Malvina Cservenschi

„Diamantul potrivit există pentru oricine”

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 10-11-2022

în: Cover

Malvina Cservenschi

De fiecare dată când mai construiește o etapă în cariera de fondator și designer de bijuterii la Malvensky, Malvina Cservenschi ne oferă un interviu fascinant, iar noi creăm o copertă de poveste. Malvensky intră acum în era diamantelor și vă invităm să descoperiți toate fațetele acestui domeniu fabulos și extrem de strălucitor. 

Malvensky

Au trecut deja zece ani de la fondarea Malvensky. Ce a însemnat această primă decadă în realizări?
Creație, dezvoltare, învățare și, din nou, dezvoltare. Concret, am plecat de la povestea șnurului roșu însoțit de mesajul dorinței – șnur care este tare iubit și astăzi – și am ajuns la patru categorii mari de bijuterii, toate onorând misiunea Malvensky de a traduce simboluri și tradiții în bijuterii cu însemnătate.

Cele patru mari categorii încep cu bijuteriile Charms, care sunt jucăușe, pline de emoție și iubite în egală măsură de copii și adulți.

O a doua mare categorie de bijuterii este Fine Jewelry, unde găsim piesele contemporane, catchy, puternice, cu design și mesaj inspirațional, original. Această categorie onorează prin excelență misiunea Malvensky și tradițiile lumii, într-un design șic și contemporan.

Malvina Cservenschi
Rochie Rhea Costa

Apoi este categoria High End Jewelry, unde pietrele prețioase – diamante, safire, rubine, smaralde și nu numai –, alături de un design clasic, luxuriant și dincolo de trenduri, satisfac și cele mai sofisticate așteptări.

Anul acesta am lansat și o a patra categorie, special adresată logodnei și căsătoriei, colecții la care lucrez de mult timp și pentru care deja avem un feedback foarte bun din piață.

Acești zece ani au însemnat, înainte de toate, să cunosc în detaliu aceste patru mari categorii de clienți din comunitatea Malvensky și să creez, să inovez și să onorez cât mai mult și mai original pentru ei. De asemenea, de-a lungul acestui deceniu de Malvensky s-au întâmplat multe alte lucruri valoroase: am schimbat locația casei de bijuterii Malvensky de trei ori, pe măsură ce ne-am dezvoltat. Astăzi, Palatul Malvensky este o locație cu adevărat specială și care găzduiește nu doar casa de bijuterii Malvensky, dar, în primul rând, multă istorie și tradiție. Totodată, în tot acest timp am crescut echipa, departamentele și expertiza fiecăruia dintre noi. Am șlefuit misiunea, viziunea și identitatea în acord cu creșterea noastră, dar și cu așteptările clienților noștri, pe care dorim nu doar să le îndeplinim, ci chiar să le depășim. Și am reușit să devenim una dintre cele mai îndrăgite destinații pentru cadouri cu însemnătate.

Ar fi multe de spus, dar principalele linii acestea sunt: creația/produsul, oamenii/echipa, operațiunile/procesele de lucru și grija pentru brandul și comunitatea noastră. 

Am observat că în ultimul timp oferiți bijuterii destinate celor care se căsătoresc. Ce înseamnă Wedding pentru Malvensky? Dar Bridal și Wish List?
Colecțiile pentru logodnă și căsătorie înseamnă bijuterii create cu mult suflet, dar și cu pietre prețioase, design și tehnică de cea mai înaltă calitate. Îmi place să mă gândesc atât la gusturile clasice, cât și la cele mai jucăușe atunci când creez pentru această categorie.

Malvensky Wedding înseamnă, în acest moment, 12 colecții de verighete, dar înseamnă, de asemenea, și bijuterii pentru mireasă și mire, bijuterii cu poveste, care să marcheze acest eveniment important din viața fiecăruia.

