Vlad Enăchescu

„Relaxury Way of Life” by CASA MASATTO

Scris de Luxury
Publicat la data de: 11-03-2021

în: Cover

Într-o lume grăbită, mereu „în priză”, în mod firesc starea de bine pare să fie răsfățul suprem. Un deziderat ușor de atins dacă valorificăm instrumentele potrivite. Un astfel de instrument vom descoperi astăzi, povestea unui brand care slujește confortul în toate formele lui – Masatto. Într-o industrie plină de promisiuni există branduri de lux unde calitatea produselor oferite este mai presus de orice raționament. 15 minute de răsfăț în fotoliile de masaj Masatto aduc „Nirvana” în propria-ți casă, iar beneficiile se simt pe propria-ți piele. Acest adevăr a făcut ca business-ul să crească într-un an cât altele în zece, starea de bine, de confort și sănătate fiind modul de viață care construiește, încă din 2012, o veritabilă comunitate. Despre ce înseamnă Masatto și cine sunt oamenii lângă care suntem invitați să ne respectăm și să ne răsfățăm ne vorbește Vlad Enăchescu, cunoscutul jurnalist, care a devenit anul acesta ambasadorul brandului de lux Masatto.

Înainte de toate, te-aș întreba ce reprezintă pentru tine starea de bine. Este un moft sau o necesitate?
Starea de bine depinde de percepțiile fiecăruia dintre noi și nu cred că există o rețetă general valabilă pentru așa ceva. Senzorii percep confortul și disconfortul și, așa cum orice om are nevoie de somn pentru încărcarea rezervelor de energie, la fel și starea de bine este combustibil pentru viață și performanță. Personal, funcționez mult mai bine și dau randament ridicat atunci când muncesc sau trăiesc într-un mediu propice și care, mental, îmi conferă liniște și bucurie.

Faci parte dintr-o comunitate de oameni care, dincolo de diferențe, au în comun respectul față de sine. Cum și când ai descoperit Masatto și de ce ai ales să-i reprezinți în calitate de ambasador?
Povestea cu Masatto este simpatică și sunt sigur că așa a fost scris. Mi-a atras atenția și mi-a stârnit apetitul ideea de a avea în casă un fotoliu de masaj, pe care să-l pot utiliza la discreție. Am discutat cu soția mea despre achiziționarea unui scaun în viitorul apropiat și am „parcat” ideea. La fix o oră după această discuție, o prietenă bună m-a întrebat dacă doresc să devin ambasador al unui brand de fotolii de masaj. Inițial am crezut că e o farsă. Apoi i-am cunoscut pe Timea și Andrei și energia pozitivă a erupt instantaneu, pentru că am realizat că avem valori comune și am simțit de la prima întâlnire că putem dezvolta un parteneriat de succes. Și crede-mă că nu regret nicio secundă și mă bucur enorm că drumurile noastre s-au intersectat așa, atunci, și continuă să ne conducă spre aceleași idealuri.

Felicitări! Reprezinți un brand care reușește să facă performanță când foarte multe altele dispar de pe piață, în poate cel mai delicat și greu de gestionat an prin care am trecut până în prezent. Pandemia, cu toate consecințele ei, pare să fi fost o oportunitate pentru Masatto, care a crescut rapid și și-a consolidat o comunitate puternică. Cum explici acest succes?
Lucrurile de calitate și cele făcute din suflet nu cred că pot dispărea, indiferent de context sau pandemie. În cel mai rău caz pot suferi pentru moment, dar renasc și se reinventează cu și mai mare succes. Nu știu dacă putem discuta despre „oportunitate”, dar cu siguranță putem să adaptăm nevoile la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și așa s-a născut și campania Masatto de „work from home”. Pentru că ce poate să fie mai simplu și mai eficient decât să lucrezi de acasă, cu laptopul pe genunchi și învăluit de maseurul personal, care nu te deranjează și nu obosește niciodată? Mai mult decât atât, grija pentru client este determinantă și reprezintă una dintre valorile de bază după care ne ghidăm. Am introdus facilitatea de a testa „starea de bine” chiar la tine acasă, în mediul tău confortabil și familial. Astfel beneficiezi de consultanță completă pentru modelul tău preferat, testezi atât tu, cât și membrii familiei tale și alegerea devine mult mai simplă și naturală.

