferit vreodată spre vânzare de Tiffany’s. În timp ce celebrul „Tiffany Diamond” de 128,54 carate este mai mare din punct de vedere tehnic, acesta a fost etichetat de Tiffany drept „neprețuit” și nu este de vânzare.

Empire Diamond a fost exploatat în Botswana, tăiat și lustruit în Israel și în cele din urmă plasat în atelierul Tiffany din New York. Și este, de asemenea, versatil. Diamantul Empire poate fi scos din World’s Fair Necklace și montat pe un inel cu ajutorul unui bijutier Tiffany, care va fi sta la dispoziția cumpărătorului pentru a converti piesa ori de câte ori se dorește.

Galerie Foto