Bridal List este un lucru cerut și dorit de multe mirese, însă în egală măsură este și dorința noastră să avem lista de vis cu tot ce e nevoie sau tot ce e frumos de purtat de către mireasă în ziua nunții. De la colier și cercei, până la tiară și alte bijuterii și accesorii, ne place să ne mândrim cu a noastră Bridal List, menită să inspire fiecare mireasă. Mai mult, consultanții noștri sunt foarte pregătiți să ofere îndrumare și asistență potrivită pentru fiecare mireasă și cuplu în parte.

Iar Wish List este un lucru cerut și dorit de mulți nuntași, prieteni, familii sau chiar de mirii înșiși. Anume, este lista de dorințe a mirilor, pe care invitații o pot îndeplini cu ocazia prezenței la nuntă. Multă lume se bucură că îi scăpăm de întrebările, grijile sau îndoielile despre ce ar putea să îi placă miresei sau ce anume și-ar dori cuplul de miri să primească în dar la nuntă. Iar noi suntem pregătiți cu această Wish List, întocmită împreună cu mirii, pentru a oferi atât bucurii, cât și ușurință și eficiență, până la urmă, într-o perioadă pe cât de superbă, pe atât de intensă pentru toți cei implicați într-o nuntă.

Urmează o decadă numai a diamantelor? Și dacă da, de ce?
Urmează o decadă cu focus pe diamante, dar, în același timp, o decadă în care vom onora, inova și crea pentru toate cele patru mari categorii Malvensky. De la bebeluși, la cei care își sărbătoresc majoratul, la cei care se logodesc sau își declară iubirea la 50 de ani de la nuntă și până la prieteni care își dăruiesc o amintire pentru o viață sau instituții care onorează țara noastră în străinătate nu doar prin munca lor, dar și prin cadourile cu însemnătate de la Malvensky, toți sunt o prioritate pentru noi.

Într-adevăr, începând cu acest an suntem pregătiți și doritori să dezvoltăm și această linie a diamantelor și altor pietre prețioase. Lumea lor e infinită, la fel și ideile mele. Deci viitorul sună bine, creativ și strălucitor la propriu!

Ce înseamnă certificarea pietrelor și cine este expertul în gemologie care realizează toată magia în acest sens, la casa Malvensky?
Când am simțit că a sosit momentul să ne concentrăm pe următorul nivel – anume bijuteriile cu diamante și pietre prețioase –, am știut că trebuie să facem două lucruri: să dezvoltăm expertiza și competențele echipei Malvensky, investind în acțiuni de instruire și training la cel mai înalt nivel pentru fiecare dintre noi, iar pe de altă parte, să aducem în cadrul echipei un profesionist cu experiență îndelungată în domeniu. Aceste două lucruri vor schimba imediat calitatea actului de vânzare și comunicare cu clienții noștri, pentru că și așteptările lor vor fi pe măsură. Și așa am făcut.

Domnul profesor Ghaith Obeid este gemolog cu vastă experiență – eu însămi l-am cunoscut când mi-a fost profesor la unul din cursurile pe care le-am absolvit la GIA, în Dubai. Astăzi, domnul profesor are două mari roluri în Malvensky. Este trainer intern și avem o strategie clară în care predă constant echipei cunoștințe de bază despre diamante și alte pietre prețioase și tehnici de vânzare a bijuteriilor. În egală măsură, domnul profesor conduce și Departamentul de Gemstones, având astfel ocazia să interacționeze cu clienții noștri din această categorie și să fie un evaluator profesionist și autorizat al bijuteriilor Malvensky.

Rochie Rhea Costa

Ce surprize ne rezervă celelalte colecții clasice Malvensky? Am înțeles că și copiii vor fi răsfățați…
Sigur, copiii sunt deja răsfățați de foarte mulți ani la Malvensky. Și sunt clienți de bază și tare îndrăgiți, încă de la nașterea lor primesc îngerașul pe mânuță sau un simbol dătător de noroc și binecuvântare, ales de părinți, familie, prieteni.

Dar și adolescenții își găsesc drumul foarte des la noi și sunt așa de fericită când văd că momente-cheie din viața oamenilor de orice vârstă aleg să fie sărbătorite și onorate și prin bijuterii și cadouri cu însemnătate Malvensky. 