Ne poți da câteva exemple de „colegi de răsfăț”?
Pentru că vorbim despre o comunitate și despre oameni cu valori și stil de viață „look-alike” – pentru că Masatto, înainte de toate, reprezintă un stil de viață –, s-a creat în jurul brandului clubul „Masatto & Friends”. Îi avem alături pe Adrian Vasile, antrenorul echipei de handbal feminin CSM București, un om vertical și aspirațional, aș putea spune, un om de sport de valoare, care înțelege poate mai bine ca oricine importanța masajului ca stil de viață și nu numai…

Cezar Ionașcu, autorul programului de masculinitate „Predestinare Masculină”, un bărbat sănătos la minte și la trup, care pune accent pe un stil de viață sănătos și pe un trai fără bariere alături de soția sa, Oksana Ionașcu, o femeie specială, mamă a patru copii, soție și ghid spre bunăstare și fericire. 

Și, nu în ultimul rând, Ellie White, muzician și artist, care împărtășește aceleași valori, trăiește sănătos și ne împărtășește exemplul ei în tot ceea ce face, atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Ce beneficii are un membru Relaxury?
A fi parte din comunitatea noastră înseamnă a beneficia în primul rând de starea de bine pe care fiecare model din colecție ți-o oferă de fiecare dată. Ideea că te saturi și te plictisești de masaj este doar un mit… La fel cum nu te plictisești niciodată de o mașină scumpă și cu mulți cai-putere, sau de o femeie șarmantă, sau de un vin bun, nu-i așa?

Clubul nu a fost încă lansat oficial, așadar o să revenim aici cu informații și detalii. Ceea ce intenționăm este să vă surprindem cu abordarea noastră, începând cu următorul sezon. „Relaxury” reprezintă o entitate aspirațională, cu beneficii multiple pentru membrii comunității în zona de lifestyle, leisure și gastronomie fină. 

15 minute de masaj în fotoliul Masatto promit un somn odihnitor și mai multă productivitate peste zi. Cât timp petreci tu într-un astfel de fotoliu și ce beneficii simți pe pielea ta?
Mi-am stabilit un adevărat ritual și să știi că și ceilalți membri ai familiei se bucură de Divina… Aproape că fiecare dimineață (foarte devreme, în cazul meu) pornește cu un „Morning Buzz”, iar seara se încheie cu un „Sweet Dreams” (acestea sunt câteva dintre programele prestabilite ale fotoliului meu). Sigur că sunt zile și zile, uneori programul se prelungește, dar tot găsesc vreme pentru măcar 20 de minute de plăcere și bucurie. Iar dacă apuc să fac și puțină mișcare, nimic nu este mai indicat decât un „Thai stretch”, miraculos executat de Divina. Spatele meu este mult mai drept de când Masatto a apărut în viața mea, nu m-am mai blocat deloc cu gâtul – ceea ce în trecut era o mare problemă, iar tonusul meu general este mult mai bun!

Masatto propune modele star, de ultimă tehnologie, personalizate și adaptate, fiind unul dintre marii jucători ai pieței de profil din Europa. Ce modele de fotolii recomanzi oamenilor cu dureri de spate și ce variante există pentru cei care doresc să le cunoască?
Personal, mă bucur de facilitățile celui mai valoros scaun existent în momentul de față pe piața mondială – Divina! Are două motoare, este superb și ca design, zece programe automate de masaj și o infinitate de opțiuni manuale, în funcție de nevoi. Niciun videoclip sau flyer promoțional nu pot înlocui experiența în sine de pe un fotoliu de masaj, drept pentru care recomand 100% vizitarea Casei Masatto și testarea reală a acestor minunății. Instantaneu te îndrăgostești de cel puțin un model din portofoliul Masatto, care are o gamă variată de produse premium și de lux. Consultantul dedicat fiecărui oaspete caută și găsește întotdeauna soluții personalizate, soluții terapeutice bazate pe nevoia reală a clientului, alegând astfel împreună fotoliul care i se potrivește fiecăruia. 

