Patek Philippe – Henry Graves Supercomplication

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-11-2014

în: Jewels & Watches

henry-graves-patek-philippe-supercomplication-watch-01

Cel mai scump ceas creat vreodată de Patek Philippe se întoarce la casa de licitații Sotheby’s pentru a marca cea de-a 175-a aniversare a producătorului. Nu este pentru prima oară când una dintre cele mai prețioase și longevive creații ale casei orologere este scoasă la vânzare – în 1999, modelul a fost adjudecat pentru 11 milioane de dolari, un record la vremea respectivă.

Acum, însă, vorbim despre un ceas care are o valoare estimată la 16 milioane de dolari, reprezentând „cea mai complexă piesă orologeră realizată în întregime de mâna omului”, model care va fi scos la licitație pe data de 14 noiembrie, la Geneva.

„Lista de superlative care poate fi atașată acestui simbol al secolului XX este cu adevărat extraordinară”, au declarat reprezentanții casei de licitații, care au descris ceasul ca fiind „Sfântul Graal al orologeriei”.

Transcendând categoria ceasurilor tradiționale, modelul Henry Graves realizat de Patek Philippe a fost considerat timp de 56 de ani cea mai complexă piesă orologeră din lume și chiar și după aceea a fost depășit numai de ceasurile realizate de tehnicieni cu ajutorul computerului. Această veritabilă capodoperă a fost comandată de către bancherul american Henry Graves în 1925, la New York și a necesitat nu mai puțin de opt ani de muncă asiduă. Printre complicațiile de care dispune se numără un calendar perpetuu, indicatoare pentru fazele lunii, timpul sideral, precum și pentru apusul și răsăritul soarelui în New York.