Anul 2023 înseamnă, desigur, creații și lansări noi, dar înseamnă și consolidarea liniilor actuale, pentru că merită să le acordăm timpul și comunicarea potrivită fiecărei colecții în parte. Și așa vom face.

Am vorbit mereu în interviurile noastre în LUXURY despre definiția luxului. Care este definiția pentru Malvensky?
Deși sunt un creator de bijuterii, sunt în primul rând un promotor al stării de bine. Cred cu tărie că, indiferent ce trend, obiecte sau stil adoptăm, dacă nu te simți de nota 10, nu poți arăta de nota 10. Iar luxul, pentru mine, asta înseamnă: să știm să îmbinăm cine suntem și cum ne simțim cu ce ne place și ni se potrivește. Pentru că luxul este dat în egală măsură de toate acestea. Sigur, apoi intervin produsele, brandurile de renume sau un accesoriu excepțional, care pot duce la un alt nivel o apariție. Dar, în esență, cred că luxul înseamnă cunoaștere – de sine, de stil, de stări. Și asta face și Malvensky. Traduce emoții, tradiții și stări în lux cu însemnătate.

Bustieră din piele Ermanno Scervino

De ce diamante? Și ce oferiți consumatorului în acest domeniu?
Lumea diamantelor este una fascinantă. Pe măsură ce le descoperi, te îndrăgostești de istoria, însemnătatea și valoarea lor.

În primul rând, vrem să creăm o bijuterie pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu: inelul de logodnă – simbolul parteneriatului și al iubirii. Ce este important de menționat este că ne-am pregătit foarte bine nu doar pe partea de ofertă de bijuterii, dar oferim clienților noștri, înainte de toate, informația necesară pentru ca ei să știe ce cumpără, care este valoarea diamantului pe care îl achiziționează, sursa, autenticitatea și tot ce au nevoie să cunoască pentru a lua cele mai bune decizii pentru gusturile, bugetele și visurile lor.

Achiziționarea unui inel de logodnă vine la pachet cu emoții, lesne de înțeles. Iar în aceste situații, scopul nostru este să venim în întâmpinare cu toate informațiile și variantele potrivite fiecărui client, fiecărui cuplu. Apoi oferim siguranța că fiecare diamant vine însoțit de certificat de autenticitate și, desigur, oferim posibilitatea de a achiziționa diamante de la 0,10 carate, până la 10 carate sau mai mult.

De asemenea, ne mândrim cu un serviciu aparte și clienții noștri îndrăgesc tare mult această abordare, anume serviciul de Bespoke, unde cu ajutorul meu putem crea de la zero inelul visat. Serviciul Bespoke este, practic, un serviciu de consultanță și personalizare pentru clientul care dorește o creație unică.

Înțeleg că astăzi există două tipuri de diamante: naturale și de laborator. Ce ne puteți spune despre acest lucru?
Da. Și noi, la Malvensky, oferim posibilitatea clientului de a alege atât diamante naturale, cât și diamante de laborator, o minune a minții umane. Sunt o susținătoare a ambelor abordări. Diamantele naturale, formate în pământ de-a lungul secolelor, au valoarea și energia lor aparte. Dar la capitolul strălucire nu se disting de cele de laborator. Iar dacă adăugăm aspectul de sustenabilitate și preț mult mai accesibil, diamantele de laborator devin o alternativă fantastică.

De unde achiziționați diamantele?
Diamantele sunt achiziționate prin furnizorii noștri din Antwerp, care la rândul lor centralizează și au un stoc de diamante din toată lumea. Astfel, putem alege pentru clienții noștri cel mai bun raport calitate-preț și suntem foarte atenți și pretențioși cu privire la fiecare dintre cele patru C-uri ale diamantelor: culoare, claritate, carataj și tăietură („cut”).

Interviu realizat de: Andrei Dimulescu
Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Toma-Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Alex Istratie
Locație: Casa de Bijuterii Malvensky, 
Bd. Lascăr Catargiu 46, București
www.malvensky.com