Dr. Floriana Tudorache

Clinica Magic Smile Despre magia unui zâmbet premium

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 10-05-2019

în: Cover

Clinica Magic Smile, fondată de dr. Floriana Tudorache, reprezintă un centru de excelență în reabilitarea orală totală pe piața stomatologică din Capitală. Printr-o abordare multidisciplinară sunt oferite tratamente complexe, folosind tehnici și materiale dentare premium. Echipa de medici specialiști este pregătită și certificată internațional pentru a utiliza cu măiestrie cea mai performantă și sigură aparatură din domeniu. Sănătatea dentară reprezintă obiectivul suprem și, totodată, pasiunea echipei de medici, iar misiunea clinicii este de a-și păstra promisiunea făcută pacienților: servicii stomatologice ireproșabile! Am discutat cu dr. Floriana Tudorache despre ce oferă clinica fondată de dumneaei, despre cum și-a descoperit pasiunea pentru stomatologie, dar și despre sfaturile de urmat pentru a obține un zâmbet perfect.

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru medicina dentară?
Crescută într-o familie de intelectuali, am înțeles încă de mică că trebuie să muncesc din greu ca să devin „mare”. De atunci, am simțit că vocația mea este să devin medic. Voiam să ajut oamenii, să mă fac utilă, să contribui la schimbare. În timpul liceului mi-am descoperit înclinația spre medicina dentară datorită dexterității și a îndemânării. Fiind o fire veselă, am știut că vreau să sculptez zâmbete!

Care au fost pașii pe care i-ați urmat pentru a atinge reușita profesională și cum s-au materializat toți acești ani de studiu și muncă?
Am absolvit Facultatea de Medicină Dentară „Carol Davila” din București în anul 2006, după care au urmat cursul de competență în implantologie orală, masteratul în implantologie orală și un al doilea masterat în endodonție. În această perioadă, am fost cooptată să rămân ca preparator universitar în cadrul Catedrei de Radiologie Dentară a facultății, însă, la scurt timp, am realizat că dorința mea era să mă dedic trup și suflet pacienților, fapt ce m-a determinat să renunț la cariera universitară.

În 2011, am început o frumoasă și solidă colaborare cu televiziunea de știri Digi24, fiind invitat permanent pe probleme de stomatologie, în cadrul emisiunii Digimatinal. Sunt opt ani și peste 100 de emisiuni TV de când luptăm să ne facem ascultați și să educăm telespectatorii cu privire la importanța igienei și a sănătății orale. Tot în acea perioadă a început și cea mai mare provocare pentru mine ca medic, și anume colaborarea cu echipa de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care îmi trimitea pacienții ce urmau să fie transplantați și nu puteau intra în operație din cauza afecțiunilor dentare. Aceștia sunt considerați pacienți cu risc maxim, care pot oricând să moară în timpul unei intervenții chirurgicale. Chiar dacă am lucrat în unele cazuri pe muchie de cuțit, nu am dat niciodată înapoi, nu am spus „nu se poate”, ci „trebuie să se poată, trebuie să oferim acestor oameni șansa la o nouă viață”. Cea mai mare satisfacție a fost atunci când m-am întâlnit cu acești pacienți pe holul spitalului, după intervenție, și mi-au mulțumit că datorită mie au putut intra în operația care le-a schimbat viața.

Un alt moment emoționant a fost în decembrie 2018, când am fost premiată în cadrul Galei Celebrity Awards – Femei de Succes, distincție de care sunt foarte mândră.

Sacou și tricou STYLAND Cercei și colier Laura8
Sacou și tricou STYLAND Cercei și colier Laura8

Cum ați pus bazele Clinicii Magic Smile și cu ce se diferențiază aceasta în segmentul medical din Capitală?
Povestea Magic Smile a început în anul 2006, când am absolvit facultatea. Deoarece încă din timpul facultății am avut ocazia să lucrez mult, în diverse cabinete de stat, dar și private, am realizat repede că, în România, stomatologia se îndreaptă tot mai mult spre sectorul privat, devenind o profesie liberală. Acela a fost momentul când am hotărât să iau o decizie foarte curajoasă pentru circumstanțele de la acea vreme: să-mi deschid propriul cabinet stomatologic și să fiu independentă.

