5 trucuri care îți fac camera de zi mai luxoasă

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-08-2022

în: Art & Design

Camera de zi

Acasă este locul în care te relaxezi și te simți confortabil. Atunci când un loc este plăcut și confortabil, spunem adesea că se simte ca acasă, așa că, dacă propria ta casă și mai ales camera de zi nu este așa, ar trebui să te gândești să faci câteva modificări.

Camera de zi este inima casei. Este locul în care familiile și prietenii se adună pentru a petrece timp de calitate, pentru a viziona un film sau pentru a discuta. Dacă simți că livingul tău are nevoie de unele renovări sau de o modernizare pentru a arăta mai plăcut din punct de vedere estetic și a te simți confortabil, atunci este timpul pentru câteva schimbări.

Camera de zi

Efecte luminoase

Iluminatul este un factor foarte important care afectează întreaga ambianță și atmosfera oricărei încăperi din casă, e aceea stratificarea iluminării este un aspect foarte important în crearea unui aspect și a unui efect luxos, mai ales într-un living. O varietate de surse de iluminat, cum ar fi iluminarea din tavan și câteva lămpi laterale și de podea vor adăuga căldură și confort camerei. Alegerea diferitelor surse de lumină creează experiențe contrastante.

Camera de zi

Covoarele adaugă un sentiment de lux

Indiferent cât de scumpe și elegante arată gresia sau plăcile din lemn, tot trebuie să le acoperi cu un covor frumos și moale, care să acopere întregul spațiu. Dacă spațiul de locuit este destul de mic, poți alege un covor dintr-o selecție de lux pentru a face spațiul să pară mai mare și mai elegant. Covoarele, ca și alte completări decorative, atunci când sunt adăugate într-o cameră mică, acționează ca o piesă focală și un element de lux.

Camera de zi

Accesorizează-ți ferestrele

Perdelele sunt o caracteristică remarcabilă a oricărui spațiu. Având ferestre simple, neacoperite, camera se va simți goală și neterminată. Perdelele și covoarele sunt esențiale pentru a aranja spațiul, adaugă căldură și prosperitate întregului loc. Dacă livingul tău este mai mic, draperiile simple și de culoare deschisă vor face camera să se pară mai mare și mai spațioasă.

Piese ornamentale și de artă

Arta înfrumusețează aspectul oricărui spațiu. Pune un portret artistic pe cel mai mare perete al camerei, poate cel din spatele canapelei tale principale și vei fi surprins de transformarea pe care acesta o va crea. Este foarte probabil să fi început deja să-ți imaginezi o piesă pe peretele tău gol și să te gândești ce culori sau desene se potrivesc cel mai bine. Adăugarea de ornamente diferite, lumânări de diferite dimensiuni și suporturi pentru lumânări pe masa centrală și pe rafturi sunt toate atingeri și sfaturi opulente pentru a-ți moderniza camera de zi.

Camera de zi

Șemineele sunt luxuriante

Un șemineu elegant într-o cameră de zi este un o transformare grozavă. Alege un loc gol sau un colț pentru a-ți așeza noul șemineu. În zilele noastre, pe piață există o mulțime de modele inovatoare și decorative care se potrivesc cu fiecare loc și îndeplinesc toate gusturile.

Camera de zi

Trucurile de styling și decorative sunt nesfârșite. Înainte de a ajunge pe piață și de a începe să cumperi lucruri pentru upgrade-ul sufrageriei tale, este indicat să faci câteva cercetări și să revizuiești cât mai multe imagini cu diferite stiluri și trucuri de amenajare a casei. Există o mulțime de sfaturi care îți vor transforma camera de zi într-un loc luxos. Poți începe cu piesele principale pentru a adăuga un pic de lux spațiului tău, apoi poți trece la detalii artistice.