Există medici și terapii extraordinare la care putem renunța când devenim posesorii unui fotoliu Masatto. Ce dovezi există în acest sens, ce validează această afirmație?
La fel ca alimentația sănătoasă, mersul pe jos sau consumul a doi litri de apă pe zi, masajul regulat contribuie la echilibrarea organismului nostru, în fiecare zi, dar mai ales pe termen lung. Masajul pe care mulți îl fac o dată la două săptămâni este doar o plăcere de moment. În schimb masajul zilnic, ca stil de viață, produce o schimbare reală în viața utilizatorului, care se simte mai energic, mai plin de viață. Astfel se odihnește mai bine, se trezește cu mai multă energie, îi crește puterea de concentrare, este mai puțin tensionat și mult mai productiv.

Un fotoliu de masaj acasă are marele avantaj că se poate folosi în fiecare zi și în mai multe reprize. Astfel, utilizatorul beneficiază de programe speciale de revitalizare, detensionare, stretching, stimulare a circulației sângelui, program de energizare pentru dimineața sau de relaxare seara pentru un somn liniștit. De asemenea, experiența ne arată că masajul zilnic crește mobilitatea. Într-un studiu realizat în 2019 pe 400 dintre clienții Masatto, 7 dintre cei de vârsta a treia au declarat că au renunțat la baston. 

Vârful de lance în materie de fotolii de masaj este Divina, modelul care oferă răsfățul suprem. Ne poți explica ce presupune această tehnologie?
Fotoliul Divina este un fotoliu special, este rezultatul unui proces de dezvoltare de 26 de luni, care a unit o echipă de cercetători în domeniul medical, tehnic și design din Japonia, Coreea de Sud, China, Italia și România. Este singurul fotoliu din lume echipat cu tehnologia EST®️ și DCMT®️ (Dual Core Massage Technology – practic, sunt două mașinării de masaj care acționează simultan pe zona spatelui). Divina este echipat cu un modul special de scanare AIBS®️ și, de asemenea, este singurul fotoliu care acționează în sistem 8X Technology®️. 

Astfel, împreună am creat DIVINA by Masatto, al cărui moto este: „Ultra inteligent. Ultra performant. Ultra relaxare. Uită tot ce știai despre relaxare și lux. Și pregătește-te să fii destins cum n-ai mai fost până acum”.

București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Piatra Neamț sunt orașele unde există showroom-uri în prezent, în România. Care ar fi orașele din lista lui 2021, unde oamenii pot veni să încerce fotoliile înainte de a opta pentru un model sau altul?

În 2014, Masatto a deschis primul showroom în București, pentru a facilita atât testarea în locație, cât și pentru a crește viteza de livrare la domiciliul clientului. Intențiile noastre sunt să fim alături de comunitatea noastră în cele mai mari orașe ale României, dar și ale Europei, până în 2022 (acum operăm deja în Irlanda, Italia și Ungaria). Există deja proiecte în lucru și vom detalia mai multe în primăvara lui 2021. 

Cel mai important proiect în 2020 este Casa Masatto, pe care am lansat-o (neoficial, având în vedere contextul) în toamna acestui an, în zona de nord a Capitalei. Casa Masatto este chintesența a ceea ce noi numim „Relaxury Way of Life”. Este modul nostru de a ne exprima, definește starea de bine și găzduiește cu responsabilitate colecțiile Masatto. Definește luxul ca aspirație spre ceva tot mai înalt, ca depășire a nivelului monoton al consumului de masă și abandonarea banalității. Este dincolo de a fi doar un showroom. 

Oare cum ar fi cultura prezentului dacă ne-am fi mulțumit doar cu strictul necesar?… 
Casa Masatto este exprimarea valorilor noastre ca familie și ca brand, pe care vă invit să o vizitați în B-dul Erou Iancu Nicolae 97.

Ce ne poți spune despre raportul calitate-preț?
Una dintre valorile Masatto este calitatea, astfel fiecare produs este definit în primul rând prin calitate. Putem vorbi, în schimb, despre raport preț-beneficii. Varietatea modelelor din colecția Masatto 2021 acoperă o gamă largă de nevoi, astfel și prețurile sunt în conformitate cu oferta, dotările tehnice și, nu în ultimul rând, designul fiecărei piese. Când vorbim despre lux, prețul este poate ultimul aspect care dă valoare, fără a fi neglijat, desigur. Cum spuneam, nevoia este cea care primează, motivația și acel „de ce?” al fiecăruia dintre noi atunci când face o astfel de achiziție. Când vorbim despre stare de bine, sănătate și stil de viață, alegi mai întâi raportat la ceea ce îți oferă produsul, prețul va reflecta întotdeauna complexitatea fotoliului preferat.