Ca toate începuturile, și al meu a fost greu, cu multe impedimente, sacrificii și trei credite bancare, însă prin muncă și perseverență, am reușit să-mi creez, într-un timp relativ scurt, pacienți fideli. Lucram de dimineața până noaptea, uneori chiar până la 2:00-3:00 dimineața, pentru că majoritatea pacienților erau foarte ocupați și nu puteau veni la consultație decât seara, după ce terminau programul. Acest sacrificiu din partea mea, să mă mulez după programul pacienților și să înțeleg nevoile lor, a fost apreciat și mi-a adus multe recomandări. Consider că recomandarea directă, venită din partea unui pacient care a beneficiat de niște servicii medicale și este mulțumit de această experiență, reprezintă cel mai valoros și sănătos mijloc de promovare. De obicei, pacienții care ne calcă pragul rămân pacienți fideli ai clinicii și vin cu toată familia. De fapt, prin asta ne diferențiem de celelalte clinici: atmosfera relaxată care te face să te simți ca în sânul familiei. Pacienții ne spun adesea că vin la noi ca într-o vizită la niște prieteni dragi, nicidecum ca la medic. De aici a și plecat conceptul de „familia Magic Smile”.

Pentru mine este foarte importantă latura umană, de aceea comunic foarte mult cu pacienții, încerc să îi cunosc cât mai bine pentru a fi în măsură să le ofer tratamente personalizate, în concordanță cu nevoile și stilul lor de viață. Pe toți pacienții mei îi consider prieteni, cu care mă întâlnesc cu drag și în afara clinicii. Adesea se întâmplă ca pacienții să rămână după terminarea programului pe terasa clinicii, unde socializăm într-o atmosferă relaxată, după o zi plină de muncă. Alte dăți, ne trezim cu pacienți în clinică, care nu vin la programare, ci intră doar să ne salute și să bem o cafea împreună.

Rochie Murmur Cercei Laura8
Rochie Murmur Cercei Laura8

Din cine este compusă echipa medicală și ce proceduri efectuați în clinica dumneavoastră?
Valoarea unui brand este dată de valoarea oamenilor care stau în spatele său. Acest principiu se aplică cu atât mai mult în stomatologie, unde medicul este în prim-plan. Degeaba ai dotări și aparatură de ultimă generație, dacă factorul uman care le utilizează nu îndeplinește anumite criterii de performanță. Stomatologia la cel mai înalt nivel presupune o perfecționare continuă a personalului medical, prin participări la cursuri de specializare, simpozioane și congrese internaționale. Deoarece acest domeniu este unul foarte dinamic, în permanentă dezvoltare, atât pe parte de aparatură, materiale, cât și tehnici de executare a anumitor manopere, investim foarte mult în oameni, în specializarea personalului medical, pentru a fi în permanență la curent cu ultimele tendințe în domeniu.

Am lângă mine o echipă închegată de medici specialiști, oameni minunați, alături de care lucrez de mulți ani, cu unii dintre ei chiar de la bun început, crescând împreună pe plan profesional, dar și personal. Pe lângă faptul că cea mai mare parte a timpului o petrecem în clinică, interacționăm mult și în timpul liber. Participăm împreună la evenimente și mergem împreună în concedii, ei devenind, practic, a doua mea familie. Un alt aspect foarte important, datorită faptului că lucrăm în regim multidisciplinar, este că echipa de medici este una constantă, neavând fluctuații de personal. 

În cadrul Clinicii Magic Smile oferim toate tipurile de tratamente moderne disponibile la ora actuală, întrucât am dezvoltat o echipă multidisciplinară, compusă din medici supraspecializați în mai multe domenii precum: estetică dentară, chirurgie oro-maxilo-facială, implantologie, ortodonție, endodonție la microscop, pedodonție, stomatologie generală, parodontologie. Sunt de părere că stomatologia modernă nu mai poate fi practicată ca pe vremuri, când un singur medic generalist efectua toate tipurile de manopere și intervenții. Acum, fiecare medic este cu specializarea sa, execută doar anumite tipuri de manopere, dar la un nivel mult mai ridicat și cu o rată de succes mult mai mare. Cheia succesului o reprezintă, însă, buna colaborare între acești specialiști, pentru ca planul de tratament să fie finalizat cu succes.

În general, pacienții ne solicită ajutorul când acuză probleme legate de dantură, de disconfort funcțional, dar și estetic sau, în ultimă instanță, de dureri dentare. Însă prea puțini conștientizează că sunt implicați mai mulți factori în dezechilibrul funcțional. Este un sistem foarte complex, format din mușchi, articulații, oase ligament, și la capătul acestui sistem sunt dinții. Pentru a putea avea un tratament corect este nevoie de un diagnostic precis, iar acesta nu se poate pune decât în urma unei analize instrumentale. Dacă avem un diagnostic corect, vom avea și un tratament corect, iar pentru astfel de investigații sunt necesare cunoștințe medicale și pregătire profesională specializate.

Rochie M.Marquise Cercei Laura8
Rochie M.Marquise Cercei Laura8

De ce se situează Clinica Magic Smile în segmentul de lux al serviciilor stomatologice din România?
Pentru că oferim pacienților noștri servicii stomatologice de cea mai bună calitate!

