Jean Paul Gaultier și ultima colecție prêt-à-porter

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-09-2014

în: Fashion

Designerul francez Jean  Paul Gaultier și-a prezentat ultima colecție prêt-à-porter, de primăvară-vară 2015, în cadrul unei prezentări de modă incendiare, la Paris. După 40 de ani în care s-a aflat întotdeauna în topuri, impresionând prin creațiile lui îndrăznețe, Gaultier, în vârstă de 62 de ani, supranumit „copilul teribil al modei”, a hotărât să se retragă. Acesta se va ocupa totuși de colecția Haute Couture, parfumul brandului, dar și de alte proiecte pe care urmează să le aflăm pe viitor.

jp1

Întreaga prezentare de modă a fost gândită ca un concurs de miss, la care jurații au fost personalități de seamă, printe care actrița Catherine Deneuve, Alexander Wang sau Pierre Cardin. Designerul francez a adus un omagiu feminității, iar ținutele au fost împărțite pe categorii: Miss Tour de France, Miss Meteo, Miss WAGS – wives and girlfriends of soccer players, Miss Vintage și cea mai interesantă abordare, Miss Rédactrice de Mode; ultima categorie a fost, deci, formată din modele care se asemănau foarte multe cu figuri emblematice din jurnalismul de modă, cum ar fi Grace Coddington.

jp2

O parte dintre ținute au fost inspirate de personaje din faimoasele lupte de wrestling mexicane: Miss Lucha Libre. Jean Paul Gaultier a ales să reinterpreteze creațiile care l-au făcut faimos, fie ca este vorba de dungile de marinar, de rochiile corset, cu cupe conice, sau de costumele bărbătești, deconstruite. Astfel, designerul francez a oferit un show complet și complex în același timp, părăsind scena cu mândrie.

jp3