Tiffany a reproiectat trofeul campionatului NBA

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-05-2022

în: News & Features

NBA

Tiffany a anunțat că emblematicul trofeu Larry O’Brien al NBA a fost reproiectat de artistul Victor Solomon. Duo-ul a dezvăluit, de asemenea, un trofeu MVP reîmprospătat, trofee actualizate ale Campionatului Conferinței de Est și Vest și două noi trofee post-sezon.

Proiectat și fabricat de Tiffany încă de la început, trofeul NBA a fost acordat pentru prima dată în 1977. Inițial a fost numit Trofeul Walter A. Brown după pionierul baschetului, înainte ca numele să fie schimbat în 1984 pentru a-l onora pe comisarul NBA Larry O’Brien. Noua versiune, care are o înălțime de jumătate de metru și cântărește aproximativ 13 kilograme, prezintă aceeași formă ca originalul, dar faimoasa minge și plasa au fost repoziționate. Folosind un amestec de argint sterling și aur vermeil de 24 de karate, artizanii au reușit să creeze detalii mai precise pe trofeu. Cusăturile de pe minge și plasa de baschet prezintă placare în contrast pentru a evidenția și mai mult modelele complicate.

NBA

 

 

Solomon a lucrat la această transformare timp de doi ani împreună cu NBA și apoi a perfecționat-o cu Tiffany. Acesta a declarat pentru Robb Report că elementul său preferat din noul Trofeu Larry O’Brien este baza cilindrică din două părți care onorează trecutul în timp ce salută viitorul.

„Pe suprafața stratului superior, am gravat toate echipele câștigătoare ale campionatului și anii corespunzători, iar cel de-al doilea strat are poziții deschise pentru a grava următorii 25 de campioni, până la cea de-a 100-a aniversare a ligii, ” a spus artistul.

NBA

Trofeul campionatului nu este singurul care a fost modificat. Premiul MVP, numit după legendarul baschetbalist Bill Russell, a fost, de asemenea, reproiectat și realizat din același aliaj  pentru a evidenția complexitățile. Echipa a creat, de asemenea, două noi trofee ale campionatului conferinței, intitulate Bob Cousy și Oscar Robertson (celebri jucători de baschet), împreună cu două trofee MVP ale finalelor conferinței, numite în onoarea lui Larry Bird și Earvin „Magic” Johnson. Toate piesele împărtășesc un limbaj de design coeziv despre care Solomon spune că a fost inspirat din ultimii 75 de ani ai NBA.

„Nimeni altcineva nu a mai încercat vreodată o revizuire holistică ca aceasta și credem că întreaga familie de onoruri pe care am creat-o încorporează o descendență a trecutului măreț, inovație creativă și este considerată o poveste unică”, a adăugat artistul.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie