Girard-Perregaux Casquette 2.0

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 14-04-2022

în: Watches

Introdus în forma sa originală în 1976, Girard-Perregaux Casquette 2.0 din 2022 marchează revenirea ceasului cu un design „șapcă moale cu vizor”, ceea ce reprezintă Casquette – mai întâi doar o poreclă a modelului originar. Deși pentru a fi corect, vibrația generală a acestui nou ceas din ceramică neagră și titan de gradul 5 este mai mult casca lui Darth Vader decât orice altceva. Acum Casquette s-a întors! De data aceasta, adoptând oficial porecla originală, a fost numit Casquette 2.0. Este găzduit într-o carcasă din ceramică rezistentă la zgârieturi și are un spate din titan de gradul 5. Atât titanul cât și ceramica sunt hipoalergenice și ușoare. Într-adevăr, are o masă excepțional de scăzută, de 107 grame, contribuind la creșterea confortului purtătorului. De fapt, noul Casquette este mai confortabil ca niciodată. La completarea acestui ansamblu ușor sunt butoane de titan și o insignă de titan care este poziționată deasupra capului ceasului și împodobită cu sigla GP de epocă.

Girard-Perregaux Casquette 2.0Cu o grosime maximă a carcasei de 14,64 mm, Casquette 2.0 poartă de fapt un ceas mult mai subțire decât ar sugera acea cifră. Acest lucru se datorează, în mare măsură, fondului curbat și părții superioare înclinată a carcasei, care rezultă într-o secțiune mai groasă în apropierea afișajului – din nou, o performanță atenuată de curbura puternică a carcasei ,care permite ceasului să se înfășoare în jurul încheieturii mâinii. „Casquette 2.0” retro-futuristă susține limbajul de design al originalului anilor 70, dar acum este îmbrăcat în ceramică și titan de gradul 5.

Girard-Perregaux Casquette 2.0

Pentru o perioadă de două săptămâni, primul lot de Casquette 2.0 a fost disponibil spre vânzare exclusiv pe wesite-ul mărcii destinat comerțului electronic. Începând cu 7 martie, este disponibil la anumite puncte de vânzare GP din întreaga lume. Ceasul Girard-Perregaux Casquette 2.0 este limitat la 820 de piese, nenumerotate individual și are un preț foarte competitiv de 4.700 USD.