Există oferte speciale în acest moment?
Dacă putem vorbi despre sezonalitate și oferte punctuale, întotdeauna în perioada Sărbătorilor există campanii și oferte speciale pentru gama premium și de lux. Încă mai este timp să beneficiați de prețuri speciale pentru un cadou care vă poate schimba viața, atât vouă, cât și celor dragi. Fiecare fotoliu din oferta 2021 este o piesă de colecție și aduce plusvaloare dincolo de simbolistica și utilitatea lui la prima vedere.

Unde și cum puteți fi contactați?
Membrii comunității noastre și fiecare viitor oaspete ne pot găsi atât la Casa Masatto din București, precum și la oricare dintre sediile din țară, în funcție de reședința sa. În această perioadă ne „întâlnim” și online, oferim consultanță fiecărui client în parte, astfel încât procesul și decizia de achiziție să fie corecte și în conformitate cu nevoia precisă a interlocutorului nostru. 

Toate datele de contact sunt disponibile pe www.masatto.ro sau pe conturile noastre de social media.

9 beneficii ale masajului
Tot mai multe studii arată că masajul este una dintre cele mai bune și sigure metode care vin în sprijinul sănătății fizice și mentale. Masajele oferă numeroase efecte pozitive. Să aruncăm o privire asupra celor mai importante 9!

1. Te simți minunat!
Masajul stimulează starea ta de spirit și ameliorează simptomele depresiei și tristeții. 

2. Masajul te ajută să te relaxezi.
Dacă ești stresat sau tensionat, masajul este perfect pentru tine, ajutându-te să scapi de frici și de griji prin reducerea tensiunii din corp. Masajul te ajută să aluneci într-o relaxare profundă, care este esențială pentru sănătatea corpului și minții.

3. Masajul reduce tensiunea musculară și poate ameliora durerile musculare.
Masajul ajută la înlăturarea senzației de gât înțepenit, a durerilor articulare, durerilor de spate, conferind flexibilitate articulațiilor. Masajul blochează receptorii de durere din sistemul nervos și îmbunătățește fluxul de sânge din mușchii tăi.

4. Masajul este capabil să amelioreze simptomele tulburărilor de anxietate.
Masajul reduce nivelul de cortizol din corp. Acest lucru reduce temerile, te calmează și te relaxează.

5. Masajul ameliorează durerile de cap.
Durerile de cap sunt adesea cauzate de o postură incorectă sau de tensiunea musculară. Masajul îți relaxează întregul corp, iar această relaxare îți reduce semnificativ durerile de cap.

6. Masajul ajută la somn.
În timpul unui masaj intri într-o relaxare profundă, ceea ce duce la faptul că te simți odihnit după masaj. Dacă te delectezi cu un masaj seara, vei fi pregătit pentru somnul de noapte. Adormi mai repede și procesele de regenerare se îmbunătățesc. Dormi ca un bebeluș!

7. Masajul, adjuvantul detoxifierii!
Masajul stimulează limfa și accelerează eliminarea toxinelor din mușchi și organe. Cu cât beneficiezi de o detoxifiere mai bună, cu atât îți vei îmbunătăți starea generală. 

8. Masajul ajută la îmbunătățirea posturii.
Postura incorectă provoacă dureri și tensiune musculară. Tensiunea musculară determină o postură slabă – se dezvoltă un cerc vicios. Masajul relaxează mușchii, astfel încât să poți recâștiga o postură corectă.

9. Masajul poate ameliora simptomele fibromialgiei.
Toxinele sunt îndepărtate din corp, tensiunea este eliberată și stresul este redus. Acest lucru va ameliora durerea cauzată de fibromialgie (boală cronică ce se caracterizează prin dureri ale mușchilor și ale țesutului moale. Pacienții experimentează dureri și rigiditate în mușchi).

Deci dacă ai avut îndoieli cu privire la efectele pozitive ale masajului, acum ai numeroase motive pentru a lăsa îndoielile deoparte și a integra masajele în viața ta ca parte a conștientizării corpului.

Galerie Foto