Tratăm fiecare caz în parte ca pe o nouă provocare și depunem toate diligențele ca să obținem cele mai bune rezultate. Pacientul este în centrul actului medical și gândim permanent în favoarea lui. Insistăm pe componenta educațională, astfel încât pacientul să fie bine informat și să facă alegeri în cunoștință de cauză.

Cu ce venim nou în acest segment este analiza instrumentală a ocluziei, făcută după conceptul Slavicek, care ne permite stabilirea unui diagnostic corect și precis. În funcție de acesta, putem stabili planuri de tratament individualizate și adecvate nevoilor pacientului.

Noi nu vindem dinți, ci oferim celor care ne trec pragul o experiență care îi îndeamnă să se întoarcă mereu cu zâmbetul pe buze. Prezentăm încredere din punctul de vedere al competenței profesionale dovedite și al ținutei morale. Lucrăm doar cu materiale și aparatură premium, deoarece nu ne permitem eșecuri din cauza acestora. Suntem în permanență la curent cu ultimele tendințe în domeniul medical și investim constant în perfecționarea personalului și în tehnologie ultraperformantă. Toate aceste atuuri ne-au consolidat reputația unei clinici de top, reflectată într-o bază solidă de pacienți mulțumiți care ne vizitează din toate colțurile lumii.

Schimbând puțin registrul, cum reușiți să îmbinați viața profesională cu cea personală?
Într-o eră a tehnologiei, în care timpul parcă zboară, este din ce în ce mai greu să îmbini cariera cu viața personală. Cheia succesului atât în plan personal, cât și în cel profesional nu este să le delimităm complet pe cele două, ci să învățăm să fim eficienți și constanți, precum și să găsim un echilibru. Pentru a atinge acest echilibru trebuie să fim conștienți că trebuie să cerem și să oferim calitate, nu cantitate. Trebuie înțeles că munca nu este un maraton, ci o activitate care se întinde pe ani de zile și trebuie să ne aducă mulțumire și satisfacție.

Ținută: STYLAND, Cercei: Laura8
Ținută: STYLAND, Cercei: Laura8

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră? În ce produse sau servicii de lux vă regăsiți?
Cu toate că, în accepțiunea sa generală, luxul se referă la partea materială a existenței noastre, pentru mine acesta este reprezentat de timp. Toată viața am fost obișnuită să lucrez de dimineața până seara. Așa funcționez eu. Încep programul la clinică la ora 09:00 și termin în jurul orei 22:00. De aceea, timpul liber este foarte prețios pentru mine și prefer să am momente de calitate, alături de familia mea.

Sunt o mare consumatoare de călătorii, acestea fiind momentele mele de respiro, când mă pot relaxa și bucura de micile plăceri ale vieții. Îmi place să explorez, să cunosc culturi diferite, ca să îmi pot crea o imagine de ansamblu asupra lumii în care trăim.

Ce sfaturi puteți oferi cititorilor noștri pentru a avea un zâmbet perfect?
Zâmbetul este un accesoriu mereu la modă. Zâmbetul este, în primul rând, o carte de vizită, motiv pentru care merită întreaga noastră atenție. În orice domeniu legat de sănătate, deci și în cel legat de îngrijirea dinților, a preveni este mai important și mai simplu decât a trata. Chiar dacă moștenirea genetică ne ajută să avem dinți sănătoși, este foarte important să îi îngrijim. Trebuie să ne prezentăm la un control stomatologic periodic, o dată la șase luni, pentru o evaluare generală și efectuarea profilaxiei. Avem grijă să nu ne lipsească din hrana zilnică legumele și fructele bogate în calciu, potasiu, magneziu, fier și vitamine. Evităm expunerea îndelungată a dinților la alimente acide, care duc la eroziunea smalțului, și la cele dulci, care favorizează apariția plăcii bacteriene. Spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, ar trebui să fie un automatism. Este important să efectuăm un periaj corect, timp de cel puțin două minute. Evităm, de asemenea, spălatul pe dinți imediat după masă, deoarece smalțul este expus la acizi, care se găsesc în unele alimente și băuturi, iar periajul va agresa suplimentar dantura. Mai mult decât atât, recomand utilizarea dușului bucal, a aței dentare, a periuței interdentare și a apei de gură. Astfel putem igieniza spațiile interdentare, care nu pot fi curățate prin simplul periaj.

Interviu realizat de: Ozana Mazilu
Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylists: Adriana Mina & Roxana Balaci,
The Beauty Station
Ținută copertă: STYLAND, Cercei: Laura8

Clinica Magic Smile
Str. Tudor Vianu, nr. 6-8, zona Dorobanți

Tel.: 0736.002.222
E-mail: office@magic-smile.ro
www.magic-smile.ro

: Clinica Magic Smile
: magicsmile.dentalclinic

Galerie Foto